חוזרים בשאלה

חוזרים בשאלה

שלום לכולם. שמי עינב כפי שמצויין ואני סטודנטית של האוניברסיטה הפתוחה. לצורך כתיבת עבודה לאוניברסיטה אני מחפסת אנשים המעוניינים לספר את סיפורם האישי (מי שררצה פרטיו האישיים לא יצויינו). תודה לכל הנענים אני מצרפת קובץ ובו שאלות מנחות.

אוקי, אם מישהו רוצה שיתייחסו אליו

ברצינות כשהוא מפרסם הודעה כזו, בבקשה לעשות הגהה, ולהימנע משגיאות כתיב. תודה.

MAYA20

New member
???????????????

מסתבר ששינו את החוקים מאז שהיתי כאן לאחרונה פעם היה מותר לכל אחד לכתוב איך שהוא רוצה והתשובה לשאלה האם להתייחס ברצינות או לא היתה תלויה רק בתוכן ההודעה. נו, מילא אידנ כדש.

חבל...

יש דבר כזה דיסלקציה שמעת על זה.... זה לא יפה לזלזל באנשים גם אם הם טועים בכתב בטח שלא באתר החופש !!!!

אתר החופש?

איפה זה? יש לך לינק? את באמת חושבת שיש משהו חופשי בעולמינו הקט? הערות על שגיאות כתב הן לא נעימות. גם אני דיסלקטית וגם אני טועה, בכל זאת לעשות הגהה לפני שליחת הודעה היא עיצה טובה (גם אם היא לא תמיד יעילה. כדיסלקטית, אני יכולה לומר לך שחצי מההגות שלי בתחת). מכל הנושאים בעולם - למה בחרת דווקא בזה? איזה קורס את לוקחת? >ספל חמאה מזמזמת ברי סחרוב<

שאלונים צריכים להיות אנונימיים

אחד החוקים האתיים הבסיסיים בהעברת שאלונים במדעי החברה, היא שהם צריכים להיות אנונימיים. אין לי אלא להתרעם על כך שעדיין יש אנשים המבקשים שמות מזהים מכותבי שאלונים. ממה נפשך - אם את רוצה שאנשים יכתבו את מה שהם באמת מרגישים, את צריכה לתת להם את הבטחון שבכתיבה ללא הזדהות כלל (מאיפה למשתתפים בסקר לדעת - אולי את מתחזה מטעם מחזירים בשאלה שמנסים לגלות באמצעותך שמות ולהגיע ליוצאים בשאלה? זהו חשש אמיתי ורציני לחלק ניכר ממשתתפי הפורום, עד כדי כך שהודעות החושפות שמות נמחקות בהקדם האפשרי). ואם את חוששת שאנשים "יפברקו" זהות של יוצאים בשאלה, מאיפה לך לדעת - אולי הם גם "יפברקו" את השם שיתנו? אם השאלון יהיה אנונימי, גם אני אשמח להגיב ולהשתתף.

אופס - מטעם מחזירים בתשובה כמובן

כנראה ממש קשה לי להוציא את המושג הזה מהפה...

ממש לא

ש לך טעות איומה אני באמת סטודנטית ןאם את רוצה לבחון את זה את יכולה להיפגש איתי באופן אישי או לדבר בטלפון. אני חילונית !!!! מספר הטלפון שלי הור 933838-054.

לא אמרתי שאת לא

להיפך, הבעתי נכונות להשתתף בסקר, ובשמחה. עם זאת, עדיין זאת טעות לבקש מממלאי שאלונים לציין את שמם ושם משפחתם, בכל שאלון. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר באנשים שנושא ההזדהות אצלם מאד מאד רגיש.

ראית את השאלון?

אני לא יודעת אם נכנסת לשאלון אבל שם מצויין כי מי שאינו רוצה לא חייב לציין פרטים הוא יכול לציין ר"ת ובכל מקרה רק לידיעה מאחר ולא מדובר בסקר אנונימי אז ניתן לציין פרטים מזהים מעבר לכך איך את חושבת כתבו את הספר נוער הכיפות הזרוקות או ושיודע לשאול ישנם אנשים ששמם מצויין בספר ולא שם שמישהו המציא להם.

דידית

New member
למה להתנצח?

מי שרוצה שיענה מי שלא רוצה שלא יענה. למי שנשבר הזין משאלונים ושאלות על החזרה בשאלה שלו שיתעלם מי שרוצה לעזור לה שיענה. אני לדוגמא עניתי לה במסר פרטי. ושגיאות כתיב זה דבר לגיטימי לחלוטין. דידית.

אין מה להשוות

לא כתבתי שאסור לציין שמות של יוצאים בשאלה בספר או בכל מקום אחר. כתבתי שלא אתי לבקש שמות בשאלונים למדעי החברה, וכמתרגלת לשעבר בשיטות מחקר בסוציולוגיה ובאנתרופולוגיה אני עומדת בתוקף על נקודה זו. ידוע לי שיש אנשים שבכל זאת עושים זאת, אז מה? זה לא הופך את זה לבסדר. בקשת שמות בסקר, חוץ משאלת המוסר, לא כדאית גם לך כחוקרת. השאלה מרתיעה מהשתתפות אנשים שחוששים מחשיפה, ואני מניחה שאת מעונינת בכך שמעגל העונים לך יהיה רחב יותר מהיוצאים המוכנים למסור את שמם בשאלונים ומתרחקים משאלונים המבקשים זאת. אני מעריכה את זה שציינת בתגובתך אלי מספר טלפון ואיפשרת לאנשים להכיר אותך קצת יותר לפני שהם נותנים בך את אמונם. שיהיה לך המון בהצלחה, מכל הלב.

sharkyM

New member
די לריב בנות

אם מישהו רוצה שיענה על חלק ולא יציין את השם שלו , או שיציין שם בדוי.

למעלה