חוזה עבודה

נמר211

New member
חוזה עבודה

שלום יש לי שאלה לגבי חוזה עבודה שחתמתי במשרד בת"א שהחלטתי לעזוב אחרי שבועיים , בחוזה נאמר כי אני צריך לתת התראה של 3 חודשים מעת הודעה בכתב על התפטרותי , כמו כן זה התניה חד צדדית כי המעסיק לא החל חובה זו גם על עצמו . - האם התניה זו תקפה ? 2. המעסיק איים מספר פעמים בתביעה והית משפט ( יש לציין שאני עובד אצלו רק ימים ספורים ( מ3/11 עד 25/11 ) ) - בכל מקרה שלחתי מייל ופקס למשרד ווידאתי קבלת מכתב הפטרותי וגם מסרתי הודעה טלפונית למעסיק . 3. הוא איים עליי שלא ישלם לי את המשכורת ( צריכה להיות מופרשת עד 10/12 ) ושייתבע אותי האם יש לו על מה ? תודה

u 1000

New member
בהנחה שהתניה חד צדדית

סביר להניח שבית הדין לא ייתן לה תוקף אבל כן יחייב אותך בהודעה מוקדמת של יום אחד (לפי חוק הודעה מוקדמת). אם הוא לא ישלם את השכר תוכל לתבוע אותו על כך. תצטרך לקחת בחשבון שיש בתביעה שכזו סיכון מסוים שהמעסיק יגיש תביעה שכנגד על ההודעה המוקדמת שלא ניתנה (וספק כאמור אם בית הדין יקבל אותה). אם המעסיק תובע אותך אז בוודאי שכדאי לך להגיש תביעה שכנגד.

נמר211

New member
התראה של יום, אבל לא עבר אפילו חודש ,

בכל מקרה מסרתי הודעה בכתב וגם במייל והודעה טלפונית מקסימום מקזזים יום אחד התראה בשכר לא ? על מה הוא יכול לתבוע אותי ?

u 1000

New member
הוא יכול לתבוע על העדר הודעה מוקדמת חוזית

בתי הדין נוטים שלא לתת תוקף לתניות שכאלו שהן חד צדדיות לרעת העובד. זה לא אומר שאין סיכון בכלל.

נמר211

New member
אבל אני עובד שם פחות מחודש

האם עדיין יש חובת התראה ? ואם כן לא פשוט מקזזים יום התראה בשכר? מדוע תביעה ?

u 1000

New member
לקח ראשון: קודם חושבים ואח"כ חותמים

בתקווה שלא יהיה לקח שני... על השאלות כבר עניתי

למעלה