חוזים והסכמים

פלאת

New member
חוזים והסכמים

שלום, ברשותכם שתי שאלות לגבי נושאים שונים. 1. אנו משכירים דירה כבר מספר שנים. הובא לידעתי כי יש אופציה לשוכרים שמשכירים נכס מעל 3 שנים לקבל עליו בדרך כלשהי בעלות חוקית. לפיכך ברצוני לדעת איזה סעיף יש להוסיף לחוזה השכירות על מנת שנוכל להגן על עצמנו מאופציה זו? 2. בבניין משותף יש מקלט. לצערנו חלק מהדיירים משתמשים במקלט כמחסן באופן לא חוקי ומסרבים לפנות את התכולה. על מנת לשמור על יחסי שכנות תקינה הם התחייבו בפנינו בע"פ שאם יהיה קנס הוא יהיה "עלינו". האם ניתן להחתים אותם על התחייבות בכתב לפיה אפוצה על ידם במקרה ויוטל על דיירי הבניין קנס כספי או כל הוצאה אחר הנובעת משימוש בלתי חוקי בשטח? האם חתימה שלהם על מסמך שכזה תהיה קבילה? (אני יכולה להעלות טיוטא לנוסח שכתבתי במידת הצורך). תודה מראש.

פלאת

New member
הבהרה

"עלינו" = עליהם. סוף ציטוט.

לא כל כך הננתי את הרעיון

אני לא יועץ או משהו אבל, נראה לי שזה לא הגיוני כל כך מה שאת אומרת. זה כמו שאני אגיד לך כך: נגיד שיש לי חבר ואין לו רישיון לרכב אבל הוא לוקח מידי פעם את המפתחות ונוסע, והוא אומר לי :"תשמע אם תיהיה תאונה אז אני אשלם את הקנסות והכל עלי....." זה נראה לך הגיוני? לפעמים גם צריך לעזוב תחוקים ולחשוב בהגיון.

פלאת

New member
כן, יש בזה הגיון בעיני

אתה עושה השוואה של מול מצב שבו אדם יכול להרוג מישהו עקב שימוש לא נכון בכלי לבין איחסון חפצים?

תשובות

1. אין מצב בו שוכר מקבל רק בשל עצם השכירות זכויות בעלות בנכס. יחד עם זאת, מומלץ מאד שעו"ד מטעמכם יעבור על ההסכם וישפר אותו, אם נדרש. 2. השכן ויחד עמו כל דיירי הבניין עוברים על החוק. אפשר להחתים אותו אבל זה לא יועיל אם יוגש כתב אישום פלילי.

פלאת

New member
בנושא כזה יכול להיות מוגש כתב אישום

פלילי? ולעניין נזק כלכלי עקב קנסות? תודה.

פלאת

New member
ובשכירות

שמעתי על כך שאדם שמתגורר שנים בדירה יכול להוכיחה כשלו. הוא משלם חשבונות, ועד בית והוא מחזיק בפועל בנכס. מסקרן אפילו ברמת העיקרון העניין הזה. החוזה שאנו משתמשים בו נכתב על ידי עו"ד שנשכר על ידנו. תודה.

למעלה