תודה
תודה לך, אכן מי שתכננה את זה התברכה בכשרון.
למרות שהתכנית לעוסה מכל הכיוונים בכל זאת נתת נקודות למחשבה.
1. ברחבה המרוצפת היוצאת מהסלון מיקמתם שולחן אוכל שנמצא סמוך למטבח. מאחר והמטבח גדול מאוד שווה לשקול ליצור פתח יציאה ישירות מהמטבח אל אותה רחבה על מנת להקל על הגישה לשולחן האוכל החיצוני.
היתה אופציה כזו, אבל זה מקטין בצורה משמעותית את משטח העבודה או לחלופין דורש תכנון שונה לגמרי למטבח.
2. מאחר והנוף נמצא בכיוון דרום מזרח הייתי מחליפה את מיקום פינת האוכל עם מיקום הסלון, על מנת שמי שנמצא בסלון יוכל להנות מהנוף הנשקף ממנו. נראה לי פחות נכון למקם דווקא את פינת האוכל בפינה הכי אטרקטיבית בבית, מה גם שלא מדובר בשולחן האוכל היחיד (הרי את רוב הארוחות תאכלו מן הסתם בשולחן הממוקם במטבח).
אני מבין את ההערה, יש פה באמת פספוס מסוים מבחינת הנוף...
הבעיה שניסינו את זה ובמקרה הזה כל הריהוט של הסלון היה ריהוט צף וזה היה נראה לנו פחות מוצלח.
3. את הפודסט המהווה את הכניסה החיצונית ליחידת ההשכרה וגם את דלת הכניסה אליה הייתי מרחיבה כדי לאפשר כניסה נוחה יותר ואפשרות להכניס רהיטים גדולים דרך חלל המדרגות. הרי בפועל חלל המדרגות הזה יהיה סגור כולו ויש לתת את הדעת על כך שבמידות הקיימות מדובר בכניסה מאוד צרה שמקשה על התנועה בה. באופן דומה הייתי מגדילה את השטח שלפני דלת הכניסה ליחידת הדיור עצמה שנמצאת בקומה העליונה (כרגע יש שם סימון לארון-לשם מה יש בו צורך?).
הערות נכונות, יש פה כמה אילוצים של שטחים וקו בנין. אבל אני אשתדל ליישם מה שאפשר מההצעות שלך בבניה.
5. במידה וזה אפשרי הייתי מאחדת את קו הגובה של דלת הכניסה עם קווי הגובה של יתר החלונות בסלון (מ-2.22 ל-2.48). כמו כן מדוע יש פתח מעל דלת היציאה לגג בקומה 1?
אי אפשר... הגובה במבואה הפנימית לא מאפשר את זה.
האמת שבגלל הבליטה של המרפסת וגם בגלל הפרגולה זה היה נראה לי כל כך נורא. לגבי החלון למעלה, לדעתי גם מיותר. אני חושב שהוא שם בגלל ההנחה שהדלת תהיה דלת רגילה אטומה. כנראה שיוצא יותר נוח לעשות שם דלת אלומיניום שתייתר את הצורך בחלון הזה.
6. ביחידת הדיור לא סומן המטבח. תשלח תכנית שנוכל לראות כיצד הוא אמור להשתלב במערך הריהוט וכמו כן היכן אמורה להיות ממוקמת הטלוויזיה בסלון יחידת הדיור?
לגבי טלויזיה, לא חשבתי... צירפתי תכניות
https://drive.google.com/open?id=0B2GpM7z1Os4IR1BlU2pwSUp2Qms