חוזה שכירות בע"פ

bijo2

New member
חוזה שכירות בע"פ

אני מתגורר כבר שנתיים בדירת שותפים באיזור מבוקש מאוד. לאחרונה החליט בעל הבית לעלות את מחיר שכ"ד הכולל על כל הדירה, לאחר מו"מ טלפוני עימו סגרנו על כך שאני אשאר בדירה ואעזור למצוא את המחליפים של השותפים האחרים. היום הוא התקשר אליי וטען שהוא מעדיף להשכיר את הדירה למשפחה ולא לשותפים ושהוא מעוניין ביותר כסף ממה שהוא סגר איתי. עד כמה שאני מבין הוא הפר חוזה שהיה לי איתו, אך כיצד אני יוכל להוכיח זאת כשאעמוד מול שופט? האם בכלל יש טעם להיגרר בבתי משפט על דבר כזה? אני סטודנט בתקופת מבחנים ואין לי כל כך זמן למצוא דירה בזמן הקרוב מה שאומר שאני עלול להיזרק לרחוב בעוד שבועיים.

bijo2

New member
החוזה הישן היה בכתב

והוא מסתיים ב-15 לאוגוסט. אבל לא הספקתי לחתום איתו על החוזה החדש ולכן הסיכום היה בע"פ. אני כמובן לא יכול להוכיח אבל נוצר אצלי הרושם שהוא מנסה לסחוט אותי מכיוון שהוא יודע שאני בתקופה לחוצה. מה בכלל יכול להיות גובה "האיום הכלכלי" שאני יכול לנפנף בו מולו? האם מדובר בסכום שבאמת יכול להרתיע אותו או שהוא יצא מרוויח בכל מקרה מכל הסיפור?

אתה יכול לתבוע על

ניהול מו"מ בחוסר תום לב. שיעור הנזקים יהיה כפי שתוכיח אותם. כמובן שללא נתונים לא ניתן לדעת מה גובה התביעה וכמה מתוכה תתקבל. אתה יכול לנסות להקליט שיחה שלך אתו, בה תנסה להביא אותו להודות בהסכמה אליהם הגעתם.

bijo2

New member
ומה לגבי הפרת החוזה?

אני אולי קצת מדבר מתוך עצבים עכשיו אבל מה לגבי תביעה על עוגמת הנפש שנגרמה? מן הסתם אני רוצה שהוא ישלם על מה שהוא עשה

bijo2

New member
הוא בדיוק התקשר

באמת הקלטתי אותו כשהוא אמר: "נכון שהתחייבתי אבל לא חתמתי על שום נייר..." הבעיה עכשיו שכנראה הגענו לאיזה החלטה שהשכ"ד אכן יעלה (בעיקר אצל שני החדרים האחרים). האם לאחר שאני אחתום על חוזה נורמלי אני עדיין אוכל לתבוע אותו?

אם תחתום אתו על הסכם

הרי שמן הסתם הסכמתם על תנאיו וממילא לא יהיה מקום לתביעה על מה שקדם לחתימה.

bijo2

New member
אבל את זו שאמרת...

שהוא ניהל מו"מ שלא בתום לב. הוא מן הסתם די דחק אותי לקיר בכל הסיפור הזה, אם הסכמתי לחתום אז זה מכיוון שלא נותרו לי הרבה ברירות.

נכון, אני אמרתי

וזה נאמר לפני שהודעת שהגעת אתו להסכמות. אם ההסכמות לא מתאימות לך - אל תחתום על ההסכם. העובדה שתקופת ההסכם מסתיימת בעוד פחות מחודש אינה הפתעה והיה עליך להיערך בהתאם, אם באמצעות חתימה על הסכם חדש עם המשכיר הזה ואם בדרך אחרת.

למעלה