חוות דעת נוספת

סינדי8

New member
חוות דעת נוספת

כידוע (או לא
)נבדקתי ואובחנתי בתל השומר אצל רופא אחד (ע"י בדיקה ידנית+אולטרהסאונד) ואז הוא אמר לי שיש לי אנדומטריוזיס בכמה מוקדים..

אני מעוניינת לקבל חוות דעת נוספת מעוד רופא (או שניים) במרכזים אחרים כי הבנתי מכן וגם מרופא נשים אחר שאין זו אבחנה מדוייקת כל עוד לא נותחתי

אני בכללית, מאיזור המרכז.
האם יאשרו לי? איך הפרוצדורה? להזמין תור בבית חולים ולבקש טופס 17?

זואילי

New member
זה יהיה לך היינו הך.. אלא אם תחליטי

שתעשי ניתוח ואז תדעי אבחנה ודאית.
אצל מי להינתח זה כבר סיפור אחר..

אבל בכל פגישה שתהיי - כל עוד זה לא ניתוח, אז לעולם זו איננה אבחנה ודאית כמו בניתוח.

סינדי8

New member
אבל לא תתכן אבחנה שונה?

בשיבא אמרו לי "יש לך כמה מוקדים"
אני רוצה לדעת יותר לעומק, איפה המוקדים, מה דרגת החומרה, הרי אם רואים שיש לי מוקדים אמורים לדעת איפה הם ואת המידע החשוב הזה לא קיבלתי ולכן אני רוצה לגשת לרופא אחר ולהשוות את התשובות, אולי את צודקת ואני בסך הכל רוצה להיות קצת יותר רגועה ובטוחה באבחנה

tuli2210

New member
הי סינדי

את יכולה לקבוע תור לד"ר שיינמן. הוא מקסים ומקצועי מאוד. הוא פתח מרכז בבית חולים מאיר אך גם מקבל בקופ"ח כללית בכפר סבא ומקבל שם בימי חמישי בצהריים.
אין לי כרגע את המספר שם אבל אם תרצי,- ארשום לך

בכל מקרה, לפי הסימפטומים ובדיקה ידנית רופא מומחה יכול לומר בערך מה מצב האנדו. לא תמיד מומלץ לעשות לפרוסקופיה, לכן לפעמים במשך הרבה מאוד זמן מטפלים רק על סמך האבחנה הנ"ל.

בהצלחה.

סינדי8

New member
תודה טולי

אני אחפש את המספר שלו וכנראה שאקבע לשם תור.
אני מרגישה שבשיבא נפנפו אותי מהר מידי בלי להסביר לי כלום, אבל באמת כלום מלבד מלמולים של כמה מילים שאלמלא הפורום לא היה לי מושג ולו הקלוש ביותר מה זה המילים האלה.. לדעתי, בפעם ראשונה שמספרים לאישה שיש לה אנדומטריוזיס או כל בעיה או מחלה אחרת צריך להיות קצת יותר רגישים, אני כמעט בכיתי (ועצרתי את עצמי) והרופא דיבר בסגנון כל כך חסר רגש, סבבה, אני מבינה שאתה מנהל מפעל לגילוי אנדואיות, אבל לכל אחת יש רגש ואני באתי בתקווה שיגידו לי שאין לי כלום

סורי על החפירה, הייתי חייבת לפרוק, יכול להיות שעוד נשים מרגישות ככה?...אני מניחה שקיבלתי את זה קשה כי בכל השנים שהייתי אצל רופאי נשים והתלוננתי על הסימפטומים לא התייחסו אליי ואם כן אז כאל היפוכונדרית שמחפשת בעיות איפה שאין..

פז08

New member
מרכז בריאות האישה בכפר סבא

09-7621212
לוקח להם זמן לענות כי יש להם עומס גדול, לא להתייאש, לנסות עד שעונים :)

tuli2210

New member
גם אני יצאתי בפעם הראשונה עם דמעות

בפעם הראשונה הלכתי לד"ר סוריאנו והיחס, שהרבה אחרות מאוד אוהבות, לי, לא עשה טוב.

tuli2210

New member
טלפון לד"ר שיינמן

דרל קופ"ח ככלית, מרכז בריאות לאישה כפר סבא- מחלקת אנדו 09-7621212
לבקש תור למחלקת אנדו.

גם אותי נפנפו

הם פשוט מסבירים את המינימום. אין להם סבלנות להסביר לכל אחת כנראה.
הלכתי לחוות דעת שנייה באופן פרטי אז קשה לי לומר אם שם קיבלתי הסבר טוב בגלל שהרופא טוב, או בגלל ששילמתי לו טוב.

liats80

New member
כן ולא

אבחנה שונה תתכן. אבל כיוון שאת הולכת למומחה לאנדו וכיוון שהסימפטומים שלך מצביעים על אנדו אז סביר להניח שיאמרו לך שכנראה מדובר באנדו ולא יאבחנו פתאום משהו אחר.
אבחנה שונה יכולה להנתן על ידי מומחה לתחום אחר או לאחר שלילה של אבחנת האנדו.
ככה נראה לי.
איפה המוקדים ומה חומרתם לדעתי לא ניתן לדעת ללא ניתוח.
אני מניחה שבשיבא כל מה שנאמר לך הן הנחות לפי מה שסיפרת, לפי הסימפטומים שלך ולפי הבדיקה הידנית. האולטרסאונד יכול לבדוק אם יש ציסטות בשחלות לא הרבה יותר מזה.
כמו שכתבו לך לפני הרבה פעמים מחליטים לא לנתח ולהסתמך על האבחנה הלא ודאית.
במקרה שלי למשל לא ניתחו מיד, אלא רק לאחר חצי שנה ולאחר צילום רחם בו ראו שהשחלות מסובבות.
אצל נשים שלא מתכננות הריון קרוב בדר"כ מעדיפים לא לנתח ולתת טיפול הורמונלי (גלולות ברצף או משהו דומה) אלא אם הן מאוד מאוד סובלות.
אצל נשים שמתכננות הריון קרוב בדר"כ ממליצים לנסות להרות ואם זה לא יצלח להמשיך בבירור - פרופיל הורמונלי, צילום רחם וכו'.
בקיצור - זה שאת רוצה לדעת כמה שיותר זה מובן. אבל לצערנו לא כ"כ פשוט לקבל תשובות ללא ניתוח ובדר"כ מעדיפים שלא לרוץ לניתוח.
אבל כמובן שתמיד יש את האופציה לשמוע חוות דעת נוספת. זה אף פעם לא מזיק. שיינמן הוא בהחלט ממומלתי הפורום.
רק קחי בחשבון שלא בטוח שתצאי עם הרבה יותר מידע. מה שכן - כגאי להתכונן עם שאלות שלפחות עליהן תהיה לך תשובה.

ליאת.

טיקי007

New member
נכון שגיא בדק אותך?

אנדומטריוזיס מאובחן רק בבדיקה פתולוגית. כלומר, כדי שרופא יתחייב שאכן יש לך אנדומטריוזיס-הוא צריך לעשות ביופסיה, ואם כבר פותחים אותך-אז מנתחים.
אם את רוצה עוד אבחנה-תוכלי לפנות לרופא הנשים שלך (שיגיד אם הוא חושב שזה אנדו או ציסטות רגילות), או לפנות ללמרכז רפואי אחר בבית חולים.
סביר להניח שבקופה יעשו לך את המוות אם תתחילי לזגזג בין מרכז רפואי לאחר, תבחני את האפשרות לפנות לרופא פרטי.
דבר נוסף, זה שלא נתנו לך מידע לא אומר שהם לא יודעים. אם רופא אומר שזה כמה מוקדים, הוא יודע איפה זה. את יכולה לבקש טופס 17 לחזור לשם, ולעשות פגישת ייעוץ בלבד (שיחה). ברור שעדיף שתכיני את עצמך לפני. ייתכן אפילו ותפלי על רופא אחר במרפאה.
לגבי שיטות טיפול-מישהי אמרה שנהוג לתת טיפול תרופתי כאשר לא מתכננים הריון, וניתוח כאשר מעונייינים בהריון (או משהו כזה...)-אני יכולה להגיד לך שזה לא המצב. הכל תלוי רמת החומרה של המחלה (אני עברתי ניתוח בגיל 21,3 חודשים אחרי האבחון, בגלל שהמצב היה כל כך קשה, שלא היה ניתן לחכות.)

לא משנה מה תעשי-מניסיון אני יכולה להמליץ לך על דבר אחד: תעצרי. תנשמי. תני לעצך כמה ימים לעכל את זה. אחר כך תתחילי לחפור באינטרנט, תביני מה זה הדבר הזה ואיזו שיטת טיפול (תרופתי/ניתוח) את מכירה, ואז תלכי לפגישה נוספת עם רופא (חזרה לתהש/רופא אחר). קיצור-תבואי מוכנה.
תכיני דף שאלות ומקום לרשום תשובות. ועדיף שתבואי עם מישהו נוסף (בעלך/אמא/אחות). זה מאוד מקל.

בהצלחה

liats80

New member
לקרוא טוב

כתבתי - בדר"כ - מה שאומר לא תמיד. וכתבתי גם "אלא אם הן מאוד סובלות". ברור שאם יש ציסטה מאוד גדולה שעלולה להתפוצץ לא ישאירו אותה.
אבל באופן כללי, בדר"כ, לא נוטים לנתח אלא אם 1) המצב לא סובל דיחוי בגלל סכנה או כאבים בלתי נסבלים שטיפול תרופתי לא יכול לפתור 2) אם יש בעיית פוריות שלא הצליחו להתגבר עליה.
מעבר לזה כתבתי גם שאפילו שמתכננים הריון לא רצים לניתוח (אפילו ציינתי שאותי שלחו לניתוח רק אחרי חצי שנה ואחרי שהיו ממצאים נוספים בצילום רחם).
אז את צודקת שהמצב אינו כפי שאת כתבת אותו, אבל מה שכתבת זה לא בדיוק מה שאני כתבתי...
בנוסף חשוב לדעת שאנדו זה לא רק ציסטות. ובדיוק בגלל זה צריך יותר מאשר אולטרסאונד על מנת לאבחן. מוקדים לא ניתן לראות באולטרסאונד. מוקדים מאוד גדולים ובמקומות מסוימים ניתן להרגיש בבדיקה הידנית. אבל - הרבה פעמים הרופא יכול לומר שהוא חושד שיש כמה מוקדים (לפי התיאור של הסימפטומים) מבלי באמת לדעת היכן יש מוקדים ומה חומרתם. למשל - אם יש רגישות גדולה בשלפוחית הוא יכול לעלות את החשד שיש מוקד על השלפוחית. אבל לא ניתן לדעת בודאות ללא ניתוח.
בכל אופן, אני מסכימה איתך שכדאי לבוא לרופא מוכנה עם שאלות.

סינדי8

New member
תודה רבה על ההתייחסות והעצות

אני פשוט בפחדים שאעבור מלא טיפולים (ואני אחרי מלא: 9 הזרעות שאיבה אחת ושתי החזרות, שאחת מהן הייתה היום אז אני צריכה את האצבעות שלכן
) ואז אגלה שהאנדומטריוזיס מנע ממני להכנס להריון ושסתם בזבזתי את הזמן שלי על כאב לב נוראי

אני לא יודעת מי מכן מאמינה בצירופי מקרים הזויים אבל אספר לכן:

היום בתל השומר כאשר המתנתי להפשרת העוברים ישבתי בבית הקפה עם הבעל ובדיוק שאני תוהה עם עצמי על החששות שלי (שכתבתי למעלה) זאת אני רואה את ד"ר סוריאנו וד"ר ביבי עם בגדים של חדר ניתוח

אולי זה סימן
.. סתם תהיות, אבל היה הזויייייי, לא?

liats80

New member

אני חושבת שכדאי שתדברי עם הרופא המטפל שלך ותסכמו יחד כמה טיפולים נוספים את מוכנה לעבור לפני בדיקה מקיפה יותר.
אם לא עברת צילום רחם אולי כדאי לשאול את הרופא לגבי זה (בצילום ניתן לראות את הרחם עצמו ואת החצוצרות. גם בהפריות בהן לא "משתמשים" בחצוצרות חצוצרות פגועות ומלאות נוזל יכולות לפגוע בסיכויי ההצלחה).
שיהיה המון בהצלחה! מקווה שעוד שבועיים תהיה בטא מהממת שתחסוך לך את כל התהיות וכמובן את כאב הלב.

ליאת.

למעלה