חוזה קניית דירה

ויטה1

New member
חוזה קניית דירה

אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. עשינו חוזה לרכישת דירה באוגוסט 2004 והפינוי של הדירה היה פינוי מאוחר, עפ"י החוזה, רק ביוני 2005. נכנסנו לדירה אחרי שיפוצים רבים באוגוסט 2005 ובאסיפת הדיירים הראשונה שהייתה בדצמבר 2005 נודע לנו שקיים כנראה, עפ"י חוות דעת הנדסית מקצועית, ליקוי בנייה רציני בבניין, שמוריד את ערך הדירות בבניין וגם דורש השקעה כספית גדולה לצורך תיקונו. שאלותיי הן כאלה: 1. האם יש למי שמכר לי את הדירה אחריות כלשהי כלפיי בנושא ליקוי הבנייה? 2. אם נודע למוכרי הדירה על ליקוי הבנייה אחרי חתימת החוזה עמנו אך לפני פינוי הדירה על ידם ולפני קבלת כל הכסף מאיתנו, האם במצב כזה יש להם חובה עפ"י חוק לדווח לנו על הליקוי כדי שהמחיר של הדירה, שטרם שולם במלואו על ידינו, ייבחן מחדש על ידינו? 3. האם במצב, שבו היה מתגלה לנו, שקיים ליקוי בנייה חמור בבניין במהלך ביצוע החוזה, ז"א לאחר החתימה על החוזה ולאחר תשלום חלק מהסכום על הדירה, האם אז הייתה לנו זכות חוקית לחזור בנו מהחוזה ולדרוש את אותו החלק שכבר שולם למוכרים בחזרה? 4. האם לועד הבית יש חובה לחשוף בפנינו את כל הפרוטוקולים של אסיפות הדיירים כדי שנוכל לבדוק אם דובר בנושא באופן רשמי באסיפות הדיירים? 5. כיצד נוכל לבדוק ביתר יעילות ולהוכיח שהמוכרים אכן ידעו על הליקוי על מנת לתבוע אותם? 6. האם חייבים להוכיח שהמוכרים ידעו על הליקוי כדי לתבוע אותם? 7. האם בכלל נהוג לתבוע בגלל דבר כזה? 8. כיצד נקבע בבית משפט גובה הפיצוי במקרים כאלה שבהם הליקוי טרם תוקן ועדיין לא ידועה בדיוק עלות תיקונו, אך ברור ומובן מאליו שערך הדירה ירד כתוצאה מקיומו של ליקוי הבנייה בבניין? 9. מה מומלץ לנו לעשות בתור מי שגילו את עובדת קיומו של ליקוי הבנייה כ-4 חודשים לאחר כניסתנו לדירה, כדי להוכיח שהמוכרים ידעו על כך וכדי להגדיל למקסימום את סיכויי הצלחת התביעה? אודה מראש על התשובות.

רכישת דירה עם ליקוי

תשובות חלקיות 1. האחריות של המוכר היא למה שידע ולא גילה לכם. 2. לועד הבית יש חובה לתת לכם לעיין בפרוטוקולים. 3. השאלה אם לתבוע או לא תלוייה בשאלה האם המוכר ידע על הליקוי בטרם חתימת ההסכם (ואולי בסמוך מאד לאחר חתימתו). 4. גובה הפיצויים נקבע בדר"כ על פי חוות דעת מומחה. 5. מומלץ בחום רב ביותר לפנות לעו"ד.

ויטה1

New member
רכישת דירה עם ליקוי

תודה על התשובות המהירות. אנו דיברנו עם העו"ד שעשה לנו את החוזה של קניית הדירה והוא אמר לנו בטל' בערך את אותם הדברים שכתבתם לנו כאן, דהיינו, שאם המוכרים ידעו על הליקוי אפשר לתבוע אותם. ולכן התחלנו לבקש בעצמנו חומר מהועד, לרבות פרוטוקולים של אסיפות דיירים וחוות דעת של החברה שביצעה עבור הבניין את הבדיקה המקצועית של הליקוי. וזאת כדי לברר את מה שהעו"ד אמר לנו , האם המוכרים ידעו על הליקוי בעת שמכרו לנו את הדירה. פרוטוקולים עדיין לא נמסרו לנו אך נאמר לנו בע"פ ע"י הועד שבפרוטוקולים לא נמצא עקבות לעניין כי מרגע שאחד הדיירים (- חבר ועד לשעבר ובחור פעיל בבניין) ראה קצת ברזל חשוף בצד הבניין במקום די נסתר, עליי לציין, וכן סדקים במעטפת הבניין, הועד בשיתוף עם הועדים של שני בניינים שכנים (כי זה מתחם של 3 בניינים זהים שנבנו באותה התקופה)פעל מעל לראשם של הדיירים והזמין גורמים שונים למתן חוות דעת ורק כשהייתה בידי הועד חוות דעת כתובה ותגובה של החברה המשכנת, שמתנערת מכל אחריות וטוענת שזה פגמים אסטתיים בלבד, רק אז העלה הועד את העניין באסיפת הדיירים האחרונה בחודש שעבר והנושא נכנס לפרוטוקול. מה שכן הועד אמר לי, שניתן יהיה למצוא את הנושא בפרוטוקולים של ישיבות הועד עצמו מהשנה האחרונה. על פניו נראה לי לא הגיוני שהועד יפעל מעל לראשם של הדיירים בעניין מהותי כ"כ, מה גם שהועד הוציא כ- 2000 ש"ח על חוות הדעת המקצועית הזאת. כיצד נעשה דבר כזה ללא ידיעת הדיירים? ייתכן שהועד משקר לי כי אין להם אינטרס, בתור בעלי דירות בבניין, שהדבר יצא לתביעה נגד אחד הדיירים לשעבר בבניין כי זה עלול לתת פרסום שלילי למתחם כולו. במקרה כזה יהיה לנו מאוד קשה להוכיח שהמוכרים ידעו על הליקוי. אני שוב מציינת שחוזה רכישת הדירה נחתם בינינו למוכרים באוגוסט 2004 וסיימנו לשלם להם רק ביוני 2005 , אז קיבלנו מהם את הדירה לחזקתנו. חוות הדעת המקצועית ניתנה בכתב ביולי 2005 לועד ורק בדצמבר 2005 הדבר עלה באסיפת הדיירים ונכנס לפרוטוקול שלה. האם יש לנו סיכוי כאן בכלל להוכיח שהדיירים שמכרו לנו את הדירה ידעו? כיצד מבררים ומוכיחים זאת? אם הדבר עבר מפה לאוזן בין דיירי הבניין כיצד אפשר לוודא שדווקא אלה שמכרו לנו את הדירה ידעו או שהשמועה הגיעה לאוזניהם? מה יכול עו"ד לעשות מעבר לבקשות שאנחנו כבר העברנו לועד הבית בדבר חשיפת הפרוטוקולים? ואם הדבר נודע למוכרים אחרי חתימת החוזה עמנו ולפני ששילמנו להם את מלוא התמורה עבור הדירה, מה אז, האם הייתה להם מחוייבות חוקית לדווח לנו כדי שאולי נוכל לבקש באמצעות עו"ד לפתוח מחדש את החוזה לפני שאנו משלמים את מלוא התמורה עבור דירה שערכה נמוך בהרבה בגלל הליקוי? אזכיר שעברו כ- 10 חודשים מרגע חתימת החוזה ועד ליום שבו שולם להם התשלום האחרון והסופי על חשבון הדירה. מעניין אותי מה עו"ד בשלב זה באופן תיאורטי צריך לעשות אם נשכור את שירותיו- עול ההוכחה נראה לי כאן כבד וכמעט בלתי אפשרי.

כמובן שלא ניתן לענות תשובות

מקיפות במדיה זו. יש לראות את הסכם הרכישה ולשמוע את כל הפרטים על מנת לבחון את האפשרויות העומדות בפניכם. אני חוזרת על המלצתי לפנות בדחיפות לעו"ד העוסק בתחום זה.

למעלה