חוזה עבודה לשנה

anuta cal

New member
חוזה עבודה לשנה

ברגע שהצטרפתי לחברה שבה אני עובדת כיום החתימו אותי עם חוזה התחייבות לשנה, וברגע שאני מפרה את החוזה (עוזבצת לפני), אז מחייבים אותי בקנס של 3000 שח, אני ממש ממש לא רוצה לעבוד שם ומאוד רוצה לעזוב, ואני עובדת שם חצי שנה ז"א שיש לי עוד הרבה זמן המתנה עד לסיום החוזה, איך אפשר לעזוב מבלי לשם את הקנס? האם מותר להם לעשות חוזה כזה? כמו שהבנתי את הקנס מורידים מהמשכורת, האם מותר להם לעשות זאת? לפי ידיעתי יש חוק כזה שאם עוברים דירה מעל מס' קילומטרים מהעבודה אז זה כאילו הם מפטרים אותי ולא אני עוזבת, מישהו יודע אולי כמה קילומטרים זה? תודה לכולם

כמה דברים...

1. מעביד אינו יכול לחייב את העובד לשלם "קנס". קנס יכול להיות מוטל בהליך פלילי או בהליך משמעתי, אבל הליך משמעתי שבו ניתן להטיל קנס הוא רק כזה שנקבע לפי חוק (אצל עובדי מדינה או רשויות מקומיות) או כזה שנקבע לפי הסכם קיבוצי, והוא לא מוטל על ידי המעביד אלא על ידי איזה טריבונל של משמעת. 2. עקרונית, ניתן להגיע להסכמה על חוזה עבודה לתקופה קצובה, שהפרתו מחייבת תשלום פיצוי בסכום מוסכם. כמו כל חוזה, פיצוי מוסכם כפוף לסמכות של בימ"ש להפחית אותו או לבטל אותו אם מתברר שהפיצוי המוסכם נקבע ללא יחס סביר לנזק שאותו היה ניתן לצפות בעת כריתת החוזה. אם בחוזה שלך נקבע פיצוי קבוע של 3,000 ש"ח בלי קשר לשאלה אם את עוזבת את העבודה אחרי יום אחד או אם את עוזבת את העבודה אחרי 11 חודשים ו-29 ימים, אז ברור שהוא נקבע בלי שום יחס סביר לנזק הצפוי. לכן, במקרה שלך, גם אם יראו את ה"קנס" כפיצוי מוסכם - תהיה לבי"ד לעבודה סמכות לבטל אותו או להפחית אותו. יש סיכוי גדון שהפיצוי הזה יופחת או יבוטל. 3. אסור להפחית "קנס" ממשכורת אלא אם זה קנס משמעתי שהוטל לפי חוק או לפי הסכם קיבוצי. 4. אין חוק שאומר שאם את עוברת דירה למספר מסויים של קילומטרים זה כאילו שמפטרים אותך. יש חוק שאומר שבמקרים מסויימים התפטרות עקב מעבר דירה מזכה בפיצויי פיטורים (אם מעבר הדירה הוא עקב נישואין או גירושין, או אם מעבר הדירה הוא לישוב חקלאי או לאזור פיתוח או להתנחלות), אבל זה משמעותי רק לגבי חוק פיצויי פיטורים וזה לא הופך את ההתפטרות לפיטורים.

למעלה