חוזה שכירות

חוזה שכירות

שלום,
אני גרה בדירה שכורה כמעט 3 שנים, אני מעוניינת להפר חוזה ולעבור דירה כבר יש לי דירה שחתמתי בה חוזה תאריך כניסה 12/8, על מנת להפר חוזה עלי למצוא דייר אשר יחליף איתי, לפני כחודש יצרתי קשר עם בעל הדירה והודעתי לו שאני עוזבת ואני מפרסמת את הדירה על מנת למצוא דייר חלופי והוא אישר זאת.
במהלך החודש הגיעו אנשים אך לא הגיע לחוזה מכל מיני סיבות אתמול הגיעה דיירת לראות את הדירה ומאוד אהבה יצאה מהדירה ודיברה עם בעל הדירה, בעל הדירה התקשר אלי ואמר לי שהם קבעו ל7 וחצי בערב בדירה.
הוא הגיע עם חוזה וכל מה שצריך כדי לחתום וגם היא הגיעה עם צ'קים וערב שיחתום עבורה עם תלושי שכר והכל.
אך ברגע שהתיישבנו בעל הדירה הודיעה שהוא לא חותם היום מכיוון וערב תשעה באב. הוא טוען שהוא אמר לה את זה והיא אומרת שלא. מכיוון ולא רצה לחתום הצענו שנרשום משהו כדי לסגור את זה בנינו. הדיירת נלחצה וקמה ועזבה גם כי הרגישה שזה לא נכון וגם כי היא התאכזבה שבאה לחינם עם ערב והכל מוכן.
אני מרגישה שעשיתי הכל כדי למצוא דייר ואפילו מצאתי והוא בעצמו מנע את זה.
האם יש משהו שיכול להגן עלי מהחוזה ? לאחר שמצאתי דייר והוא בעצמו מנע את החתימה.
תודה מראש

מהתיאור מדובר באי הבנה

הצעתי שתנסי לפתור את זה ולהביא את הצדדים לחתימה.
זה לא נראה לי מספיק דרמטי כדי לאפשר לך להשתחרר מהצורך להביא שוכר חליף.

נעשה נסיון

תודה רבה.
ניסיתי לדבר עם הדיירת היא לא מעוניינת בדירה לאחר המקרה.
ובעל הדירה גם לא עושה שום צעד לעזור למרות שמבין שהוא " דפק" את הסיפור.

קודם כל, את לא מפרה חוזה

את עוזבת את הדירה ומקיימת את החוזה בזה שאת מוצאת דייר חלופי

לדעתי מדובר במקרה גבולי. לא צירפת את הניסוח המדויק של הסעיף אבל מחוזים דומים אני יכול להניח שאת מחויבת לפי החוזה למצוא דייר חלופי אשר יאושר על ידי בעל הדירה ואת זה עשית. חוזה לא נחתם בגלל מחדל ברור של בעל הדירה ולכן לדעתי יש לך בסיס לטעון שאת קיימת את מחויבויותך . מצד שני, בעל הדירה יכול לטעון שהחוזה שלך תקף עד שנחתם חוזה חדש.
אז קודם כל, תלוי מה כתוב בדיוק בחוזה שלך. חוץ מזה, תמיד כדאי להגיע להסכמה בהידברות מאשר להיכנס לסכסוך משפטי

למעלה