חוזה עבודה

מצב
הנושא נעול.

irisiris1

New member
חוזה עבודה../images/Emo53.gif

חוזה עבודה

ראשית תודה לכל מי שסייע לי בשאלותיי הקודמות - עזרתם לי מאוד. שאלתי היא על מה לשים דגש בחתימת חוזה חדש? אני עובדת בחברה 5 שנים, הציעו לי לעבור לחברת הבת באותם תנאים תוך שמירת הוותק. אם לא אעבור, אני זכאית לפיצויי פיטורים. מה שאני רוצה שיוסיפו לי לחוזה - א. לקבל תשלום על 9 ימי חג בשנה אעפ"י שאני עובדת יומית. ראיתי את החוק, אבל הוא אינו מתייחס לעובד יומי! לכן לא קיבלתי תשלום על ימי חג במשך 5 שנים. ב. אני רוצה שיוסיפו לי סעיף שבו ייכתב שאני רוצה לנסות את חברת הבת למשך 3 חודשים ואם לא אהיה מרוצה, אוכל להתפטר בדין מפוטרת, ושיוסיפו לי בכתב שפיצויי הפיטורים יכללו שכר בסיס + עמלות. איך מנסחים סעיף כזה? אני עובדת במקום פרטי, בלי פנסיה, הוא אינו שייך לשום איגוד ושום צו הרחבה שמחייב בפנסיה ובשאר התנאים אינו חל עליו. האם אוכל בכל זאת לדרוש פנסיה או ביטוח מנהלים? *האם עליי לבקש שיוסיפו לי עוד איזה סעיף חשוב בחוזה שאיני מודעת לו?

Charlotte Chamb

New member
את יכולה לדרוש מה שאת רוצה

חוזה עבודה

ראשית תודה לכל מי שסייע לי בשאלותיי הקודמות - עזרתם לי מאוד. שאלתי היא על מה לשים דגש בחתימת חוזה חדש? אני עובדת בחברה 5 שנים, הציעו לי לעבור לחברת הבת באותם תנאים תוך שמירת הוותק. אם לא אעבור, אני זכאית לפיצויי פיטורים. מה שאני רוצה שיוסיפו לי לחוזה - א. לקבל תשלום על 9 ימי חג בשנה אעפ"י שאני עובדת יומית. ראיתי את החוק, אבל הוא אינו מתייחס לעובד יומי! לכן לא קיבלתי תשלום על ימי חג במשך 5 שנים. ב. אני רוצה שיוסיפו לי סעיף שבו ייכתב שאני רוצה לנסות את חברת הבת למשך 3 חודשים ואם לא אהיה מרוצה, אוכל להתפטר בדין מפוטרת, ושיוסיפו לי בכתב שפיצויי הפיטורים יכללו שכר בסיס + עמלות. איך מנסחים סעיף כזה? אני עובדת במקום פרטי, בלי פנסיה, הוא אינו שייך לשום איגוד ושום צו הרחבה שמחייב בפנסיה ובשאר התנאים אינו חל עליו. האם אוכל בכל זאת לדרוש פנסיה או ביטוח מנהלים? *האם עליי לבקש שיוסיפו לי עוד איזה סעיף חשוב בחוזה שאיני מודעת לו?
את יכולה לדרוש מה שאת רוצה
השאלה היא האם יקבלו את הדרישות שלך. עכשיו תראי - דמי חג משלמים גם לעובד יומי- זאת בתנאי שהוא עבד יום לפני החג ויום אחרי החג. ואם לא עבד את הימים האלו, זה היה בגלל דרישת המעסיק. אז כבר עכשיו תתבעי מהחברה הקודמת תשלום ימי חג 5 שנים אחורה. שנית, את צריכה לבקש את פיצויי הפיטורים שלך כבר עכשיו מהחברה הקודמת על 5 שנים. זה לא משנה שאת ממשיכה בחברה החדשה. אם לא תקבלי - חשוב להכניס סעיף בחוזה שאומר שהחברה החדשה לוקחת עלעצמה לשלם לך פיצויי פיטורים גם על תקופת העבודה בחברה הקודמת !! סעיף חשוב מאוד בשבילך. תנסחי גם סעיף שאומר - שהשכר הקובע לפיצויי םיטורים הינו השכר בסיס+ העמלות. כן, את יכולה לדרוש קרן פנסיה (אם את מתחת לגיל 35 עדיפה לך קרן פנסיה ולא ביטוח מנהלים) אבל כיון שהם לא חייבים, לא בטוח שהם יסכימו. אבל - את צריכה לבדוק אם מקום העבודה שלך שייך לענף התעשייה - הרי שמתוקף צו ההרחבה את זכאית לקרן פנסיה.

תשובה

חוזה עבודה

תשובה
1. כפי שהשיבה קודמתי, מגיעים דמי חגים גם לעובד יומי. בכל זאת תוכלי להוסיף סעיף: "מוסכם כי העובדת תהא זכאית לתשלום עבור -9 ימי חגים בשנה" 2. "מוסכם על הצדדים כי בתום 3 חדשי עבודה (או בסמוך לכך) תהא לעובדת האפשרות להתפטר מעבודתה, התפטרות בדין פיטורים". "כדי להסיר ספק, מוצהר בזאת כי בחישוב פיצויי הפיטורים של העובדת יכללו שכר הבסיס (ברוטו) וכן העמלות". 3. בדר"כ מעבידים מפרישים לפנסיה מכח חיוב בהסכם קיבוצי רלוונטי או מכח דרישת העובד במו"מ עמו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה