חוזרים לעמוד ראשי

dudisegal

New member
חוזרים לעמוד ראשי

עומר וראקי היקרים, חזרנו לעמוד הראשי אקיצר, מאיפה אתה ראקי?

raky

New member
אני מראשל"צ...

בוגר גאה של הגמנסיה הריאלית...
מה איתכם, שותפי למקצוע לעתיד? מאיפה ולאן?

יוסי99

New member
well well

אז חזרנו לשאלתך: איזה מחזור? נ.ב. מהמחזור של שנה שעברה יש בערך 30-40 עתודאים, או משהו כזה. נראה לי שזה המון.

raky

New member
זה באמת המון...

אני סיימתי בקיץ. מחזור 2001. אתה? איזו מגמה?

יוסי99

New member
לא הגיוני. איך יכול להיות

שסיימת בקיץ (יחד איתי) ועוד לא התחלת ללמוד ?

יוסי99

New member
וחוץ מזה היחידים שהלכו לרפואה

אצלנו הם טליה בי-ם, שרון לוטרינריה ( נדמה לי שבת"א). ונדמה לי שגם אלכס (would that be you) רצה, אבל אין לי מושג מה נגמר איתו.

raky

New member
that would be me...

לא הלכתי ללמוד בגלל דחיית השרות שלי. זוכר? רגל שבורה, קביים.. אז דחו לי בשנה. אז אולי תגיד לי כבר איזו כתה למדת?

יוסי99

New member
נעים מאד

יוסי, יב4 (החבר של לירון). כעת סובל קלות בסמסטר ב´, הפקולטה למשפטים, אונ´ (צפון) ת"א.

dorwolfy

New member
נו עוד עתודאי שיצא מהגמנסיה

ברוך הבא למחלקה. אני בוגר 1987 של הגמנסיה ועתודאי במיל.

עומר ד

New member
ואילו אני..

אני מחולון , עוד מעט בוגר גאה של תיכון איילון.לאן פניי מועדות - על כך הרחבתי את הנושא, ובקשר לסוגיות עתידיות - מאוד מעניין ומציק לי העניין הכספי בנוגע לרופאים (אגב שותפות גורל) - ברור שזה לא העיקר בשבילי אבל אני מעוניין להרוויח כסף..בארץ אני מבין שזה לא מציאה, אבל מה עם חו"ל - הייתי מעוניין לחיות שם מספר שנים (לא רב מדי), או אולי יש כסף במחקר (באיזשהו שלב??).אין לי הערכה עדיין של איך אני אגיע לכסף, יש לי איפשהו בראש דימוי של רופא מצליח שמרוויח כסף גדול, רק לא איך אני הופך לדמות הזו..

raky

New member
נו, אולי לעודד אותך...

הרופאים בקבע מרוויחים לא רע. לא אגיד שהם הופכים למיליונרים, אך בהחלט מרוויחים מספיק לפרנס משפחה. בקשר ל"כסף הגדול" - הזכות שמורה לרופאים יחידי הסגולה (באזרחי) כגון מנהלי מחלקות וסגניהם וכ"ו. אחד החברים של הורי מקבל כ5000 דולר לניתוח פרטי. סכום כסף לא מבוטל לערב עבודה, התסכימו?
אז ניתן להרוויח בגדול, גם בארץ, בהנחה שתהיה רופא באמת טוב, ויוצא דופן בכישרונך. ויש כאלה. בקשר לחיים בחו"ל... יש לנו בערך אותה השאיפה. אני גם רוצה לגור כמה שנים בחו"ל, ולא רק מהבחינה הכספית, אלה גם מהרבה בחינות אחרות. בקשר למחקר... אותו הסיפור כמו רפואה. אם תהיה באמת טוב, תרוויח. בכל מקרה, עדיין לא ראיתי הרבה רופאים רעבים, עד כמה שהמצב בארץ מתואר כגרוע. אני בטוח שבכל מקרה נסתדר. בהצלחה לנו, בחיפוש אחרי האושר והעושר. מי יתן ונמצא. ראקי, מסיים...

ולדי

New member
כסף גדול

האמת, שככל הנראה מצאתי את הנוסחה לכסף הגדול ברפואה (וזה כמעט תמיד עובד): כאורך ההתמחות - גודל הכסף. ככל שתהיה מומחה גדול יותר וטוב יותר מהאחרים, צפוי שווי השוק שלך לעלות. לדוגמא, מומחה לנוירוכירורגיה ירוויח יותר ממומחה לכירורגיה פנימית. ובקשר לחו"ל - ברוב מדינות האיחוד האירופי הרשיון הישראלי מתקבל בשמחה, ולכן צריך רק ללמוד שפה (גרמנית, למשל) ולצבור איזה הון התחלתי קטן, וכבר אפשר לעבור לשם. בארה"ב, לעומת זאת, מעבירים את הרופאים הישראלים את שבעת מדורי הגיהנום.

עומר ד

New member
מה פתאום גרמנית?!

חו"ל בשבילי זה רק אנגליה (עדיף לא),קנדה (המממ..) אוסטרליה ו: א-ר-ה-ב! רק ארה"ב מעניינת (ככה נראה לי) ושים לב שבכל המדינות הנ"ל לא צריך ללמוד גרמנית..

dudisegal

New member
טווח ארוך

האמת היא שבאמת העניין הכספי מאוד מציק לי במקצוע הזה, אבל אני פשוט יודע שאין שום תחום אחר שמעניין אותי כמו זה, ולכן אני מעדיף את הסיפוק המקצועי. בכל מקרה, בעניין חו"ל, אל תשכחו שיש לנו איזה 11-12 שנה לפני שזו בכלל תהיה אופציה, למרות שקשה לא לחשוב על זה... ובאמת, אני מאחל לכולכם להיום מומחים גדולים ולגזול לפחות 5000 דולר לניתוח. אגב, לשאלת ראקי, אני חולוני, בקרוב בוגר מגמת ביוטכנולוגיה בתיכון קרית שרת. ביי ביי

raky

New member
ביוטכנולוגיה?

הממ.. אנחנו אפילו באותה מגמה.. מגניב. בהצלחה בביוכימיה, אתה תאהב את זה... אפילו המורה לא הצליחה כמה מהשאלות בבגרות שלנו.
אבל ברצינות, אחלה מגמה שבעולם. בהצלחה!

ולדי

New member
מה פתאום גרמנית... מה זאת אומרת?

בפנסיה אני אעדיף לפרוש לבית קטן שיהיה לא באנגליה ולא באוסטרליה, ובטוח לא בארה"ב, אלא באלפים, באחת מהמדינות דוברות הגרמנית. ויכול להיות שאעוף לשם עוד לפני הפנסיה, אז צריך ללמוד גרמנית כשהראש עוד מסוגל לקלוט שפה נוספת (בנוסף לשלוש שכרגע יש לי).

עומר ד

New member
לא הובנתי כהלכה..

לא התכוונתי לפנסיה - התכוונתי אחרי ההתמחות או בשביל ההתמחות. בפנסיה אני אחיה רק כאן, בהנחה שעד אז עדיין תהיה מדינה.

dudisegal

New member
קו"ח

תגידו, חוץ מבאר שבע לאיזה עוד מוסד צריך לכתוב "קורות חיים"?

למעלה