חוזה השכרת דירה

שרה34

New member
חוזה השכרת דירה

אנו עומדים לשכור בית פרטי. מה צריך לדעת???? הייתי בבית ואני יודעת שיש בעית רטיבות בחלק מהתקרה. השוכרים הקודמים קיבלו את הבית לא צבוע ומחזירים אותו לא צבוע, מה קורה עם זה? אני צובעת? הוא צובע (וברור שמתקן את הרטיבות)? אם אני צובעת זה יורד משכר הדירה או משהו כזה? יש אזעקה והיא לא פועלת, הוא מתקן? מי מבטח את הדירה אני או הוא? יש ג'קוזי והוא לא עובד-הוא מתקן או שאם אני רוצה-אני מתקנת? תאורה במדרגות חוץ-הבנתי שצריך להחליף בתי מנורה-על חשבון מי? בקיצור...מי עושה מה ועל חשבון מי? תודה.

הכל שאלה של ההסכמות

אליהם תגיעו. אני ממליצה שהוא יתחייב לתקן ולצבוע לפני כניסתכם ואתם תתחייבו להחזיר במצב תקין (למעט בלאי סביר) וצבוע. ההמלצה הכי חמה: להשקיע כמה ש"ח ולקחת עו"ד מטעמכם לשם ניסוח ההסכם ושמירה על האינטרסים שלכם.

fedex1

New member
שרה,

מניסיוני הרב בשכירת דירות, אני ממליץ לך להוסיף סעיף של בלאי סביר, ולהודיע לבעל הבית שהוא אחראי על כל התשתיות בבית. לא יתכן שאת תהי זו שצריכה לשלם לאמישראגז 3000 ש"ח בעבור בדיקה תקופתית שעושים פעם ב-5 שנים. אם חלילה קורה משהו בדירה- צינור שמתפוצץ, או חלילה גנב מגיע ושובר את הדלת, כל אלו צרות שנכנסות גם כן להגדרה הרחבה (ואולי מדי) של "תשתיות". כמה שתורידי מעצמך את האחראיות- ככה יהיה יותר טוב ונוח. מעבר לזה הייתי ממליץ לך גם להוסיף סעיף נוסף לחוזה: במידה ובמהלך תקופת השכירות, ינתן צו בית משפט המוכיח כי המשכיר אינו הבעלים החוקי של הנכס- יתבטלו כל התשלומים הנדונים, וכי השוכר ישלם פעם אחת בלבד לבעלים החוקי. קרה מקרה שבו שכרתי דירה, ולאחר 3 חודשים הופיעו אנשי ההוצאה לפועל וביקשו ממני לצאת מהבית, וזאת לפי צו של בית משפט. מסתבר כי לבעל הבית היו ריבים עם קונים חוקיים, מה שלא הפריע לו להמשיך ולהשכיר את הנכס. הוא דרש שכ"ד והבעלים החדשים דרשו גם שכ"ד...

למעלה