חוות דעת שונות...

רחלי691

New member
חוות דעת שונות...

שלום, בני בן ה - 13, נמצא כסובל מ - OSGOODSCHLATTER'S DIS OSTEOCHONDRITIS TIBIA אורתופד בביה"ח אמר שעליו להימנע מפעילות גופנית כחצי שנה ושלח אותנו להתייעצות עם אורתופד ילדים. הלכנו למומחה אורתופדיה לילדים שאמר שמותר לילד לעשות הכל ואין חשש. כאשר ביקשנו מהרופא המטפל מכתב לביה"ס, אישור שהוא יכול להשתתף בשיעורי חינוך גופני, כתב הרופא שאין הקופה אחראית לכל דבר אשר יקרה לילד ושהוא מוגבל בפעילות גופנית עקב המצב בברך. אנחנו מבולבלים ולא יודעים האם מותר לו להתאמן או לא. אשמח לעצה טובה.

rafagav

New member
אם מדובר בדלקת = סימני המחלה הנ"ל

אז מומלץ לא להכביד על המפרק... לעניות דעתי הצנועה והקטנה - לא כדאי שיכביד על המפרק. שיתן לא לנוח, תוך ביצוע תנועות סיבוב + ימינה-שמאלה + קדימה-אחורה. חשוב - שאת ה-כ-ל יעשה בטווח הכאב (שלא ינסה לקרוע לעצמו את המפרק). הכי טוב שיבצע הכל בריכוז מלא במפרק. הריכוז ינחה את גופו לשלוח משככי כאבים לאיזור ויקל על הביצוע. כמו כן- כשיתרכז לא יגרום לעצמו לנזק, כשלא יפעל בצורה לא נכונה!!

רחלי691

New member
תודה... ועוד שאלה.

לא נאמר שזוהי דלקת. נאמר לנו שזוהי בעייה שקיימת אצל ילדים בגיל הצמיחה. הבעייה היא שבחטיבת הביניים די מעמיסים על התלמידים בשיעורי החנ"ג. השיעור מתחיל בריצה רצינית וכדומה. האם חגורה מסויימת, לתמיכת המקום הבעייתי, עשוייה לעזור? תודה מראש וחג שמח.

rafagav

New member
יסלחו לי שלל מדריכי הכושר...

אני נגד זה, באופן די גורף... אם יש לו בעיה - ראשית עליו לנוח, לפחות לתת מנוחה לאותו איזור. יכול להיות, שחגורה לברך תהיה טובה - גם אז - לנצלה רק באופן מוגבל, בעת התירגול... ובכלל - העיסוק המוגזם בכושר הוא נורא - ממש מסמם, שהרי המתאמנים נהנים משלל חומרים משככי כאבים (סמים טבעיים של הגוף). ואז מה? אז יחפשו אתגר גבוה יותר ... ואז מה? יחפשו... ואין לכך סוף. ממש התמכרות ואישית - מציע לך להניע את בנך מלהתמכר למשהו!! * לי, אישית, יש רווח מזה, שהרי אני מהמטפלים בגבם הפגוע של אותם מתעמלים..

ננו9

New member
מה זה? מתקפת אוסגוד על הפורום?

רחלי היי, מופיע למטה (או למעלה) שרשור שפתחה נט123 בנושא הזה. מצורף שם קובץ doc המתאר את אפיונה של התסמונת. שירגיש טוב הבחורצ'יק חנן

אוסגוד ושלטר

בוודאי לא אוכל לתת המלצה גורפת דרך הפורום, אך ברוב המקרים לא מגבילים, אלא לתקופות מוגבלות.

למעלה