חוזה השכרת חנות

efrats1973

New member
חוזה השכרת חנות

האם יש דגשים מיוחדים שיש לשים אליהם לב בעת חתימה על חוזה שכירות עבור עסק, לצורך העניין חנות בגדים? האם בחוזה לעסק נהוג לכתוב את הסכום + מע"מ, ואז פשוט מזדכים על המע"מ? איך מקובל להסדיר בחוזה מול בעל הבית את העובדה שאני משקיעה בשיפוץ ועיצוב ואח"כ ארצה לקבל דמי פינוי משוכר חליפי?

u 1000

New member
כן, יש דגשים

וכדאי לקבל ייעוץ פרטני וספציפי לגבי העניין. למשל אני לא רואה דרך ריאלית לבחון בפרום האם ניתן להפעיל במקום הספציפי עסק. אני גם לא חושב שאפשר לייעץ לגבי ההשקעה בשיפוץ.

efrats1973

New member
חוזה שכירות עסק

המקום המושכר הינו בית עסק ופועל כיום כעסק. עם זה אין בעיה למיטב הבנתי. וכמו כן, החוזה בידיי והוא די סטנדרטי, ולבעל הבית אין בעיה עם החנות שאני רוצה להפעיל במקום. חשוב לי רק לדעת לאילו דברים לשים לב כשאני שוכרת. אולי חסרים בחוזה דברים שאמורים להגן עליי, כמישהי שמתכננת לפתוח במקום חנות לטווח ארוך. למשל, אני יודעת, שאני חייבת לשים לב לאופציית החידוש אחרי סיום שנת השכירות, בגלל ההשקעה שלי במקום. לגבי ההשקעה בשיפוץ, אני יודעת שעסקים רבים מבקשים דמי פינוי עם סיום השכירות, מהשוכר שמחליף אותם במקום, אבל איך אני מכניסה את זה לחוזה מול בעל הבית? האם זה נהוג?

efrats1973

New member
חוזה שכירות עסק

אגב, בעל הבית ציין בחוזה - כל שינוי ושיפוץ ותוספת שיוסיף השוכר למושכר יהפכו לרכושו של המשכיר והשוכר ישאיר אותם במושכר עם תום תקופת השכירות מבלי שיהא זכאי לכל תשלום ותמורה בגינם. האם המשמעות היא שאני לא יכולה לדרוש דמי פינוי בסוף תקופת השכירות, אף לא מהשוכר החליפי?

כן, זאת המשמעות

העובדה שבמקום היה עסק מסוג אחד אינה מבטיחה שגם עסק מסוג אחר יכול להתנהל שם. חוזרת על המלצת U1000 לקבל ליווי משפטי מסודר לעניין הסכם השכירות.

u 1000

New member
יותר מכך

אפילו אם נוהל שם עסק מאותו הסוג, אין זה אומר שמותר לנהל שם עסק (מאותו סוג או מכל סוג בכלל) על פי הדין.

חצי טון

New member
לא ניתן להזדכות על מע"מ ללא חשבונית מס.

וגם ייתכן שחובת תשלום המע"מ היא עלייך ולא על המשכיר. ולגבי תוספות במושכר שיישארו ברשות המשכיר, כדאי לבדוק עם רו"ח אם ניתן להזדכות על המע"מ ששולם עבורם, והאם יש לשלם מע"מ בתום תקופת השכירות עבור מכירה רעיונית.

למעלה