חוות דעת שלילית

ליקל

New member
חוות דעת שלילית

אני בתהליכי תביעה לרשלנות רפואית, ברצוני לדעת אם על חוות דעת שלילית אני אמורה לשלם כסף? ואם כן עד איזה סכום מותר למומחה לגבות?

pavlin2

New member
תשובה, בועז מאירי, עו"ד

בודאי גם על חוות דעת שלילית צריך לשלם הסכום המבוקש תלוי בטיב המומחה וסוג חוות הדעת המבוקת ונהוג לסכמו מראש

התשלום על חוות דעת שלילית

בעיקרון, על מנת למנוע מצב בו אדם משקיע אלפי שקלים ובסוף מקבל 'חוות דעת שלילית', הפרוצדורה המקובלת היא שמפנים את התיק לרופא מומחה (בדרך כלל רופא שעורך הדין מכיר ונוהג לעבוד עמו) ל'עיון ראשוני'. בתום העיון הראשוני יודיע הרופא האם הוא סבור שיש מקום לתת חוות דעת או לא. מובן, שעלות העיון הראשוני היא זולה יותר (יש גם רופאים שאינם גובים כסף על העיון הראשוני במסמכים).

ליקל

New member
יש לי עוד שאלה

קודם כל תודה לכם על תשומת הלב, יש לי שאלה נוספת... אם סוכם מראש על סכום מסויים שהוא בערך 4500 ש"ח, ולא ידוע עדיין אם יש חוו"ד חיובית או שלילית בכלל, ובסוף הבדיקה נעשתה חוו"ד שלילית והמומחה דרש עוד סכום של 1500 ש"ח בנוסף למה שקיבל.. זה חוקי?

כמו בחנות...

אם יגידו לך בחנות שהמחיר לרהיט שרצית בו הוא 1000 ש"ח נגיד, ולקראת מסירת הרהיט דורשים עוד 300 ש"ח, האם תחשבי לרגע שאולי זה בסדר? מחיר שסוכם הוא מחיר שסוכם, ואם לא נאמר אחרת במפורש הוא גם כולל מע"מ. אל תשלמי יותר ממה שסוכם.

למעלה