חוזה עם מפקח

אדידי26

New member
חוזה עם מפקח

במה יש להתמקד בחוזה עם המפקח? האם יש צורך לקבוע מתי בדיוק מגיעים לשטח ובאיזו תדירות? תודה.

הרבה יותר חשוב מחוזה

לקבל המלצות מחברים. שום חוזה לא יעזור לך אם המפקח גרוע. לא הייתי קובע מתי מגיעים ובאיזו תדירות, מפקח טוב יהיה מתי שצריך ויפתור בעיות שצצות כל הזמן. הוא יהיה זמין גם אחרי שתיכנס לבית עם כל הבעיות שיצוצו גם אחרי מספר חודשים ולא יעלם לך. מה כן לבדוק: 1. זמין מתי שצריך וכן מעדכן אותך בהתפתחויות הבניה. 2. לוקח אחריות ולא מפיל עליך תיקים. 3. מתזמן את בעלי המקצוע בזמן. 4. מזג נוח ובעל יחסי עבודה טובים. 5. מקושר ומכיר בעלי מקצוע טובים ומומלצים שיוכל להביא לך. בכל מקרה אני ממליץ לבדוק כל בעל מקצוע מול אחרים שאתה מביא.

מתי מפקח צריך להגיע

ברמה הכללית מפקח בזמן השלד צריך להגיע כפעמים בשבוע , אבל הוא צריך לדעת מתי להגיע , ובאיזה זמן להגיע . ולפעמים קצת יותר הכל לפי העניין . בעבודות הגמר זה קצת יותר בעיתי היות והוא צריך להגיע ליותר ביקורים וזה תלוי בקצב התקדמות העבודה . קצת על תפקידו של המפקח ועל מה להתמקד בחוזה דובר רבות בפורום זה . לנחיותך כנס למאמר הבא :

galee77

New member
מניסיון שלנו

מפקח שלא נמצא כל יום באתר אינו יכול לפקח ברמה הנדרשת בפרוייקט בניה (ותאמין לי החלפנו שלושה מפקחים עד שמצאנו מפקח ראוי ומקצועי) כמו כן חשוב להקפיד כי המפקח עורך יומן ובו תיעוד מדיוייק של התקדמות הפרוייקט, צילומים של מיקום צנרת לפני סגירת רצפה וקירות ועוד.

mister500

New member
לחלוטין נכון.

המפקח בעצם נוכחותו באתר. מונע " חיפוף ", דליפת עובדים , ואי מקצועיות של בעלי מקצוע. כמו גם עמידה בלוח הזמנים של קבלני המשנה. מפקח שמגיע פעם בשבוע ל30 דקות לוגם קפה ומשתין באחד החדרים...מועל באימון הלקוח . ( אם אתה באתר, אז כן..אני מתכוון אליך...מהחצב)

מסכים עמך

אז כך תדירות ביקור מפקח : בשלד פעמים בשבוע לפחות - כל ביקור לא פחות משעתיים .ביקורים נוספים בהתאם לנדרש ( מנסיון בשלד זה מספיק ) . בגמר הכל לפי העניין מה שבטוח זה פעמים ותמיד יותר , אורך הפגישה גם לא פחות משעתיים . פחות משעתיים שישיב בבית כי פשוט לא ניתן לפקח כראוי .

אין כל בעיה למפקח כל יום

השאלה היא האם תשלם לו את המחיר של פיקוח צמוד ? לכן ישנם נקודות מסויימות שמפקח חייב להיות , כגון : ביסוס וכלונסאות , עבודות איטום , ביקורות אינסטלציה וכיוצ"ב . אבל הגדשתי זאת בעבודות הגמר המפקח צריך להיות יותר , היות ובד"כ עובדים כמה בעלי מקצוע שונים בו זמנית והתאום בינהם הוא סוד ההצלחה של בית מוצלח .

dudula

New member
אם כך עדיף לשכור מפקח לפי שעת עבודה !

שעת עבודה בערך 100 ש"ח לשעה כפול הזמן שהוא נמצא בשטח הבנייה !

למעלה