חוזק האגרוף

agytcdf

New member
חוזק האגרוף

שלום
יש לי שאלה , האם אפשר למדוד חוזק של מכת אגרוף באיזה שהיא צורה ??
האם יש מכשיר כזה ??
ואם אתם מפנים לחומר באינטרנט , אז אם אפשר בעברית
תודה על ההענות

Wing Chan

New member
באמצעי מדעי של כמות המסה הפוגעת? כן.

אבל לא בבית, לא באמצעים ביתיים (אלא מעבדתיים, שמודדים הכול במאית שניה של פגיעה) ולא בקופ"ח הקרובה לביתך.

ועוצמה של אגרוף לא בא מהיד שלך אלא מהגוף והמותן.
אדם יכול להיות הכי גדול באיזור והאגרוף שלו יהיה חלש, אם הוא יתבסס על מסת השריר של הזרוע בלבד.

agytcdf

New member
אוקיי , אז איפה יש

מעבדה כזאת בארץ ,איך קוראים למעבדות כאלה ,
ואיך מתאגרפים מקצועיים בודקים את עצמם אם האגרוף נהיה חזק יותר ?
תודה

agytcdf

New member
אני אגיד לך למה זה חשוב לי

מפני שברגע שאדם מתאמן על שק איגרוף לחיזוק האגרופים אם לא יהיה לו איזו אינדיקציה ברורה להתקדמות הוא אף פעם לא ידע אם באמת הוא התחזק והאגרופים שלו נהיו חזקים יותר, יכול להיות שהוא ירגיש שהאגרופים שלו נהיו חזקים יותר , יכול להיות שחברים שמתאמנים איתו יגידו לו אנחנו מרגישים שאתה חזק יותר , אבל כל עוד אין לו שום דרך לבדוק את זה בצורה ברורה יתכן שרק נראה לו שהוא תותח עם אגרופים חזקים אבל בפועל הוא עומד במקום ,בריצה למשל אדם יכול למדוד זמן ומרחק ריצה והוא ידע במדוייק אם הוא שיפר את היכולות שלו ובכמה , כך בכול תחומי הספורט פווארליפטינג בודיבילדינג שמודדים במדוייק כמה משקל הם הרימו , והבודיבילדינג מודדים בסנטימטרים את גודל היד ורואים אם יש התקדמות או לא , בשביל זה אני מחפש איזו אינדיקציה לבדוק את חוזק [מכת] האגרוף שיהיה לנו אינדקציה להתקדמות , ולא לחשוב שהתקדמתי על האויר
תודה

עד 121

New member
שלום...

במחלקה לרפואת ספורט במכון וינגייט יש מכשיר למדידת עוצמות כח מתפרץ ובין השאר ניתן למדוד עוצמת מכת אגרוף אבל.... המכשיר הוא לצורך מחקרים רפואיים ולכן אם תפנה אליהם יתרחש אחד מהתרחישים הבאים: או שתדחה על הסף או שתוזמן לבדיקה זו ותאלץ להיפרד מכמה מאות שקלים... המכשיר הזה קיים גם בבית החולים רמב"ם בחיפה....
( בית הספר רפואה של הטכניון) מכל מקום, יש נוסחה לחישוב עוצמת מכה / אגרוף וצודק הבחור מעלי שהכוח מגיע ממסת הגוף ולא מהאגרוף עצמו ( מהיד)....אתה בוודאי יודע שבשיעורי אגרוף מלמדים טכניקות אגרוף שהכח שהן מגיע מהגוף. בחתימה שלי יש את כתובת הבלוג שלי..תתן לי תזכורת שם בעוד יומיים ואני אנסה בדוק בספרות המקצועית את הנוסחה...
מקווה שהייתי לעזר

למעלה