חוזים

littledino

New member
חוזים

משפחתי החתימה אותי על חוזה, שאומר שעלי לוותר על חלקי בירושה על מנת לקבל קצבה חודשית. (חלק מהירושה). שאלתי היא, האם יש דרך לבקש מבית משפט להורות למשפחתי, דרך הוצאת צוו, לשלם את חלקי בירושה שמגיע לי כחוק מבלי שיעצרו לי את הקצבה? האם ניתן לבטל את החוזה שחתמתי מאחר ומגיע לי חלק מהירושה כחוק? אשמח להרחיב במידה ולא הובנתי נכון. בתודה מראש

האם ה"מוריש" כבר מת?

אם כן - מה נכתב בצוואה שלו? למה אתה חושב שמגיעה לך גם קצבה על חשבון הירושה וגם את חלקך בירושה?

littledino

New member
חוזים

לפני שנה בערך התגלה שקיים צו ירושה שהסתירו ממני משך כמה שנים. מדובר בירושה מחוץ לארץ שהחוק שם קובע שכאשר אדם נפתר, חלקו מתחלקת בין אשתו וילדיו. אבי נפתר לפני שהספיק לשנות את הצוואה שלו כאן בארץ האומר שהכול יעבור לאשתו שעדיין בחיים. כך שהחלק שלו התחלק ביני, בין אימא שלי ואחי.לפני שנה היה צורך לשנות משהו בצו, ולכן הגיע לארץ נוטריון על מנת להסדיר את העניין וכך התגלה לי כל הסיפור. כאשר התגלה העניין, העמדתי עורך דין בכדי שיברר במה מדובר. משפחתי לא רצתה שאדע במה מדובר ולכן הפעילו עלי לחצים קשים ביותר, תוך ניצול מצב הכלכלי שלי, אני נתמכת סעד, בכדי שאוותר על העורך דין וכמובן על חלקי. החתימו על חוזה שאם אני רוצה לקבל את חלקי החודשי, כפי שאימי ואחי מקבלים, עלי לוותר על כל החלק שלי שזה 25% מהנכס. ההיגיון אומר שדבר זה אינו חוקי מאחר ומגיע לי כחוק חלק מהירושה. אשמח להראות את החוזה שנחתם ביני ובין אימי. במידה וכן, אני מוכנה לרשום כתובת מייל לצורך כך. עלי לציין שיש בידי הוכחות רבות לטענות שלי. בתודה מראש

ויתור על ירושה בטרם נפטר המנוח

אינו תופס. יחד עם זאת עליך לדקול מה עדיף לך, חלק בירושה או קיצבה. ברור שאינך זכאי לשניהם.

הענין מסובך מכדי שתוכלי לקבל תשובה

בפורום. מוצע לך לפנות ליעוץ פרטני כדי שניתן ליעץ לך לאחר קריאת המכתבים.

למעלה