חוות דעת נדרשת

DadleFish

New member
חוות דעת נדרשת

אני עושה עכשיו קורס מסוים באלגוריתמים, ובין היתר למדנו אלגוריתמים מבוזרים. בהתייחס לבעיה של מציאת מנהיג בטבעת סינכרונית, הכנתי מצגת שמוכיחה חסם תחתון על מספר ההודעות שיישלחו באלגוריתם כזה. ההוכחה היא לא שלי - זה רק תרגום לעברית. מה שהייתי רוצה זה לשמוע חוות דעת ברמת הבהירות, וכל מה שיש לכם להעיר (למי שמבין בנושא לפחות). המצגת לא אמורה להיות FANCY - אז הערות נוסח "למה לא צבעוני ולמה אין אנימציה" לא רלוונטיות כאן
תודה!

Zack DA

New member
שלום בחור, ../images/Emo13.gif

אני מכיר קצת את הנושא, אבל בזכות המצגת שלך הבנתי בדיוק על מה מדובר וגם את רעיון ההוכחה שלך. זה בפני עצמו אומר שהמצגת די בהירה. ברשותך כמה דברים: חלק מה- slides קצת לא ברורים, ונראה כאילו הם כבר מסתמכים על ניתוח ספציפי או על ידע מוקדם ממוקד בשיטת לימוד כלשהי. אם לא הייתי ברור כרגע, אציין כי הלמות (טענות העזר) היו פחות ברורות משאר המצגת. לדעתי יש מקום להיות יותר פורמלי (ברמה המתמטית) - או (שאני יודע שלא רצית לשמוע את זה) - להוסיף איזה איור או הסבר. בלי אחד מהשניים לוקח קצת זמן להבין מה אתה רוצה. מי שמכיר את ההוכחה, יבין מיד, אבל מי שלא - יפספס את זה אם תעבור על זה בלי הסבר מילולי נוסף בזמן המצגת.

DadleFish

New member
למען האמת,

רוב הסליידים הם פשוט תרגום מאנגלית. השתדלתי מאוד שלא לדלג על שום סעיף - חשבתי במקור שזה בטח יהיה פחות מעשרה סליידים ותראה מה קרה
הבעיה שלי עם הלמות היא שהן לא כל כך "קשורות". כלומר, פתאום אני מוכיח משהו, אבל אין לזה שום "סיבה". מצד שני, זכור שזה כביכול אמור לעבור בשעה של הרצאה, כלומר לא צריך לספר סיפורים במצגת, אלא להשלים בע"פ את החסר, ולהבהיר נקודות חסרות. מה שכן, אני עדיין מרגיש כאילו ההוכחה היא יותר סיפורית ופחות מדי פורמלית...

Zack DA

New member
אם הן לא קשורות,

לא עדיף להפטר מהן או להחליף אותן בטענה שיותר ממוקדת לבעיה ?

DadleFish

New member
בכל מקרה,

תודה על הפידבק ואני אנסה לעבור שוב ולהוסיף קצת פורמליות ללמות.

למעלה