חוזה

עופר 36

New member
חוזה

האם קיים חוזה בין בני זוג שלא צריך אישור של בית תמשפט? ואם יש חוזה כזה איזה כותרת נותנים לחוזה הזה? האם הסכם ממון בין בני זוג? האם מישהו מקיר חוזה כזה ואם כן איזה חוזה זה

חוזה בין בני זוג

יכול להיות למשל חוזה מתנה. חוזה לא חייב להיות בכתב. רק הסכם ממון מצריך אישור בית משפט.

עופר 36

New member
חוזה

שלום האם מסמך שהכותרת שלא הסכם ממון יכול להפוך לחוזה בין בני זוג למרות שלא אושר בבית המשפט

עופר 36

New member
הסכם ממון

ואם להסכם כזה יכול להיות תוקף חוזי ? ואם מישהו מהחברים שמע על מקרים כאלה

בהמשך לדברי פלורי אציין

רק כי לכותרת של חוזים אין משמעות משפטית כבדת משקל, אם בכלל, החשיבות היא בתוכן, בפרוש המילולי, באומד דעת הצדדים, בפרוש התכליתי, בכוונת הצדדים, גמירת דעתם וכו'.

ozneyhaman

New member
כן אבל בכותרות אחרות לא "ממון".

אינני עו"ד אלא יש לי קצת ידע מבעיות משפטיות שיש ליקיריי. אין מטרתי להפגין כאן תחושת גדלות של חוכמה וידע אלא ניסיון כן ואמיתי לשתף פעולה עם העוזרים ולשתף במידע שצברתי מהניסיון. חוזה ממון בין בני זוג נישואים מצריך אישור של בית משפט כדי שיהיה לו תוקף. בין בני זוג שעדיין לא התחתנו אפשר לאשר אותו אפילו אצל עורך דין שיש לו חותמת נוטריון שיטביע על ההסכם ממון ואז הוא בתוקף. אם בני זוג נישואין רוצים להעביר אחד לשני נכס, הם יכולים לעשות אצל כל עורך דין חוזה מכר ללא תמורה או תצהיר מתנה והטאבו יכבד את זה. לא שמעתי אפילו מקרה אחד שהטאבו עשה בעיות וטירטר בני זוג לבית המשפט. אבל יש לזכור שאפשר לספור את המקרים המוכרים על אצבע כי לא הרבה מקרים מוכרים לי. אני לא עו"ד. מקווה שגם אני עזרתי.

ozneyhaman

New member
התכוונתי לומר בסוף

שמספר המקרים המוכרים לי הם מועטים מאוד ואפשר לספור אותם באצבעות בידיים. ואם רוצים שהחוזה יהיה אכיף ושהטאבו יכבד אותו אז צריך לעשות אותו בכתב והקפדנים המחמירים יאמרו שיעשה כחוזה ממון בין בני זוג שיאושר בבית משפט.

למעלה