חוות דעת

עופרה8

New member
חוות דעת

אחרי שהחלום לשבת ולתכנן עם אדריכל את בית החלומות נגנז, החלטנו להצטרף לקבוצת רכישה. אני מצרפת את התוכניות שקיבלנו ואשמח לכל הערה וביקורת. בבקשה זה מאד חשוב לי. הבית שאנחנו חושבים עליו הוא הקיצוני ג'.

בינא

Member
תכנון אופטימאלי ויעיל

חוזרים הביתה...ישר למקרר... באים לבקר...ישר יש כיבוד...

calya

New member
אין לי הערות.

בית ממש, ממש חמוד. מתוכנן בצורה יעילה ונעימה. נכון, זה לא "מיוחד" או "אישי" וזה משהו שקבלן נותן. אבל אני חייבת לומר שממש התפעלתי, לעומת חלק מהדברים שרואים פה שקבלנים מציעים וחלק מהדברים שרואים פה שאדריכלים מתוכננים במיוחד. גם לאור העובדה שהמגרש פיצי, הבית מתוכנן להפליא. הייתי רק מנסה אולי לבטל את שירותי האורחים ולדחוף אותם מתחת למדרגות - ע"י היפוך כיוון המדרגות (זה גם לא משפיע על הקומה העליונה כך שזה מצויין). הצמדת השירותים לממ"ד (מתחת לחלק העולה של המדרגות כשהן הפוכות) ואז מזיזה קצת את הדלת לכיוון פינת האוכל כך שהכניסה לא תהיה מול המדרגות אלא מול הסלון יותר... בקומה העליונה - מורידה מטר ו-15 מחדר הילדים האחד (הוא יהיה 3 על 3.60 במקום 4.14 וזה די והותר) ומזיזה את הדלת. מטר מחדר הילדים השני (הוא יהיה 2.96 על 3.30 במקום 3.96 וגם זה די והותר) ומזיזה את הדלת. ומקבלת פינת משפחה נעימה ביותר באמצע... (סימנתי בסגול) יותר שווה בעיניי מאשר חדרי ילדים גדולים. זה כי אידיאולוגית אני בעד לעודד את הילדים לא להסתגר בחדרים שלהם אלא להיות יותר במרחב ציבורי בו הם יכולים לארח חברים.

calila

New member
קליה אני אני לא חושבת שאפשר לעשות את השינוי

שהצעת, מדובר בבניין, לא בית פרטי, הזזת הקירות בחדרי הילדים ויצירת פינת משפחה זה נחמד אולם מחייבת הזזת חלון (כי אי אפשר לבנות קיר באמצע החלון), ולא נראה לי שקבלן ישנה את החזית של כל הבניין בגלל קומה 4 .... גם הזזת מיקום דלת כניסה היא לרב בתלתי ישימה בבניין משום שאמורה להיות אחדות חיצונית, הזזת השרותים מתחת למדרגות מחייב שינוי בצנרת הביוב (המשותפת לכל הבניין) אם הקבלן יסכים לשינוי הוא יחייב את הקונים המחיר רב שלא ברור אם התמורה שווה את זה .... הבית מתוכנן יפה, די חריג בביניינים משותפים שראיתי (התכנון היפה חריג), לא הייתי משנה כלום למעט תכנון הארונות המבטח

calya

New member
זה לא בניין. זה נראה כמו קוטג'ים טוריים.

לא יודעת, בעבר כשהתעניינתי בלקנות כזה (לפני כמה שנים) לא היתה בעיה לעשות שינויים פנימיים או חיצוניים כל זמן שהבית על הנייר.

עופרה8

New member
תודה רבה

תודה רבה על התגובות. באמת מדובר בקוטג טורי ואני לגמרי איתך בצורך של חדר משפחה. הענין הוא שבכל חדר צריכים להיות 2 ילדים, וגם בגדלים הנוכחים זה לא פשוט להכניס 2.

למעלה