חוות קן התוכי!!!!!!!

• פותח הנושא talkk
  • פורסם בתאריך

talkk

New member
חוות קן התוכי!!!!!!!

יש לי כמה דברים להגיד (ליתר דיוק, לכתוב): א. ביררתי בחוות קן התוכי ויש שם סנגל (בעצם, יהיה שם עוד חודש) במחיר נוח של 1000-1200 שקלים. ב. אני ממליצה ללכת לחווה הזו כי יש תוכים נפלאים ממה שראיתי והתרשמתי לטובה. גם התוכית הראשונה שלי (קוקטיילית) יצאה משם וחיה 4 שנים טובות עד למותה הטראגי... ג.אני רוצה להגיד תודה לכל מי שענה לשאלתי בנושא תוכי הסנגל: רואי,bigjack,inmortal fairy,hoolon/plok2,davel1m! תודה לכולכם!!!! טל נ.ב. - היום הסתפרתי והתוכי שלי בהתחלה לא זיהה אותי הוא ממש נבהל ולאחר מס' שניות התאושש.

hoolon

New member
Impossible

לא יתכן בשום פנים ואופן בחיים לא. בקן התוכי לא ימכרו לך ב-1200. מינימום 1500. מדובר בגוזל? חשבנו שהחלטת ללכת על בוגר

talkk

New member
באמת!!!!!!!!!!!!

באמת, לפני כמה שבועות הייתי שם אבל לא בשביל הסנגל. היום בבוקר התקשרתי, בשביל סנגל בוגר ואמרו לי שזה יעלה (כשהוא יגיע עוד חודש) בערך 1000-1200, אני לא משקרת, ככה שמעתי, וגם אמא שלי שמעה ככה (גם היא התקשרה בטעות)!!!!!!!!!!!!!!!!! טל

hoolon

New member
את בטוחה שמדובר בהאכלת יד?

תבדקי טוב טוב אם התוכי מפחד מאנשים, אם הוא לא רגוע, יכול להיות שמדובר בתוכי לא באמת האכלת יד, אלא אחד שהוא חצי חצי. אל תיתני שישקרו אותך

talkk

New member
אני אבדוק...

לפי מה שהם אמרו בטלפון הוא האכלת יד, אבל כשאני אלך לשם אני אבדוק אותו טוב טוב, אחרי שפעם אחת כבר רימו אותי ונתנו לי תוכית שלא יכולה להיות בקרבת אנשים. היא הייתה תוקפנית למי שניסה ליגוע בה והייתה בורחת אם ניסינו לתפוס אותה, ועד שהצלחנו...

bilbolim

New member
אם כבר אני צארף שאלה...

אני עובדת בקיץ כדי לחסוך כסף לקנות תוכי אז כמה בערך עולה תוכי סנגל כולל כלוב לבית בגודל בינוני מאובזר?

talkk

New member
אני גם צריכה כלוב...

אני יודעת שתוכי סנגל בחווה עולה בין 1000-1700 ובחנות זה יעלה בין 2000 ל-2500. כלוב אני גם רוצה לדעת, צריך כלוב באיזה גודל? כמה הוא יעלה?מה צריך להיות בכלוב (זה כמו מה ששמים בכלוב לקוקטייל?) ולזאת ששאלה על הכלוב והתוכי: זה התוכי הראשון שלך?

bilbolim

New member
כן...

אני עוד לא בטוחה בכלל שזה עוד מה שאני אקנה כאילו ראיתי עליו בפורומים מלא המלצות וסתם ביררתי מחיר אני התכוונתי עוד לשים מתי שיהיה לי את הכסף את הקריטריונים של התוכי שאני צריכה כדי לדעת מה הכי מתאים לי... וזה הרבה 2500 לכלוב?! אני בחודש בעבודה מרוויחה בערך 2500 אז חשבתי על משהו כמו 1500 לכלוב כאילו לעבוד חודש ומשהו... ועוד שאלה... היו לי צינצילות אז יש לי כלוב של צינצילות והוא די גדול אז אולי בזה אני אוכל להשתמש ככלוב לתוכי?

talkk

New member
ל-bilbolim

לי יש כרגע צ'ינצ'ילה בכלוב די גדול (יש לי אחת) וממה שאני מתכוונת לקנות לה (היא בהיריון) אני חושבת שאם קצת שיפוצים הכלוב יכול התאים (להוריד את מדפי הקפיצות, את הבית, כלי האוכל והמים) ותלוי גם באיזה גובה הכלוב שלך. הכלוב שלי, לא נראה לי שהוא יתאים. לקוקטייל שלי יש כלוב די גבוה ולא רחב כמו אצל צ'ינצ'ילות שצריכות מקום לקפוץ. אולי כדי שתנסי קודם קוקטייל לפני שאת ישר הולכת על תוכי סנגל,הוא גם יותר זול וגם מאוד חמוד!!!!!, למרות שלפי מה שהבנתי הסנגל הוא די נוח. ודרך אגב - זאת פעם ראשונה שאני קונה סנגל. היו לי כבר 4 קוקטיילים וקוואקר אחד (ואני לא ממליצה על הקוואקר). את מוזמנת לשלוח לי תגובה. טל

bilbolim

New member
.........../images/Emo118.gif

לי הביאו לצינצילות כלוב קצת שונה שהוא פחות רחב ויותר גבוה ובלי מדפים... אז לפי דעתי זה יתאים. אהה ואמא שלי מפחדת מכל מיני מחלות שיש לתוכים ועוברות לבני אדם, אמרו לי שיש את המחלות לרוב רק לתוכים שנלכדו מהשבי ואם אני לוקחת ממגדל אז רוב הסיכויים שאין לו את זה.. אפשר קצת מידע על זה? ויש לה קצת בעיות עם הנשימה אז תוכי יכול להזיק לה?

talkk

New member
ל-bilbolim, בנושא המחלות...

יש את מחלת הכלמדיה או משהו כזה, אבל אפשר לעשות בדיקה לתוכי. חוץ מזה, אצל חוות מגדלים, יכולים להיות להיות תוכים חולים. אני ממליצה לך לקנות מחוות קן התוכי ליד רמלה. יש שם תוכים נפלאים וזו חווה מאוד טובה. שם אני קונה את הסנגל ושם קניתי את התוכית הראשונה שלי. כרגע אין שם סנגל, אבל יהיה בעוד כ-חודש, משהו כזה, ואני אקנה!!! לגבי בעיות נשימה: לחברה שלי היו תוכים ולאבא שלה ולאחותה יש אסטמה ולתוכי כהוא מתנקה ומתנער יוצא לו מן נוצות קטנטנות ואולי קצת אבק והם נאלצו למכור את התוכי כי בנוסף לאסטמה לאמא היו בעיות נשימה (אבל לא אסטמה) והיא חלתה מזה... מקווה שעזרתי. טל

bilbolim

New member
ואם ../images/Emo118.gif

אני אנקה טוב את הכלוב של התוכי אז לא אמורות להיות בעיות כאלו נכון? גם זה בחדר שלי אמור להיות ואמא שלי לא נימצאת שם הרבה, החדר שלה בכלל בקומה למטה אז לא ניראה לי שזה ישפיע עליה ממש

King Of Kromags

New member
תחשוב על עוד משהו...../images/Emo103.gif

אם אתה רוצה לגדל את התוכי בתוך הכלוב (אני מכיר אנשים שאצלם התוכי מסתובב חופשי), יש עוד משהו שאתה צריך לחשוב עליו. בוא נגיד, שהתוכי אכל מלפפון, ונשארה חתיכה. אחר-כך הוא אכל גרעינים, ולא סיים (או שאולי נשארה הקליפה). אחר כך, הוא פורש את הכנפיים, וכל האוכל נופל לך על הרצפה בחדר. זה מה שאתה באמת רוצה? זה מה שעדיף לתוכי?

talkk

New member
ניקיון הכלוב חשוב...

כן, זאת אומרת לא בטוח שזה יגרום לבעיות, סך הכל תוכי הוא די נקי אם דואגים לנקות לו את הכלוב. אני לא מכירה את הסנגל ואת הניקיון שלו, אצל הקוקטייל מלשל, נסעתי לבד להרבה זמן ולא ניקיתי הכלוב וכשחזרתי הכלוב היה נקי, אבל אני לא יודעת אם זה נכון לגבי סנגל. טל

bigjack

New member
ועוד על המחלות...

למי שמפחד וקונה ממקור לא מוכר את התוכי (בדרך כלל כולם) מומלץ לבדוק אצל וטרינר ביחוד כשמשקיעים כל כך הרבה כסף בבעל חיים ושרוצים שישאר איתנו הרבה שנים. ולגבי הפחד אז אני חולה באסטמה מילדות ואלרגי להרבה דברים כולל נוצות ופרווה ואני מגדל בעלי חיים מאז שהייתי ילד ותוכים כבר כמעט 20 שנה ואין לי שום בעייה מזה נהפוכו האסטמה והאלרגייה נחלשו משמעותית. נכון שלפעמים כשאני מלטף חתול או נכנס לכלוב אני מתעטש קצת אבל זו בהחלט לא סיבה להימנע מבעלי החיים. צגם ההורים שלי שהייתי קטן ניסו לשמוע לרופאים אבל אני התנגדתי לשמוע ותמיד גידלתי חיות בבית ובחצר. אז תרגיעו את ההורים ותסבירו להם שבעלי חיים עושים אנשים בריאים פיזית ונפשית ולא ההיפך. תראו לדוגמא את כל שיטות הטיפול עם בעלי החיים שנעשות יותר ויותר פופולריות בארץ ובעולם. בהצלחה

King Of Kromags

New member
ניסו לגנוב לי את התוכים - ../images/Emo103.gif

שאין לי. עוד כשבוע אני אמור לקבל מחבר של ההורים שלי שני גוזלים של סאן-קונור. אני לא מתכוון לגדל אותם בפנים, לכן בניתי להם כלוב גדול מחוץ לבית (גובה- 2 מ' ; רוחב רוחב- 3.70 מ' ; עומק- 2 מ'). בלילה, מישהו כנראה חשב שיש תוכים בכלוב, לכן הוא פשוט הוריד את כל הרשת הקידמית (שתי הדלתות של הכלוב נעולות) והתחיל לחפש את התוכים. לצערי, לא ממש נשאר משהו מהכלוב...

jossy7

New member
אז אל תשים שם תוכים

כי ינסו לגנוב לך אותם שוב, זו הסיבה שהתוכים שלי נמצאים בבית.

bigjack

New member
נגד גניבות........

ע"י גנבים אנושיים או טורפים כמו נחשים אני ממליץ על הרשתות הקשיחות שמגיעות בפלטות ולא על רשת הלולים או דומה שקונים בחנויות חומרי הבניין. מספיק כלב נלהב מספיק והוא קורע את הרשת עם הרגל ובי בי תוכים. חבל שמשקיעים כל כך הרבה בתוכים ולא בכלובים. ובנוסף למי שמגדל תוכים בחצר בסביבה עירונית צפופה רצוי שיגדר טוב את החצר בגדר גבוהה ואטומה. וכלב נובח בתוכה רק מועיל. יש אנשים\ילדים שפשוט מחפשים לשמוע שריקות של תוכים ותוך דקות מאתרים מהיכן זה מגיע והסוף ברור,......... כלוב ריק.

hoolon

New member
לחבר שלי יש כלוב למכירה

זה יוצא 50 על 39, וגובה של 72. הכלוב אמור לעלות משהו כמו 300 שקל בחנות. הוא מוכן למכור ב-150 מינימום. הכלוב במצב טוב חוץ מחתיכה קטנה מאוד של פלסטיק שהתנתקה מהצד החיצוני התחתון, לא רואים את זה אפילו

רואי

New member
כלוב בגודל שמתאים לסנגל

לא צריך לעלות יותר מ300 שקל בחנות אבל צריך גם לדעת מאיפה לקנות כי החנויות שמוכרות בעלי חיים מרוויחות הרי מכלובים ושאר הציודים הרבה כסף לכן אני ממליץ ללכת ישר ליבואן של הכלובים ובכל מקרה, לפני שאתם קונים משהו מחנות לבעלי חיים- תחשבו רגע- מאיפה המוכר בחנות קונה את זה? וככה תגיעו למסקנה שהוא קונה את זה מאיזה יבואן שאם תגיעו אליו אתם תחסכו הרבה מאוד כסף! אז לדוגמא- אם אתם מחפשים סנגל, במקום לקנות מהחנות, תלכו ישר למגדל..הוא ימכור זול יותר ואותו דבר לגבי הכלובים- יש חנות קטנה בתל אביב ששם תמצאו את כל סוגי הכלובים לתוכים במחירים נוחים מאוד! בעל החנות הוא יחזקאל אליאס בדפי זהב תמצאו יותר פרטים עליו... בהצלחה!

למעלה