חוזה פונדקאות

חוזה פונדקאות

שלום כולם,
אני עומדת בפני עריכה של חוזה פונדקאות, כאם פונדקאית.
אשמח אם הפונדקאיות שבפורום יכתבו לי על סעיפים מיוחדים (שלא כלולים בחוזה הסטנדרטי)
שהן ביקשו להוסיף (בנוגע לנסיונות, ללידה,לבדיקות וכו')
כמובן שאם הבקשה שלי מהווה הפרת הסכם סודיות,
אני מתנצלת....

MAMALY

New member
אני ניסיתי להכניס סעיף בעבר

שמבקרה של לידת פג הפונדקאית תתן לפג חלב אם אבל הועדה סייגה את זה באומרה שזה נתון לשיקול הפונדקאית אבל הכנסנו איזה נוסח מעורפל בהסכמה של הפונדקאית אם כי לא היה לזה ממש שיניים כי זכותה לסרב כמובן זהו גופה.

ברוך השם לא נולדים כמעט פגים ממש נדיר.

בנוסף ביקשתי החרגה משבוע 24 לא לנסוע לאילת עד ללידה ולא לנסוע לצפון הרחוק בשום אופן הועדה קיבלה את זה מכיוון שבאילת אין פגייה ובמקרה חירום לא ניתן להצילך תינוק צריך להטיס.
לכן משבוע 24 בו העובר בר חיים יש איסור לנסוע לאילת מטעמי בריאות היולדת והתינוק.
מצב ברור מאליו - את זה הועדה קיבלה.

אפשר שאלה על הנקה/האכלה?

הזכרת חלב אם במקרה של פגות ותהיתי לגבי לידה במועד - אם ההורים רוצים שהילד יקבל חלב ולא תמ"ל והפונדקאית מסכימה לשאוב ולתת להם את החלב בשביל התינוק, האם זה בשיקול דעת של הההורים והפונדקאית לסכם ביניהם דבר כזה? כי מוסכם שחלב יותר בריא מתמ"ל ומצד שני זה מחייב להשאר בקשר מאוד רצוף לחודשים ארוכים אחרי הלידה ואני בטוחה שזה לא בהכרח מתאים לכולם... מצד שלישי אם כולם מסכימים אז... בקיצור מעניין....

hope4good

New member
לדעתי זה מאוד לא מומלץ

הרבה ילדים בלידות "רגילות" לא יונקים, זה פחות טוב אבל לא כלכך נורא. לדעתי אם הורה מחליט שזה כלכך חשוב לו עדיף שיתאמץ לייצר בעצמו חלב (וכבר קראנו פה על כמה וכמה מקרים כאלה, ראי\ה כמה שרשורים מעלי) או להשיג ממישהי אחרת שמוכנה לתרום (וגם על כאלה מקרים שמענו פה בעבר) ולא להעמיד את הפונדקאית במצב שבמקום להתאושש מההריון והלידה (התמודדות בפני עצמה) ולחזור לשגרה שלה כמה שיותר מהר היא ממשיכה לייצר חלב. זה גורם לייצור מוגבר של הורמונים שעלולים להשפיע על מצבה הנפשי. בקיצור, זו דעתי, ממש נגד.

MAMALY

New member
מסכימה עם הופ

לגמרי.
אני התייחסתי רק במקרה של פגות שתינוק יכול להיות בסכנת חיים היות שאין מע' חיסונית כלל לפגים והם בסכנה והדבר אולי היחידי שעוזר להם זה חלב אם.

תינוק שנולד במועד אין בעיה ויש להתחשב בפונדקאית שתחזור לחייה היא היא לא חייבת.
פגות זו אופרה אחרת לגמרי יש סיכון התינוק בעיני בכל אופן זה היה ממש חשוב כיא ני מכירה אתה פגייה מקרוב וגם גידלתי פג..
לשמחתי הרבה נדיר מאוד שיש לידות של פגים בפונדקאות בעיקר אם מדובר בהריון חד עוברי (גם תאומים בפונדקאות ב99 אחוז מהמקרים נולדים במועד.

אני קצת סוטה אמנם מהנושא

אבל בתור אם מיועדת לתאומים רציתי להבין את המשפט:
"גם תאומים בפונדקאות ב99 אחוז מהמקרים נולדים במועד".
לפי מה שידוע לי בלידת תאומים, 50% מהתינוקות נולדים פגים.
מדוע בתאומים שנולדו בהליך פונדקאות זה אמור להיות שונה?
או שכל אחת מאיתנו פשוט קראה על סטטיסטיקות אחרות לגמרי?

מירבי*

New member
פגות

ממלי כתבה לך על מקרים שהיא מכירה והיא צודקת.
מתוך הרבה מאוד לידות פונדקאות של תאומים ובכלל לידות ולא רק של תאומים, אחוז הפגים הוא נמוך מאוד.
ההסבר הוא כזה, ניטור קפדני מאוד של ההריון בעיקר בשלבים הסופיים ופונדקאיות שאין בעברן לידות של פגים.

hope4good

New member
תבורכי, מזל טוב וברוכה הבאה לפורום!

אני אמנם לא פונדקאית אבל אכתוב כמה דברים עד שיגיבו גם הפונדקאיות של הפורום...
אני די בטוחה שהשאלה שלך לא הפרה את הסודיות... הרי מפרסמים מחקרים שחושפים את פרטי החוזה הזה כל הזמן... מקסימום מירבי תתקן אותנו ואם צריך תמחק את ההתכתבות הזאת.
אז במקרה שלנו שני הצדדים לא הרגישו צורך להוסיף כמעט סעיפים, החוזה מספיק מפורט כמו שהוא, בהנחה שעורך אותו מומחה בתחום, וזה היה המקרה אצלנו.
אני כן מצרפת לך שני קישורים ששווה להעיף בהם מבט, הראשון נכתב כנראה ע"י זוג שעבר את התהליך, חלק מהדברים שם לא עדכניים אבל הוא די מעמיק:
http://www.wiki.co.il/index.php/Pundekaut
אולי הכי חשוב, הועדה מטעם משרד הבריאות שמאשרת את התהליכים:
http://www.health.gov.il/Services/Committee/Embryo...
אני רואה שהקישור שם לטופס מס' 11 חסר וזה ממש חבל, בקשי לראות אותו כי יש שם נקודות מאוד חשובות, זה מן תיאום ציפיות, בעיני אפילו יותר חשוב מהחוזה עצמו.
שיהיה המון בהצלחה, אנחנו כאן לכל שאלה, את עושה מעשה אצילי ומרגש ונותנת תקוה להמון קוראות כאן שיהפכו לאמהות יום אחד!

דרוריה1

New member
אצלי..

אשרייך על הרצון!
אצלי ביקשתי, בהסכמת הזוג כמובן, שיוחזרו רק 2 ביציות מופרות בכל פעם מכיוון שחששתי ממצב של הריון מרובה עוברים ושיתעורר צורך של דילול עוברים.
במקרה שיהיה חשש שיצריך הפלה- הוספנו שלפני הליך כזה נתייעץ גם עם רופא מטעמי.
שיהיה המון בהצלחה!!

למעלה