חוזה קניית דירה

L2010

New member
חוזה קניית דירה

שלום רב,
קניתי דירה לאחרונה, כששאלתי את בעלי הדירה אם ידוע להם על בעיה מסויימת הם טענו שלא (אני לא שמתי לב לבעיה כי כשבדקתי כי היא הוסתרה),
לאחר שקיבלתי את המפתחות גיליתי קיר רטוב כתוצאה מבעיה בצנרת, וכשהתלוננתי לבעלי הדירה והם הקטינו את גודל הבעיה כששמעו אותי מדבר עליה לראשונה וכיום הם אומרים משהו אחר - שלא ידעו על קיומה ושהיא לא הייתה ולכן זה באחריותי. אנשי מקצוע שראו אמרו שבעיה זו הייתה הרבה לפני שקיבלתי את המפתחות ושבטוח שהם ידעו עליה,
לאחר מכן גיליתי שהבעיה חמורה יותר ממה שחשבתי שיש רטיבות בעוד אזור בקיר, כתוצאה מכך הוחלפה הצנרת בכל הקירות כי ראינו צינורות חלודים נוספים והעדפתי להחליף גם אותם אם כבר פותחים את הקיר. האחריות שלהם לדעתי היא ב- 2 צינורות שמהם הייתה רטיבות בקיר. צילמתי תמונות וסרטוני וידאו שמתעדים.
בחוזה כתוב: "צנרת הוחלפה בדירה", השאלה היא מה הביטוי המשפטי הזה אומר - שהיא הוחלפה בכל הבית? או שהם יכולים לטעון שהיא הוחלפה במקום מסויים, כי כתוב רק הוחלפה בכלליות.
יש לציין שעדיין לא מסרתי לעו"ד המשותף שלנו אישור טאבו מהעירייה, ושמופקד אצל העו"ד המשותף את התשלום האחרון אותו היא צריכה לקבל בגובה כמה עשרות אלפים. הוא רוצה שאמסור לו בקרוב את האישור.

זה די דחוף,
תודה רבה!!!

זה בדיוק מסוג הבעיות שעלולות לצוץ

כשמוכר וקונה מסתייעים באותו עו"ד (כנראה כדי לחסוך בעלויות).
אין למישהו זר, כמוני למשל, כל אפשרות לדעת למה הכוונה בסעיף כזה או אחר, את זאת אמורים לדעת הצדדים עצמם ועורכי הדין שלהם.
דרך אגב, "צנרת הוחלפה בדירה" ממש איננה ביטוי מששפטי אלא הצהרה עובדתית.

L2010

New member
ציטוט מדוייק של מה שכתוב שם:

המוכר מצהיר ומתחייב בזה כלפי הקונה כי לפני כ-5 שנים הוחלפה צנרת מים וביוב בנכס.

העו"ד אמר לי שהוא לא צריך להתערב בזה והתשלום שלי אליו הוא על הדברים הבסיסיים, ואם אני רוצה אני יכול לתבוע בעצמי,

האם אני יכול לדרוש יותר מהעו"ד? אתה יכול להציע לי מה לעשות?

המוכרים לא אמינים ומאוד עקשנים

פרוש מילולי

התשובה לשאלה היא במסגרת הבנת הנקרא. אם היה כתוב "הצנרת הוחלפה בדירה" הכוונההיא לכל הצנרת. מאחר וחסרה "ה" הידיעה אז מספיק שהחליפו קו צינור אחדכדי שההצהרה תהיה נכונה.

אם תוכל להוכיח שהם ידעו על הפיצוץ בצינור והסתירו את זה ממך ואף הסתירו את הקיר כדי שלא תבחין בזה אז בהחלט יש לך בסיס לתבוע מהם את התיקון.

לדעתי הכי טוב שתדבר איתם ותנסו להגיע להסכמה או לפחות על הליכה לבורר שיפסוק בעניין

L2010

New member
השאלה אם שווה לי להיכנס לזה...

במידה ואוכל להוכיח,
צריך שאיש המקצוע שעבד שם יגיע לבית המשפט ושאני אוכיח שהוא לא משקר כדי לעזור לי, וצריך להראות תמונות וסרטונים ואני לא בטוח שאפשר עם תמונות וסרטונים להוכיח שחור על גבי לבן את הבעיה שהיית, לפחות את כולה.

אני לא מבין בזה ולא יודע אם שווה לי להיכנס לזה, זה תלוי בסיכויי ההצלחה ובמה זה כרוך מבחינתי
אבל מגיע להם לקבל עונש, אם כל אחד יתחיל לשקר כשהוא מוכר דירה קוני הדירות יהיו בבעיה, אני לא יודע עד כמה השופט יהיה לטובתי, כמו לדוג' ששופטים לטובת מעובד ולא המעביד.

הייתי רוצה לדעת אם על סמך הדברים שיש לי אם אתם הייתם מציעים לי לתבוע, לפי סיכוי ההצלחה המשוער לקבל החזר מלא של התקלה שבה אני מאשים אותם,
ועד כמה מסובך זה יהיה מבחינת זמן והוצאות

תודה!

קודם כל, השאלה היא מה הנזק

אם מדובר בכמה מאות שקלים (החלק היחסי של תיקון הצינורות הפגומים מתוך סך התיקון) אז עדיף לשכוח מזה כי המאמצים באמת לא יצדיקו את הפיצוי שתקבל

אחרת באמת צריך לנהל משפט (אפשר בתביעות קטנות), למלא תצהירים, להביא עדים (ולשלם להם) וסביר שבסוף השופט יפסוק לך חלק ממה שתבקש ולא הכל (בטענה שהחלפת הצינורות איננה רק תיקון אלא גם השבחת הנכס)

למעלה