חוזה מול בעל-בית

odedben

New member
חוזה מול בעל-בית

שלום, שכרתי דירה בקיבוץ תמורת הסדר המאפשר לי לשפץ את הדירה בעלות של שכ"ד לשנה וחצי כולל ארנונה, כלומר אני פטור מתשלום שכ"ד וארנונה במשך השנה וחצי הקרובה מכיוון ששילמתי את הסכום הנ"ל מראש לטובת השבחת הדירה. את התשלום שילמתי,לפי הוראת הקיבוץ, ישירות לקבלן שנבחר על-ידי ורק לאחר שאושר ע"י הקיבוץ . גם את התשלום עצמו ביצעתי רק לאחר שנתקבל אישור מהקיבוץ (למרות שאני רציתי להימנע מלשלם בסיטואציה מסוימת ואילו הקיבוץ הורה לי לעשות כן בניגוד לרצוני). כעת נתגלו ליקויים בדירה שאמורים היו להיות מתוקנים במהלך השיפוץ. השאלה היא אם עלי, באופן אישי, לרדוף אחרי הקבלן עד שיתקן את הליקויים או שמא הקיבוץ הוא האחראי מבחינתי ועלי לבוא בדרישה אליו (אל הקיבוץ). בנוסף כתוצאה מאספקת חשמל לקויה נשרפו (יצאו מכלל פעולה) בביתי מס' מכשירים חשמליים, רובם די חדשים. הקיבוץ (לו אני משלם את חשבון החשמל ישירות מכיוון שהתשלום שהקיבוץ מבצע לחברת החשמל הוא גלובלי ולא פרטני) הודה שהיתה קיימת בעיה באספקת זרם חשמל תקין, אולם הוא לא מודה בהכרח שהנזק למכשירים החשמליים נגרם כתוצאה מהזרם הלא תקין. לדאבוני לא שמרתי את המכשירים שניזוקו ורכשתי חלופיים (בעיקר מכיוון שעלות התיקון גבוהה יותר ממחיר מכשיר חדש). האם אני זכאי לפיצויים על חשבון הנזק שנגרם? האם קיימת דרך להעריך נזק שכזה כאשר המכשרים שניזוקו אינם ברשותי (למעט מקרר שתוקן מס' פעמים ע"י טכנאי שאמר לי בפירוש שהנזק נגרם ישירות מאספקת חשמל לא תקינה). למרות שהשאלות שלי ארוכות אשמח לתשובה חג אורים שמח.

תשובות

1. תלוי עבור מי על פי ההסכם עם הקבלן נעשה השיפוץ. 2. אם המכשירים אינן ברשותך לא ניתן להעריך הנזקים ומקורם. בעניין המקרר - תוכל להיעזר בטכנאי שיעיד על כל שהנזק נגרם מאספקת החשמל.

odedben

New member
כיצד ניתן לדעת

כיצד אוכל לדעת בעבור מי נעשה השיפוץ (הנכס לא ישאר ברשותי בתום התקופה ואני אאלץ לשלם שכר דירה מדי חודש בחודשו). אני לא חושב שסעיף כזה נכתב בחוזה הכניסה לדירה. תודה על ההתייחסות עד כה

odedben

New member
לא ממש

לא חתמנו על חוזה עבודה מול הקבלן. קיבלנו הצעת מחיר מפורטת טותה הגשנו לאישור הקיבוץ וברגע שקיבלנו את האישור , החלה העבודה בפועל. אין שום חוזה ו/או זיכרון דברים למעט הצעת המחיר הנ"ל. בתודה מראש.

odedben

New member
חוזה שכירות סטנדרטי

בחוזה השכירות לא מוזכר דבר בנוגע לשיפוץ הדירה למעט שני סעיפים כלליים: 1."תקלות ומפגעים המשפיעים מיידית על תיפקוד הדירה ויושביה, יטופלו בזמן סביר לאחר ההודעה על התקלה לאחראי על ההשכרה. היה והטיפול מעוכב, רשאי בר-הרשות להזמין תיקון התקלה מגורם כלשהו - בתאום עם האחראי על ההשכרה - והקיבוץ ישלם את העלות תמורת קבלה כחוק. תיקוני חשמל, טלפון, מים וביוב ייעשו בתיאום מוקדם עם רשויות הקיבוץ ובהנחייתן." 2."המשפחה מתחייבת שלא לבצע כל שינויים, שיפוצים ותיקונים בדירה אלא אם תקבל לכך רשות בכתב ומראש מהקיבוץ. אם תדרש, המשפחה תחזיר הדירה למצבה הקודם ועל חשבונה. בכל מקרה יחשב כל שינוי בדירה, כרכוש הקיבוץ." האם ניתן להסיק מסקנות כלשהן לגבי אחריות מהסעיפים הנ"ל ? תודה רבה על הזמן והאנרגיה המושקעים בתשובות.

לא. לא ניתן להסיק מכך דבר

האם לא עיגנתם את ההסכמה של "שיפוץ תמורת פטור משכר דירה" במסמך כלשהו?

odedben

New member
צר לי

תודה רבה על הזמן והמחשבה שהשקעת. אין לי שום דבר אחר שניתן להאחז בו.

smart one

New member
אני חולק כמעט לחלוטין

עם כל הכבוד ללשון החוזה או להעדר סעיף מפורש - הרי שכבר מזמן זהו שלב אחד במלאכת פרשנות ההסכם ועמידה על תכליתו, ותו לא. במקרה הזה - אמנם יתכן שניאלץ "לקרוא" את מה שלא כתוב בהסכם. בלי קשר (ואולי עם) אני רוצה להפנות לפסק דין מעניין שהתקבל אתמול בנושא פרשנות שטר משכנתא ואני מצרף לינק, להנאתכם. ראשית, לא הייתי שולל מיידית את הסעיף המדבר על תיקונים בהסכם השכירות. גם הוא לא יכול לקלוע במדוייק לסוג התיקונים - הרי שהוא חשוב לצורך עמידה על תכלית ההסכם ופרשנות במקרה הרלוונטי. שנית, מה רע לעשות שימוש בחוק השכירות והשאילה במקרה הזה? שלישית, אני בהחלט חושב שאין קשר הכרחי בין מי למי בוצעה ההתקשרות. כלכלית גרידא, אני חושב שהשוכר כאן שילם דמי שכירות אלא שבמקום לנתנם לקיבוץ - נתן אותם לקבלן שיפוצים כדי שיבצע שיפורים בדירה. השיפוץ לא ישאר בחזקתו של השוכר לאחר שיעזוב ומן הסתם יש בו (אולי) כדי להעלות את ערך הנכס וניתן להצביע כאן על עוד ועוד סיבות. נ.ב דומני שמקרים דומים כבר נדונו בעבר בבתי משפטנו. כדאי להשקיע ולחפש תקדימים.

למעלה