חוזה בלתי רשמי

יערעבות

New member
חוזה בלתי רשמי

אשמח לחוות דעת בנושא הבא -
רקע:
1. הלוואתי סכום כסף לחבר לפני למעלה משנה, הוספתי שיחזיר לי לכשיוכל.
2. מאז ניתק הקשר עם אותו חבר כמעט לחלוטין.
3. לאחרונה יצרתי קשר עם אותו חבר, ביקשתי את הכסף בחזרה.
4. אמר שיחזיר לי "אחרי המשכורת". עברו מאז 3 משכורת, בכל פעם הוא דוחה את החזר התשלום.

סוגיה:
אני במצב שבו החבר מצהיר שיחזיר את החוב, אולם כבר למעלה מ-3 חודשים מתחמק בתואנות שונות. עד כה גיליתי התחשבות וויתרתי "עד למשכורת הבאה", אולם ככל הנראה זו אינה הדרך להתמודד עימו.
חשבתי לפנות לעורך דין. חלק מהדיונים בנושא הנ"ל התבצעו בטלפון אך רובם רשומים בוואטס-אפ.

יערעבות.

יערעבות

New member
תשובה

אני בעיקר מבקשת חוות דעת על הנושא.
מה בעצם הזכויות שלי בסוגיה הזאת? מה אני יכולה לעשות הלאה? האם יש מקום לפנות לעורך דין ומה הוא יעשה בנידון?

אם סכום החוב לא גבוה מ- 30,0000 ש"ח

ויש לך הודאה שלו שהוא חייב (בנייד, בהקלטה, בכתב וכו'), את יכולה להגיש נגדו תביעה קטנה.

יערעבות

New member

יערעבות

New member
בלית ברירה

אמרתי לו שאם לא יחזיר לי את הסכום כנדרש, אפנה לעורך דין. הוא ליגלגל ואמר שהוא במינוס בבנק ושאני לא הראשונה שתובעת אותו בנוגע לחוב ושבית משפט לא עשה לו דבר משום ש"אין ממה לקחת ממנו".

האם זה הגיוני?

בנוסף - איך הולך תהליך של תביעה כנגדו? האם עליי ליצור קשר עם עו"ד ודרכו לתבוע בבית הדין, או שאפשר לגשת ישירות לבית משפט לתביעות קטנות? כמו כן - אם בזמן תהליך התביעה (למשל, לפני שהוא מקבל את המכתב להגיע לדיון) הוא משלם לי, האם זה אומר שעליי לוותר על התביעה או שאוכל להגיד לו שאיני מקבלת את התשלום משום שהגיע באיחור ולאחר הבטחות חוזרות ונשנות, ובכל זאת לתבוע? האם בית משפט יפסוק לטובתי במקרה כזה?

יערעבות

תשובות

1. כן, יתכן שגם אם תקבלי פסק דין נגדו לא תוכלי לגבות את הכסף.
2. המהות של תביעות קטנות הינה שההליך מתקיים ללא עורכי דין. את יכולה למצוא באתר בית המשפט הנחיות וטפסים.
3. אם תקבלי את כל הסכום לאחר הגשת התביעה ובטרם זו התבררה, יהיה עליך לבקש לדחות אותה (הדגש על כל הסכום שתבעת, בהנחה שאת לא מסיכמה להתפשר על סכום נמוך יותר). לא ניתן להתיר מצב בו תובע קיבל את כספו ולמרות זאת טוען כי מגיע לו עוד כסף.

למעלה