חוזה שכירות

baraba1

New member
חוזה שכירות

לפני שנתיים חתמתי על חוזה שכירות למשך שנה בחוזה לא הייתה אופציה בתום החוזה נפגשתי עם בעל הדירה ומסרתי לו צ'קים לשנה נוספת לא חתמנו על שום דבר מה חל ביננו כיום? האם החוזה הישן? הרלוונטיות היא בעיקר לצורך סיום תקופת השכירות. האם מותר לי להקדים ולסיים את השכירות או שאני "שבוי" עד הצ'ק האחרון?

בעיקרון

מה שחל זה ההסכם הישן, שתוקפו הוארך בהסכמה שבעל פה לשנה נוספת. לכן, אם אין בהסכם הכתוב אפשרות להקדים את התקופה בהודעה מראש, אתה מחוייב עד לסוף השנה.

baraba1

New member
תודה ושאלה נוספת

הבנתי שגם אם יש חוזה שקובע במפורש כי תקופת השכירות היא לשנה ולא ניתן להקדים את העזיבה. גם אז, במקרה שמוצאים שוכר חדש שנכנס בנעלי השוכר הישן, לא כובלים את השוכר הישן לדירה. או שמא אני טועה?

אתה נזקק לקבל

את הסכמת המשכיר לשם כך, תהיה רשאי לעשות זאת ללא הסכמת המשיכר, אם סירב או התנה הסכמתו בתנאים בלתי סבירים. חוק השכירות והשאילה, תשל"א-1971 22. העברת השכירות השוכר אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר או להשכירו בשכירות משנה, אלא בהסכמת המשכיר; אולם אם לא הסכים המשכיר לעסקה מטעמים בלתי סבירים או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, יהיה - (1) בשכירות מקרקעין - רשאי השוכר לעשות את העסקה בלי הסכמתו של המשכיר;

למעלה