חוזה שכירות

סיוון09

New member
חוזה שכירות

שלום רב, ברצוני לקבל הבהרות נוספות לגבי שאלה שכבר שאלתי בעבר. התגוררתי בדירה שכורה במשך מס' חודשים. שילמתי כל ה-22 לחודש עד ל-21 של החודש שלאחריו. החלטתי לעזוב ובעל הדירה אמר לי שאין שום בעיה בתנאי שאמצא שוכר חלופי. ניסיתי למצוא שוכר חלופי אז הדבר גזל ממני זמן רב ולכן הגעתי איתו להסכם הבא: אני אעזוב ב-31 לחודש (9 ימים לאחר מועד התשלום) אותיר לו את ההפרש כאילו גרתי עוד חודש שלם ועוד אוסיף 1000 ש"ח והוא ידאג למציאת השוכר החדש. ב-31 לחודש פיניתי את הדירה ושילמתי לו במזומן 1000 ש"ח. שבוע לאחר מכן התברר לי שכבר ב-2 לחודש עברה לגור בדירה דיירת ולא סתם דיירת, אלא אישה שאני מצאתי בזכות מודעה שפירסמתי בעיתון בתשלום ולא הוא. האם ניתן לתבוע אותו על הסכום ששילמתי מה-2 לחודש כשכבר נכנסה דיירת חדשה לדירה ו/או על ה-1000 ש"ח (שאין לי שום דרך להוכיח שאכן שילמתי במידה שהוא יכחיש זאת)? תודה מראש!

מבחינה משפטית

אם תצליחי להוכיח שבמועד שבו הסכמת אתו על כך הוא כבר ידע שיש לו שוכרת, יש לשער שתזכי בחלק מהתביעה (הוכחה בעניין ה- 1,000 ש"ח ניתן להשיג אולי באמצעות הקלטת שיחה אתו). השאלה היא על איזה סכום מדובר והאם לא כדאי להגיע אתו לפשרה בעניין זה.

סיוון09

New member
כן, אבל....

ברור שכדאי אבל הוא לא מסכים, הוא אומר שאם הייתי משכירה דירה הייתי יודעת כזה זה מעצבן שהדיירים מתחלפים כל הזמן.... ובגלל זה זה מגיע לו עוד כסף.

אם היו לו

הוצאות עקב השכרת הדירה לשוכרת החדשה (למשל שכ"ט עו"ד, הקדשת זמן למציאת השוכר וכו') הרי שיש מן הצדק בדבריו. השאלה היא האם הסכום הנוסף שקיבל ממך מכסה פחות או יותר ההוצאות האלו או שהן הרבה מעבר להן.

למעלה