חוות דעת

רופיפי

New member
חוות דעת

הי כולם, יש לי שכנה שסובלת מתופעה מטרידה- לעיתים בשעות הערב ולפני השינה (זה לא קורה בשעות אחרות) היא סובלת מגירודים קשים בכפות הרגליים, ירכיים ואיזור המותן לפעמים בכל האיזורים ולפעמים בחלקם. הרבה פעמים הגירודים הופכים למעין "עקיצות" ענק. לאחר זמן מה הגירודים פוסקים ולמחרת כאילו לא היה כלום. מהתבוננות בעין שלה הסימנים הבולטים ביותר הראו שיש המון טוקסינים באזור מע' העיכול, הרבה ליחה ועומס רב על הכבד. (היא מעשנת והתזונה על הפנים...) הזמנתי אותה לטיפול רפלקסולוגי וכן הפניתי את תשומת ליבה לגורמים תזונתיים וגורמים חיצוניים שיכולים לגרום לתגובה אלרגית. כף הרגל שלה מאוד כתומה+צהוב, רפלקסים כואבים במיוחד - הקיבה והמעיים. בתום הטיפול התחילו גירודים קשים בכף הרגל באיזור הקיבה.לטענתה הרבה פעמים כשבעלה עושה לה עיסוי בכף הרגל זה קורה. המלצתי לה על שינוי תזונה,תכנית ניקוי רעלים וניקוי כבד בעזרת תזונה וצמחי מרפא. אמנם היא חייבת ניקוי, אולם אני לא בטוחה שלא מדובר בתגובה אלרגית לגורם סביבתי אשמח לשמוע חוות דעתכם ואם מישהו נתקל במקרה דומה.

freearth10

New member
האם היא אישה

שכל הזמן עסוקה בעשייה?
מאיה

רופיפי

New member
לא הייתי קוראת לזה עשייה

אבל היא מאוד עסוקה בענייניה - מטפלת בגן בשעות היום ואחה"צ מדריכת רכיבה - שזה מה שהכי מעסיק אותה, לעניות דעתי אפילו יותר מאשר בעלה והילדים...

freearth10

New member
שעות הערב והלילה

הן שעות שבהם הפעילות שלה הולכת ודועכת והיא כנראה זקוקה לה כמו אויר לנשימה וכשהאיום הזה של השקט מגיע והבעל עוד נחלץ להרגיע - אז היא חייבת לעשות משהו שימריץ אותה - כרגע זה הגרוד הזה. היא סובלת גם מאנמיה או לחץ דם נמוך ? נדודי שינה? מהתחושה שלי - חסר לה היאנג בחייה והיא מנסה למצוא אותו ברכיבה ובתעסוקה אינסופית, בגירוד... אבל זו רק התחושה שלי מהמעט שסיפרת עליה אם זה אכן כך - עדיף שתמצא מקורות אחרים שיפעילו אותה ריקוד-דרבוקות-עבודה בגינה, כל מה שמעניין אותה ואז הצורך החיצוני הזה בגירוד פשוט יעלם.
מאיה

ניקוי...

אני מניח שכשהיא תעשה את הניקוי יעלו הרבה דברים,ואז יהיה שיפור כלשהו. הרבה פעמים אלרגיות נגרמות גם מעודף רעילות (או קנדידה, למשל), כך שגם אם הגורם בסביבה- זה רק טריגר למה שקורה בפנים. בניגוד (אך לא בסתירה) למה שנכתב מעלי, גירוד בערב יכול להופיע משום שיש ירידה בפעילות, ואז הגוף יכול לפנות יותר אנרגיות לעצמו, ולפינוי, למשל, כך שבשלב זה נוצרות יותר תחושות לא נעימות, ויכול להיות גם שתשומת הלב שלה לא מופנית לתחושות בכף הרגל. אפשרות נוספת- החומר של הגרב/ נעל לא עושה לה טוב, או משאיר "טביעה" בעור, ואז נוצר גירוי (האפשרות הכי פחות סבירה...). בכל אופן, אני ממש בעד ניקוי כבסיס טוב יותר להתחלה, אני מניח שחלק גדול מהבעיות מהם היא סובלת עשוי להשתפר, ואולי אפילו חלקם יעלמו. רק שכל כך חם עכשיו, שאני לא בטוח שזה זמן טוב להתחיל ניקוי. ועוד אופציה- יכול להיות שבעבודה היא מעשנת פחות, ובערב יותר? יכול להיות שהיא אוכלת משהו שיוצר אצלה רגישות? בינתיים אני מציע לנהל יומן תזונה למשך מספר ימים, כדי לעקוב אחרי כל מה שהיא מכניסה לגוף. ככה יהיה קל יותר לבדוק מה היא אוכלת, ומה גורם לה לגירודים האלה. רופא עור בדק אותה? יש סביבה בעלי חיים? היא צעירה? מבוגרת?

hal767

New member
ע"פ הבנתי וניסיוני במספר מקרים כאלה

זהו סימפטום של הרעלה פנימית. זה בהחלט קשור לעישון ותזונה גרועה, אבל בוודאי שאפשריים בנוסף לאלה גם גורמים נוספים [תרופות למשל]. בכל המקרים שאני ראיתי, עישון היה אחד הגורמים. השינוי בצבע כף הרגל כמתואר, עלול להיות קשור להצטברות ניקוטין בגופה, להפרעות בזרימת הדם ברגליים עקב כך. תגובת הגרוד נובעת, בין השאר, מהזעת הרעלים דרך העור החוצה. בדרך כלל פעולות ניקוי הגוף מתבצעות בעיקר בערב ובלילה, ובכלל, בזמן מנוחה. הסימפטומים חריפים יותר אצל אנשים עצבניים. הפתרון הוא לשנות את ההרגלים הפסולים, רצוי בהדרגה, ולבנות תוכנית תזונתית שתאפשר לגוף לנקות את עצמו. אני בעד טיפול רפלקסולוגי, אבל הוא יעיל אם נעשה במקביל לבצוע הדברים הנ"ל. טיפול רפלקסולוגי, טוב ככל שיהיה, יהווה טיפול סימפטומטי בלבד אם הפציינט לא יסלק את גורמי הבעיה ע"י שינוי ההרגלים הפסולים.

רופיפי

New member
נכון זה גם מה שאני חושבת

הסברתי לה שהגוף שלה מנסה לפלוט החוצה את הרעלים שהצטברו ומכבידים עליו וכך זה בא לידי בטוי. בדיוק מה שאמרת. היא לא נוטלת תרופות, אבל מעשנת ואוכלת בצורה מאוד לא בריאה ולא מאוזנת.

למעלה