חוזה שכירות

חוזה שכירות ../images/Emo206.gif

הנני בעלת דירה שרוצה להשכיר דירה לזוג. את החוזה עם הדיירים הנוכחיים ערכתי באמצעות עו"ד. כרגע אני רוצה לחסוך את עלויות העו"ד ופשוט להעתיק את נוסח החוזה הישן לחוזה החדש. כמובן שיש לשנות סעיפים מסוימים. האם יש סכנה שלסגור חוזה עם דיירים ללא עו"ד? שאלה נוספת. בחוזה הקודם העו"ד לקח שטר ערבות בנקאית וגם צ'ק ביטחון. בגלל שאני לא יודעת להתעסק עם ערבותבנקאית החלטתי לקחת רק צ'ק ביטחון על סכום של 20000 ש"ח. האם זה נשמע בסדר? מספק? תודה מראש על תשובה מהירה, אני כבר צריכה לשלוח להם את החוזה.

תשובה

חסכון בעלות עלול לעלות מאד ביוקר. כפי שאינך יודעת "להתעסק" עם ערבות בנקאית שחשיבותה למשכיר יקרה מפז, כך יש להניח שאינך יודעת אלו סעיפים לתקן ואיך לתקן אותם.

ואוו את מהירה ../images/Emo140.gif

הורדתי בחוזה סעיפים לא רלוונטים וסעיפים שלא היטיבו עם המשכיר. בנוסף הוספתי הרבה סעיפים שהיו דרושים. גם שערכתי את החוזה עם עו"ד אני זאת שהעלתי בפניו סוגיות רבות שהוא לא חשב עליהן. מסיבה זו אני ממש סומכת על שיקול דעתי. הערבות הבנקאית זה הדבר היחיד שאין לי מושג בו והשאלה היא האם רק צ'ק בטחון מספיק?

לא.

צק בטחון אינו מספיק לטעמי. ואם את היית זו שהעלת סוגיות בפני עוה"ד, סימן שלא פנית לעו"ד המתמצא בתחום. צריך לקחת בחשבון שלא די בהורדת סעיפים שאינם מטיבים עם המשכיר אלא צריך לבדוק התאמת ההסכם להוראות חוק השכירות והשאילה. מקוה מאד שלא תחזרי לכאן בסיום תקופת ההסכם עם שאלות בעניין פינוי השוכר, תשלומים שהוא צריך לשלם וכו'. בהצלחה!

תוכלי אולי להסביר לי מהו התהליך

של לקיחת ערבות בנקאית? מה עלי לעשות ואיזה סכומים בד"כ נהוג לקחת?

נישמע "פיצוץ"

במיוחד בקטע של הויתור על הערבות הבנקאית. אגב, את בטוחה שאת מבינה להתעסק עם שטר בטחון? כי אולי כדאי לך לוותר גם עליו. בכל זאת רכישת השטר בדאר עולה גם כן כסף.

אנשים ששואלים פה שאלות מן הסתם מצפים

לתגובות קצת יותר הולמות ופחות מזלזלות עו"ד יוסף פרידמן. וכן לשאלתך אני יודעת "להתעסק" עם שטר בטחון למרות שאני לא עו"ד ומה שהכי פחות נשמע "פיצוץ" זו התשובה שלך.

מי שחושבת לוותר על ערבות בנקאית כדי לחסוך

שכר טרחת עורך דין ובכך מוותרת על הערובה שמשכירים אחרים נלחמים לקבלה ולא מצליחים, מעוררת בעיני גיחוך. לכן הצעתי לך לוותר על כל הערובות כי בינינו לוותר על ערבות בנקאית ולהסתפק בשטר בטחון, זה כמו לוותר על שוקולד שוויצרי מיוחד במינו ולהסתפק בממרח קקאו פשוט.

למעלה