חוזה שכירות

larisa8

New member
חוזה שכירות

שלום! אני שוכרת דירה ובעלת הדירה רוצה לערוך חוזה אצל עו"ד. קראתי את החוזה - לפי דעתי הוא כולו לטובתה . לכן יש לי כמה שאלות. האם אני אמורה לתקן תקלות בציוד שנגרמו כתוצאה מבלאי סביר ( דוגמה - תקלה בדוד חשמל). האם חישוב שכר דירה מקובל - אם דולר מתחת ל4.15 מחשבים את השכר לפי 4.15 אם הוא יותר גבוה אז לפי הגבוה. אם חוזה עם אופציה לשנה האם מקובל שבשנה הבאה עלות השכירות עולה ב 10 %. רשום בחוזה שאני אמורה לבטח את הבית וגם צד שלישי, אם זה מקובל ואם אני חייבת לעשות זאת. מבקשים ממני שני שטרי חוב לא שכירים על סך 20000 כל אחד וגם שיק בנקאי על סך 4.5 אלף דולר. האם ניתן להסתפק רק באחד מהדברים. תודה ואשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר כי מחר אני אמורה לחתום על החוזה

תשובות

בדר"כ הסכם שכירות הוא מוטה לטובת המשכיר (המפקיד בידי השוכר נכס בעל ערך רב). בעיקרון, מומלץ שעו"ד מטעמך יעבור על ההסכם (גם בגלל שיתכן ויש עוד סעיפים שלא הבנת שעלולים להיות בעייתיים). תקלות מבלאי סביר תיקונן בדר"כ על המשכיר (אלא אם השוכר הסכים מפורשות אחרת). הגבלת שער דולר היא אפשרית. אם יש הגבלת מינימום רצוי שתהיה גם הגבלת מקסימום. זהו עניין מסחרי הנתון למו"מ בין הצדדים. העלאת שכ"ד בתקופת האופציה - גם נושא זה נתון למו"מ בין הצדדים. ביטוח - מומלץ לעמוד על כך שאת תבטחי רק צד ג' וכל הקשור לביטוח מבנה כולל צנרת יעשה ע"י המשכיר. סכומי הבטוחות נראים לי מופרזים ביותר (אלא אם את שוכרת וילה בסביון). ושוב...ממליצה להראות ההסכם לעו"ד מטעמך.

לריסה שלום.

בוקר טוב, הייתי מעוניין לדעת מהו שווי הדירה, ומהו גובה שכר הדירה . שכן אם מדובר בדירה בערך שכירות של 400-500 דולר הרי שדרישותיו מופרזות ואל לך להסכים. עקב הסכנה הכרוכה בשכירות דירה מצד השוכר - רמת הבטוחות אותן הוא דורש יכולות להיות כרצונו החופשי. כפי שאמרה פלורי הכל נתון למשא ומתן. אם הדירה מוצאת חן בעיניך, הייתי ממליץ לנסות ולהתעקש לוותר על הצק הבנקאי, אך שוב במידה ומדובר באזור מבוקש, בעל הבית יחפש וימצא מי שימלא אחר התנאים שלו. אפשר לנסות ולבקש (לא לדרוש) שיווין טוב יותר , נהוג שבעל הנכס הוא האחראי לתשתית הבית (חשמל, ביוב מיזוג וכדומה), והגבלת המינימום והמקסימום. בשורה התחתונה, קחי בחשבון שאם את היית בצד השני, כנראה שהיית מבינה טוב יותר את מצבו. אני משוכנע שלאחר מספר חודשי שכירות, כששני הצדדים יראו כי טוב, דברים יכולים להשתנות. חוזה ראשוני מטיבעו נראה מאיים. אם אין לך קשיים כלכליים, והנך אדם ישר, אין לך מה לחשוש, ולכבד את רצונותיו, אם הדירה מוצאת חן בעיניך.

למעלה