חוזה שכר דירה

La Vela

New member
חוזה שכר דירה

שלום אשמח לקבל ייעוץ לגבי המשך חוזה שכ"ד להלן הפרטים: * אני שוכרת דירה מזה 3 שנים החוזה מתחדש כל נובמבר, שכ"ד 2800. * בנובמבר הקרוב תהייה הארכת אופציה משנה שעברה 2010. (באופציה יש אפשרות לבעלי הדירה להעלות ב 5%) * הבניין מועמד לתהליך תמ"א 38 - אישורים קיימים כבר משנה שעברה. * הבנייה נדחית בכל פעם עקב ערעור בניין שכן (יש כבר חוזה מול קבלן שנדחה כל פעם) * ועדת הערעור הבא בנובמבר הקרוב (לא ידוע מועד מדויק למרות נסיונותי לברר) * התחלתי בתקשורת מול בבעלי הדירה לחידוש החוזה/ אופציה. * בעלי הדירה רוצים העלאה ב 200 ש"ח (מעל 5%) * דיברתי עימם על עניין ההרחבה ומה עושים במקרה זה. אמרו לי שיחזרו אלי עם תשובה. * לאחר השיחה עיינתי בחוזה ולתדהמתי הבחנתי כי כבר בשנה שעברה הוסיפו סעיף חדש מנוסח היטב ע"י עו"ד ממולח, מבלי לידע אותי בע"פ. * הסעיף אומר כי ידוע לי שהבניין מועמד להרחבה וכי אינני זכאית לדרוש דבר עקב כך לרבות :הקלה בשכר דירה, סעד וכן אני מחוייבת עד סוף התקופה. * אני כמובן חתמתי מבלי לדעת וחייבת לציין שבאותה תקופה התאוששתי מניתוח קשה, לא נתתי את דעתי לשינוי. ענייני מוסר, יושרה והגינות כמובן שאינם רלוונטיים כאן אם כי נותרתי המומה. היה כאן ניצול של תמימותי...לא משנה...מזלי שההרחבה לא התחילה. * משנתתי דעתי לסעיף שלחתי לבעלי הדירה מסמך המסכם את רצוני והסתייגותי : רצוני להמשיך חוזה בשכ"ד זהה + לדון בסעיף החדש קרי הקלה בשכר דירה, בכפוף למועד התחלת הרחבה ו - או אפשרות להשתחרר מהחוזה בהתרעה מראש. כל זה על בסיס היותי דיירת טובה, אמינה, ישרה ועל בסיס יחסי האמון (הצחקתי את עצמי...אני חיה בעולם שחושב שלדברים הללו יש ערך כנראה) אני עדיין מחכה לתשובה למכתבי מיום ראשון אשר נשלח בפקס ובדואר ( לא עונים...שומרים אותי על אש קטנה...שאני ארוץ אחריהם כנראה) כיוון שהבנתי כי יש לי עסק עם אנשים ערמומיים משהו, אשמח לקבל יעוץ איך להמשיך להתנהל. המון תודה אישה במצוקה

אחת משתיים

או שתממשי את האופציה, תעמדי על כך שההעלאה תהיה עד 5% כמתחייב מהחוזה, ואז את סופגת את הסעיף שהגניבו לך (מה שעשו לך לא יפה אבל חוקי. אם חתמת חזקה שקראת), והסיכון שתתממש התוכנית עליך. לחילופין, לא תממשי את האופציה ותבקשי חוזה חדש, בו לא יהיה הסעיף וגם המחיר יהיה פתוח למו"מ. קחי בחשבון שגם לך יש כאן כח כי דירה שעומדת לעבור תמ"א 38 קשה להשכיר. במקומך הייתי מחכה שיתקדם הזמן. ככל שהחוזה שלך קרוב לסיום גם בעל הבית ילחץ לא רק את, ואם יצא מצב שיש איזו הסכמה בעל פה שאת נשארת בלי להמשיך את החוזה אז בפועל את משלמת חודש בחודשו, וכולה לעזוב בהתראה של חודש, שזה לטובתך.

La Vela

New member
הבנתי אותך. עדיף חוזה חדש

אני מוכנה לספוג העלאה של 200 ובלבד שלא לחתום על הסעיף הזה השוב. מסוכן מדיי מבחינתי. משמע חוזה חדש. אגב בחרושת השמועות הבנתי שבעל הדירה של שכנים ממול הסכים להוריד בחצי עם התחלת התמ"א (משמע יש התקדמות בתהליך). וכן, בעל הדירה של הדירה מעלי הכניס סעיף של הקלה בשכ"ד אבל לא חצי אם כי בערך 500 או 700 מתוך שכ"ד 3500. מה נהוג באמת? ההמלצה שלך לחכות ולא ללחוץ שיענו לי היא דבר שלא חשבתי עליו...תודה רבה!! גם במצב הגרוע ביותר יש לי סידור למגורים זמניים (אבל סיכוי נמוך למצוא מחיר טוב...) מה באמת הדין של הסכמה שבעל פה?

נכון שהסכמה בעל פה כמוה כחוזה

ואם תסכימו (גם בע"פ) שאת נשארת בתנאים של החוזה הישן (או החוזה הישן בלי הסעיף) זה לכאורה תופס, למרות שבאמת קשה להוכיח. (אם נתת נאמר 12 צ'קים לשנה מראש זה כן מהווה ראיה טובה שהסכמתם לשנה). אני מכוון למצב בו יש הסכמה שאת נשארת, יש הסכמה על המחיר, אבל אין הסכמה מפורשת על התנאים (אין חוזה). במקרה כזה תופסות בררות המחדל שבחוק והפסיקה שמפרשת אותן, ואז הפרוש המקובל הוא שאת מחוייבת לתת התרעה מראש על פינוי לפי תדירות התשלום (אם חודש בחודשו אז חודש, אם תשלום דו חודשי חודשיים וכו'), עד שלושה חודשים. החסרון במצב כזה שהמצב דו צדדי - גם הוא יוכל לפנות אותך בהתרעה כזו קצרה, ובדרך כלל לא מומלץ בכלל לשוכרים להיות במצב כזה. במצב המיוחד שלך שהבניין עומד לעבור תמ"א ולכן יהפוך לכמעט בלתי ניתן להשכרה יש אולי מקום לשקול את המצב הזה בחיוב.

La Vela

New member
חזרה אלי היום....

אמרה שאפשר להשאיר את שכר הדירה על קנו אבל היא לא מעוניינת לגעת בסעיף החדש. מבחינתה חשוב שיהיה מובהר כי ידוע לי שיש מצב להרחבה ומכיוון ששכר הדירה גם כך נמוך מאוד מראש הרי שאין לגעת בו. פחות מעניין אותי שכר הדירה, אולי יש צדק בדבריה, אבל מה עם המחויבות עד סוף התקופה? מילא אם יתחילו בעוד חצי שנה או בקיץ...מה אם יתחילו ישר בדצמבר אחרי הועדה הקרובה? יצא לי בדיוק על התפר...אוף ממש אין לי מצב רוח, אני לא יודעת מה לעשות.

אם אני מבין נכון

האופציה שלך מאפשרת לבעלי הדירה להעלות את השכ"ד בסך של 140 ש"ח, והם דורשים 200. ההפרש זניח, ולדעתי בשיחה אפשר יהיה להגיע להסדר איתם. אבל מה שאת אומרת זה שאת רוצה שהחוזה של השנה שעברה, אותו לא קראת למרות שחתמת עליו, לא יתחשב בסעיף האופציה. הדרישה הזו לא לגיטימית. זו אחריות שלך לקרא את החוזה. לא של המשכיר.

La Vela

New member
לא טענתי לאחריות אם כי להגינות ויושרה

זה נעשה במהלך ערמומי וביריוני....אבל זה באמת לא משנה עכשיו. בכל אופן ההוא מהועד הסביר יפה. עדיף חוזה חדש ולא האופציה. ככל שזה נוגע אלי וליכולת שלי לספוג הרעה באיכות חיי(זה עניין יחסי), אני לא אעמוד בזה נפשית ועוד בידיעה שעלי לשלם סכום מלא. תודה בכל אופן.

שקדיה10

New member
באופן כללי אני לא ממליצה לך להישאר בדירה.

בזמן התמ"א את ממש תחיי באתר בנייה מבחינת הרעש, האבק והליכלוך ואם יש לך ילדים קטנים על אחת כמה וכמה. לאחר שהתמ"א יסתיים (וזה עשוי לקחת גם שנה או יותר) בעל הבית יקפיץ לך בהזדמנות הראשונה את שכר הדירה כי זו תהייה כבר דירה גדולה יותר, משופצת, עם מעלית וכו. ואז בעצם לא הרווחת כלום. לדעתי כדאי לך להישאר בדירה בזמן התמ"א רק בתנאי שתערכי עם בעל הבית חוזה חדש - ארוך טווח (לכמה שנים) ובחוזה יהיו מעוגנים גם המחירים העתידיים שתשלמי לאחר גמר השיפוץ. (כמובן שמתחילת השיפוץ ועד סופו שכ"ד יפחת באחוזים עליהם תסכמו מראש ובכתב) תעמדי על זכויותייך - לא בקלות בעל הבית ימצא דיירים שיסכימו לגור בדירה במהלך שיפוץ כזה ארוך ויסודי ואם את דיירת טובה יהיה לו כדאי לבוא לקראתך. אם בעל הבית לא מוכן לאפשר לך להנות מהדירה המשופצת תמורת שכ"ד הוגן ולאחר שתישרדי את השיפוץ, עצתי לך היא לעזוב בתום החוזה הנוכחי למרות הקושי והעלויות הכרוכות בחיפוש דירה חדשה והמעבר אליה.

tcro

New member
חוזה שכר דירה...

אני אישית ממליץ על החוזה שנמצא בסטימצקי ובצומת ספרים,השתמשתי מספר פעמים בחוזים אלה ואני חייב להגיד שהם מגנים על שני הצדדים שחותמים והם גם זולים מאוד. מקווה שתצליחי לצאת מהמצוקה!

למעלה