חוות דעת

חוות דעת

ראיתי את הודעתה של משעלות ונדהמתי לראות את התגובות המושקעות והמקצועיות שלכם על האתר שלה. אם זו לא חוצפה מחצידי - אשמח מאוד לחוות דעתכם על האתר שלי. תודה לכולם.

danielee

New member
תגובה..

אתחיל ממבנה האתר ואח"כ אעבור לSEO. אתרך מתעסק בנישה מסויימת שלא קשה לפתח אתר שמתאים לה ועשית את זה בצורה מצויינת. יש לך הגדרה לקהל היעד, יש לך את השם שמוכר אותך מעולה ותוכן לא רע. אבל : מראה האתר הוא ישן, לא מעוצב ברמה גבוהה, פונטים גדולים פונטים קטנים אין קו אחד של עיצוב במראה האתר. בעמוד הראשי הכנסת תמונות שצריכה להיות שם אבל לא בצורה שמותאמת לדף הבית. האתר נראה שנבנה ע"י חובבן ולא מישהו מקצועי - וזה בסדר גמור אם אינך מבין בבניה. תכננת את התפריטים בצורה נכונה כשגולש יכנס הוא ימצא את מה שרצה אך המראה לא מושך אותו להשאר יותר מדי ואולי גם לחלק לעזוב. אם אתה בעל שם גדול בתחומך אני מניח שהאתר הזה עדיין יעזור לך לשווק את עצמך אך יש דגשים שצריך לשים כשבונים אתר תדמית ולא משנה למי. לפעמים עדיפה ההשקעה של עיצוב האתר ולהיות מרוצים מהמראה שלו. מבחינת קידום: התפזרת ממש. הhead שלך לא בנוי בצורה נכונה הכנסת שם תגים שלא צריך כמו index,follow בדף שהוא לא עמוד הבית התבלבלת בין תג התיאור לתג מילות המפתח. תג התיאור משמש מידע קצר על האתר לדוגמא: נגן מוסיקה ספרדית לאירועים שונים. תג מילות המפתח צריך להכיל את כל מילות המפתח הרלוונטיות לאתר כפי שהכנסת אותם בטעות לתג התיאור. שים לב השתמשת במילות מפתח מאוד רלוונטיות ולא הפרזת גם זה מצויין. הכנסת תגי ALT לתמונות דבר שחשוב מאוד לגוגל להבין מה התמונה מכילה. סיכום: אני חושב שעם שינוי מראה האתר אתה יכול להביא את עצמך לתוצאה רבה יותר מPR 2 ולדרג את עצמך ולשלוט בתחום בו אתה מתעסק במנוע החיפוש. הכל עניין של התאמת האתר. נ.ב האתר עובר בדיקה של W3C אך צריך לפנות גם לפי התקן. נראה לי שזה מספיק תוכן להודעה אם תרצה מידע נוסף אני זמין במסרים.

אופיר @

New member
ווואו, כל הכבוד על התשובה

בהחלט מחמם את הלב לראות שחברים פה בפורום משקיעים ונונתנים מהידע והזמן שלהם - פשוט כל הכבוד ותודה . כן יירבו כמותך. אופיר

תודה

ראשית תודה על התשובה הכל כך מושקעת ומפורטת. אני לא בניתי את האתר ויש מונחים שכתבת שאינני מבין. אני מבין את המושגים הבסיסיים שציינת לגבי עיצוב, פונטים וכו אך מונחים כמו head index follow, תג תיאור, תג מילות מפתח, תגי alt (אני מניח שזה המלבן שמופיע כשמניחים את העכבר על התמונה?) ובקיצור כל המונחים המקצועיים...לצערי אינני מבין. אם אפשר-תוכל בכמה מילים הסבר קצר(לא מצפה כמובן לקורס בקידום אתרים אבל אולי בכמה מילים)

RoyceGracie

New member
דעתי

גם האתר הזה נבנה בתוכנה וזה מאד נראה לעין, יש לך שם חתיכת קוד מקור כבד ומלא חלקים מיותרים- מחשבים איטיים עלולים לקבל את הנתונים לאט וזה בעייתי. גם זה לא סמנטי קוד שכזה, הייתי מביא מישהו שיעבור על הקוד ויתקן אותו. יש שימוש של טבלאות בצורה גסה, עמוד הבית שלך עטוף בטבלאה בעובי 1, ולטעמי זה מיותר. הבאנר העליון שלך הוא כפתור, זה מיותר לטעמי, כשלוחצים מגיעים לאותו עמוד. עמוד "הופעות בטלויזיה" מוביל ישירות לקובץ שפותח את נגן המדיה במחשב, ישנם אנשים שלא יהיו מעונייינם בכך, אם זה מאט את המחשב או אם זה מקפיץ חלון נוסף. רבים, כמוני, גולשים לעיתים קרובות במספר אתרים בו זמנית ולא רק באתר אחד כל פעם, קפיצה כזאת של חלון מדיה פלייר מפתיעה ולא נעימה- גם שאני לא רוצה שירד לי קובץ למחשב לפני שאני יודע מה היא ומי הוא. אין קו עיצובי אחיד, ישנם עמודים שמסתדרים בצורה אחת, ישנם עמודים שמסתדרים אחרת, יש גיוון צבעים רב מידי והפונטים- לא טוב שיש יותר מ 2 סוגי פונט באתר (אחד לכותרות ואחד לטקסט). אי שמירה על קו עיצובי יוצרת בילבול לא מובן של הגולש, יותר מידי פרטים וחוסר נחת בעיניים. הפס בתחתית האתר בצבע טורקיז לא מתאים (הצבע) לטעמי והטקסטים בו גדולים מידי (גם המייל שלך מופיע באופן גלוי כך שספאמרים עלולים לאתר אותו ולשלוח לך ספאם. בדרך כלל עושים ככה: yourname .at gmail.com) אין זכויות יוצרים בתחתית הדף. הפס הטורקיז אמור לסיים את האתר, אך מתחת אליו יש עוד פס, שלטעמי מיותר לגמר'ה, אין צורך להצהיר שהאתר שלך עומד בתקן כי רוב הגולשים לא יודעים מה זה אומר בכלל, וגם שהפס הטורקיז אמור לסיים את האתר. זה 2 פסים וזה יותר מידי. באופן כללי, אני חושב שהאתר שלך משרת את המטרות שלך, אבל אין בו שום אלמנט של שנת 2009, האתרים שבונים היום נראים יותר עדינים (בעזרת עבודת CSS) טקסטים קטנים יותר, צבעים עדינים יותר, אלמנטים גראפיים (כמו באנר עליון מונפש ותמונות רצות- הייתי מוסיף). מרגיש שהאתר נבנה בסוף שנות ה 90. אני חושב שאתה צריך לקחת מעצב שיתן לך עצות טובות, ותכנת שיקצץ לך את הקוד בחצי. כל ההערות הללו נכתבו כהערות בונות וברוח טובה ומתחשבת. בברכה

RoyceGracie

New member
דוגמא לאתר שאפשר לקחת ממנו השראה

לא כל העמודים קיימים אבל תוכל לראות את התפריט הצדדי שבנוי בצורה עדינה מאד, הלוח מודעות הרץ שבו תוכל להכניס את ההצעות העסקיות העכשוויות, שפע של מקום לכפתורים בכרטיסיות למעלה או להכניס כפתורי צד http://www.hatulosuploads.com/zeev2/denis במידה ותרצה אין לי בעיה לשלוח לך את קבצי האתר או חלקים ממנו

תודה על התשובה

אכן הערות מצויינות ועם המון חומר למחשבה ולעשייה. ראשית לגבי המשפט האחרון שלך אני אכן חושב לקחת מעצב. האם עיצוב מחדש יכול לבלבל את גוגל באתר שלי? כלומר שגוגל היה רגיל לראות אותו בצורה מסויימת ולמקם אותו במקומות טובים במונחי החיפש וכעת זה שונה? לגבי ההופעות בטלויזיה אכן אתה צודק. אני אוסיף דף עם אינפורמציה על ההופעות שמשם יוביל לינק לוידיאו. לגבי הפונטים גם-אני אתקן . לא הבנתי לגבי כתובת האי מאיל: "גם המייל שלך מופיע באופן גלוי כך שספאמרים עלולים לאתר אותו ולשלוח לך ספאם. בדרך כלל עושים ככה: yourname .at gmail.com)" כלומר לא הבנתי איך אמורה להופיע כתובת האי מאיל. הכתובת שלי היא [email protected] לגבי זכויות יוצרים-מה הכוונה? זכויות לגבי הבנייה של האתר? לגבי המוסיקה שלי? לגבי הולידציה. חשבתי שזה משהו שאמור לתת ערך לאתר בזה שגולשים יכולים להכנס לכתובת ולבדוק כל דף או לפחות לתת לגולש לדעת שיש לו אופציה לבדוק אם הוא יבחר אף שהוא לא ממש יילך לבדוק. בכל אופן אכן דברים חשובים מאוד אמרת תודה

RoyceGracie

New member
הכוונה

היא זכויות יוצרים על כל האתר, משהו כזה: Copyright ©2008 spanishguitar. All rights reserved לגבי העיצוב, כל עוד לא תשנה דברים באופן תיכנותי, כמו קישורים וכאלה, אז אין סיבה שזה יפגע. לגבי המייל, לכתוב את המייל שלך באופן חשוף זה בסדר, אבל אתה עלול לקבל מטר של ספאם - לי זה קרה. מאז אני עושה ככה: myemail at. gmail.com ה at אומר לאנשים להכניס @ אני חושב שהדבר הראשון שהייתי מתקן אחרי הפונטים זה להכניס באנר פלאש מונפש שיתן קצת פילפל לאתר זה מאד פשוט לעשות, יש אפילו אתרים שנותנים לך אשף להכנת באנר כזה ללא תשלום. ויש גם בחור שמכין באנרים כאלה במתנה, אם תרצה אני אפשפש קצת ואמצא את הקישור לאתר שלו בהצלחה

זכויות יוצרים

זכויות יוצרים לא אמורים להיות מוגנים בצורה מוסדרת כלשהי?- עו"ד, חוזה או אגודה חוץ מהסימן ©? למשל כל המוסיקה שאני כותב מוגנת באקו"ם. מה בעצם מקנה לי לכתוב ©. זה מספיק? לגבי האי מאיל הבנתי. לכתוב כתובת ללא קישור. אני אישית חושב שזה קצת מעיק על הגולש שהיה מעדיף לעשות קליק אחד ולפנות או קליק ימני להעתיק ולהדביק מאשר לכתוב את הכתובת מחדש. מה גם שג'י מאיל היא תיבה מצויינת ואינני מקבל ספאם ומידי כמה שבועות - זורק את כל הזבל שנכנס היישר לדואר זבל. מה זה באנר פלש מונפש? אתה יכול לתת לי דוגמא?

nivi42

New member
הרצתי על האתר שלך בדיקת קישורים שבורים

אז ככה: בעמוד הזה : http://www.spanishguitar.co.il/music-sites.asp הקישור הזה : "רשימה של נותני שירות למוסיקה לאירועים" לא מוביל לשום מקום... (גוגל לא יאהב את זה...) זה קרה גם בעמוד הזה http://www.spanishguitar.co.il/PageL.asp עם אותו קישור. בעמוד הזה: http://www.spanishguitar.co.il/sales/catalog-Burguet.htm לחיצה על תמונת הגיטרה העליונה לא מובילה לשום מקום.... (גוגל ממש לא יאהב את זה...) בעמוד הזה: http://www.spanishguitar.co.il/sales/catalog-Aparicio.htm תנסה ללחוץ על תמונת הגיטרה העליונה .... לאן הגעת ? קיצור יש לך כ 50 לינקים שבורים באתר ... לטיפולך המסור.

תודה ניבי

אכן מלא קישורים חסרים אני מטפל בזה. לרוב הסיבה היא קישורים לסרטונים ביוטיוב שהורדו מהרשת וזה דורש ממני כל הזמן לעקוב ולעדכן ולא תמיד אני מספיק. 50 לינקים? אתה בטוח? ממה שעברתי בפעם האחרונה ראיתי כמה אבל 50? אני אבדוק שוב תודה

mishalot

New member
לגבי העיצוב

בתחום שלך חשוב שהאתר יתן את האוירה צילומים איכותיים בגדול, אולי גם כחלק מהרקע או מתמזגים בשקיפות עם הרקע, אבל שמור על מראה נקי ומסודר שיתן לגולשים חשק להשאר. חשוב שהאפשרות להאזנה למוסיקה תהיה זמינה ובמקום בולט לא הייתי עושה מוסיקה שעולה אוטומטית עם עלית הדף. הטקסט צריך להיות מסודר שלא יתן תחושה של עומס יתר בהצלחה

למעלה