חוזה מבהיל

ליאללל

New member
חוזה מבהיל ../images/Emo5.gif

קיבלנו חוזה לידנו... יותר נכון אינציקלופדיה (8 דפים), רק שרוב המילים שם לא ממש ברורות. כל החוזה מלא בחובות של השוכרים ובלי זכויות בכלל כל טעות הכי קטנה תיפתר בתשלומים וריבית על התשלומים וכו' כל דבר הכי קטן כמו גומיות ברזים נורות וחלילה לקדוח בקיר אסור או לחובתנו לתקן. יש סעיף שחובה לבטח את הדירה מפני שריפה רעידת אדמה גניבות וכו' בנוסף עניין הערבות מסתבך.. הוא רצה שהערב ייתן צ'ק של 15,000 שקל הצלחנו להוריד אותו ל10,000 ובכלל אין מצב שאני ישיג ערב ועוד כזה שיצטרך לתת לי צ'ק של 5,000 שקל. רק אצלנו זה בית ספר שלם לעבור עד שנכנס לדירה או שגם אצלכם זה היה ככה עד שנכנסתם לדירה?

אם החוזה כל כך מבהיל

ואכן כל הפרטים האלו מופיעים כאן - למה אתם לא מחפשים דירה אחרת? או לפחות מנסים לדבר עם המשכיר ולהגיד לו שהסעיפים מוגזמים ולא נראים לכם. אם הוא באמת רוצה להשכיר את הדירה, יש מצב שהוא יתגמש, במיוחד לאור זה שמה שאת מתארת אכן נשמע מוגזם והזוי שלא לומר - פלילי.

tenen

New member
למה אנשים אומרים סתם פלילי?...

למה בדיוק זה נראה לך פלילי? איזו עבירה פלילית בדיוק הוא מבצע? זכותו של בעל הבית לרשום מה שהוא רוצה בחוזה, באופן תאורטי הוא יכול לרשום שם שהיא מתחייבת פעם בשבוע לקפוץ על רגל אחת עד למכולת וחזרה... :) כלומר היא לא חייבת להסכים לחוזה, ואני לא הייתי מסכים לחוזה שאומר שאני חייב לבטח את הדירה על חשבוני אבל הדרישה עצמה רחוקה מלהיות פלילית. תסתכלי מהכיוון של בעד הדירה - הוא משכיר דירה ששווה מאות אלפי שקלים תמורת אחוזים בודדים מערכה ורוצה להיות בטוח שאם יהיה נזק היא תוכל לשלם עליו. כאשר הוא רואה מולו אדם חסר אמצעים פיננסיים מספקים למקרה של נזק לדירה הוא רוצה לבטח את עצמו ולכן הוא דורש את הצ'קים, ערבים וביטוח, וסביר להניח שהוא ימצא מתישהו מישהו שיסכים לדרישות התשלום, סביר להניח שזאת לא פעם ראשונה שהוא משכיר את הדירה ומישהו כבר ענה על דרישות אלו בעבר. צריך לבדוק מה שכר הדירה שם לעומת מקום אחר, ולראות בכמה הביטוח מסתכם יכול להיות שזה לא כל כך יקר. אבל שוב אם הדרישות נראות מוגזמות לא לוקחים את הדירה, ואני אישית לא הייתי לוקח את הדירה הזאת...

למה אנשים לא חושבים לפני שמגיבים?

להגיד על משהו שהוא פלילי זה ביטוי, אם לא הכרת את זה עד עכשיו אני שמחה על הכבוד שזכיתי בו.

Jazz Singer

New member
ולמה אתם כל הזמן תוקפים את tenen?

על כל תגובה שהוא רושם יש מישהו שנוזף בו למה?

מי תוקף?

אני לא תקפתי, עניתי לו בנימה דומה לזו שהוא הגיב לי. אם זה מתפרש למישהו כתוקפנות, אז קיבלת תשובה לשאלה שלך. אני לא אגיב יותר מזה, אולי אחרים בפורום ידעו להסביר יותר טוב ממני.

behappy

New member
כי הוא מעצבן לאללה

אופס, איזה לא פוליטיקלי קורקט אני בשעות האלה

babylon_a1

New member
פלילי זה...

סעיף בסגנון.... אם בתאריך xx/xx/08 לא יתפנה מר x מהדירה יהיה רשאי בעל הבית לפנות אותה ל x לא תהיה שום טענה לנזק על הרכוש הוצאות הפינוי / הובלה יחולו על השוכר זה בניגוד לחוק

tenen

New member
גם סעיף כזה,

לא בטוח שהוא פלילי, אולי הביצוע שלו פלילי, אבל אני בספק אם תלך לבית משפט לתבוע כאשר אתה סירבת לפנות את הבית בתאריך שנקבע והפרת את החוזה בעוד שבעל הבית מקיים את החוזה. בכל אופן מי שחותם על סעיף כזה מגיע לו שיזרקו אותו :)

לא בדקתי את העניין לעומק...

אבל אני די בטוח שלגבי השכרת דירה יש גם כללים, מכיוון שזה עסק לכל דבר. ובאמת צריך לבדוק את הנושא.

NightElf

New member
גם לי זה נשמע מוגזם... ../images/Emo4.gif

האם הדירה כל כך שווה את זה? אולי כדאי שתמצאו דירה אחרת? עוד לא שמעתי על בעל בית שמכריח את השוכרים לבטח את הדירה, זה משהו שאם רוצים עושים ואם לא אז לא. אצלי למשל ביטוח למקרה של שריפה\רעידת אדמה וכו' זה משהו שבעלת הבית משלמת, אני במקרה וארצה לבטח את הציוד האישי בבית אאלץ לעשות זאת באופן פרטי.

chenchi

New member
חשוב מאוד להתייעץ אם מישהו שמבין!

לגבי ביטוח מבנה זה נשמע לי מוגזם, ולגבי שאר הפרטים לא ממש הבנתי. אם הבנתי נכון את חותמת עם שותפה, אז תנסו למצוא מישהו עם קצת ידע ונסיון בתחום, הורה, חבר, או סתם איזה דוד שיש לו דירה שהוא משכיר ותעברו איתו סעיף-סעיף על החוזה. ואם יש משהו שהוא באמת מוגזם או לא הגיוני, אפשר להתעקש עם בעל הבית לשנות את החוזה. לא לחתום על משהו שלא מבינים!!!!!

לא להכנס!!!! לא לחתום!!!

אלו חוזים שהם מיועדים לבולעי-פתיונות. אל תחתמו. אני נפלתי בחוזה כזה זה חוזה סטנדטי שמוכרים בקרבית וכו' והוא גרוע. עד שיצאתי מחוזה כזה הנשמה יצאה לי. אל תחתמו על זה אפילו במחיר של לחפש דירה אחרת. וערבות של 10 אלף שקל? למה מה קרה??? אתם הולכים לגור בבית של שרי אריסון??? אנשים מחפשים את הסטודנטים / האלה שלא מבינים כדי שיחתימו אותם על חוזים מסרחים כאלו. כל פיפס קטן אתם תשלמו בדם שלכם!!!\ קחו עיצה מבעל נסיון (מר) - לא לחתום ולא להכנס!!!

פשש

New member
../images/Emo45.gifאני מסכים ...

ממליץ בחום לא להכנס לחוזה שאתם לא מרגישים איתו בנוח.
הרגשה ואינטואיציה הן כאלו שאם מתעלמים מהן... הן מזכירות לנו למה לא כדאי לעשות זאת דרך הכיס
נשים עושות את זה דרך המיטה

ליאללל

New member
אז ככה..

ממש לא הבית של שרי הריסון... סלון+2 חדרים.. דברנו איתו ואמרנו לו שהחוזה מפלצתי, לא מובן, לא הוגן וכו' ואנחנו לא מוכנות לחתום על חוזה כזה. שחוזה סטנדרטי באמת לא עולה על 2-3 דפים ושיש לנו מלא חוזים כאלה.. הוא אמר שאנחנו יכולות להביא חוזים משלנו ונעבור על הכל מה מתאים ומה לא אפשר גם למחוק או להוסיף. כנראה מחר בערב נשב איתו על כל הפרטים ונראה לאן זה מתקדם וכמובן שאנחנו לוקחות תגבור איתנו מישהו שמבין יותר ויידע להתמקח. תודה על התגובות.. תאחלו לנו בהצלחה

../images/Emo45.gif גם לי זה נראה חשוד

מה שמדליק לי אור אדום זה הסעיף שדורש מכם לבטח את הדירה. אם כן קורה משהו - מי מקבל את כספי הביטוח? זה אבסורדי שאתם תממנו ביטוח, ואם קורה משהו הכסף שלכם לא יחזור אליכם. יש דברים שחובתו של המשכיר לתקן, כל דבר שמתבלה עם הזמן ולא אתם גרמתם לו נזק - המשכיר צריך לתקן. למה שאתם תממנו תיקון לגומיות בברזים שהותקנו לפני 15 שנה? ואם נכנסים לענייני צנרת זה בכלל כאב ראש רציני. כמו שזה נראה, מישהו די מנסה לדפוק אתכםולעשות הרבה תיקונים על חשבונכם. נכון במיוחד אם הדירה נראית לכם קצת ישנה. ו10,000 ש"ח ערבות זה דווקא לא טראגי... (במיוחד אם את לא מתכוונת לעשות שום דבר שיחייב אותך לשלם אותם)

למעלה