חוות דעת לא תזיק

beky1

New member
חוות דעת לא תזיק

עובדת במקום כבר כ - 8 שנים בתקופה האחרונה (חצי השנה האחרונה) תרומתי היתה ממש מכרעת למקום העבודה במיוחד שאחת העובדות יצאה לחופשת לידה ואני מיליאתי גם את מקומה ובהצלחה לא מבוטלת המקום הוא מקום בבעלות פרטית סה"כ כ -5 עובדים הבעיה: לא מקבלת תגמול לא כספי ולא מילולי לכל מאמצי , בחלק מהמקרים המסיק מקל ראש בהשגי דבר שאינו נכון במיוחד במטלות שעאני מבצעת במשותף עם אחד העובדים המודעים למורכבות המשימות. ניסיתי להעלות את הנושא לשיחה אך לטענתו אין בדברי מן האמת , לגבי התגמול הכספי טוען שהמצב קשה ואין אפשרות (סיבה שחוקה הנטחנת כבר למעלה מ - 5 שנים) ידוע לי כי לעובדת שחזרה לפני כחוזר הובטח כי ישקל בחיוב מתן העלאת שכר על ....לא כלום (לאור העבדה שהחלפת אותה במשך 4 חודשים) אני לא רוצה לעזוב (אחרי 8 שנים , במיוחד ששעות העבודה נוחות והמיקום קרוב לבית ) מצד שני (תסכול ארוך ומצטבר של שנים שאינו גווע) אשמח לכל חוות דעת מועילה תודה

beky1

New member
הכוונה היא

כיצד ניתן לקבל מהמעסיק את ההכרה הכספית (העחאת שכר) ואת ההכרה בתרומה הרבה למקום העבודה או פשוט לנסות לחפש מקום אחר ?

חידוד

את אומרת שאין לך רצון לעזוב, עם יתרונות שהמקום נותן לך. מצד שני היית רוצה להרוויח יותר ולקבל הכרה. מה חזק יותר ? מה הרווחים מהישארות במצב ? יום טוב אמיר

beky1

New member
מי שמרויח הם ילדי

ומשפחתי , לי אין מה להרויח מלהמשיך ולהשאר פרט לכספי הפיצויים שאין לי חשק להפסיד אותם ,א בל זה מינורי לעומת המשפחה שלי. באופן אישי אין לי מה להרויח מהשארות

רווחים

אחד ה"רווחים" שמתקבלים במצב של "תקיעות כדאית" שיש לגיטימציה להעדר ניסיון ממשי לצאת ולפרוץ את המעגל. הבצה אמנם מסריחה ותקועים בה, קשה להתנהל בחופשיות, הבוץ הוא עד צוואר, ויש בה הרבה עימותים אבל לא צריך לקום ולעשות מעשה. אפשר לדחות את השינוי ולעסוק בו בעקרון - לא דורש מעשים. זה למשל סוג אחד של רווח. תנסי לחשוב מנקודת מבט זו על "רווחים" דומים נוספים. זה לא קל להכיר ולראות את הדברים ככה כמו שהם. מקווה שעזרתי אמיר דרור

beky1

New member
אתה מתכוון

להסתכל על החלק החיוב שבעניין ? ובכן , אני משתדלת להסתכל על הכל בכל פן של חיי על הצד החיובי של החיים השאלה היתה בעקרון, מה יש לעשות כדי להאיר את מעשי ואותי באור חיובי שכזה , לצורך קבלת העלאה בשכר , יש לך הצעות יותר אופרטיביות ? תודה

בהירות

מצטער, כנראה לא הייתי ברור. זה לא להסתכל על החלק החיובי, זה להתבונן במניעים סמויים מן העין אך משפיעים במלוא העוצמה ולאו דווקא לחיוב. אין מה לעסוק בשאלות מעשיות לפני שההיבטים הסמויים הללו לא באים למודעות. הם ימשיכו לתקוע את גלגלי העגלה. תודה על ההקשבה אמיר

beky1

New member
אני לא יורדת לסוף דעתך

לדעתי המניעים הסמויים והגלויםם ברורים. אשמח אם תוכל לתת דוגמא

בקי- הרשי לי לענות לך באופן מעשי

בעלי נמצא בדיוק באותו מצב כמוך, ולאחר שבדק את שוק העבודה בתחומו מצא כי משרה במקום אחר לא תאפשר לו תנאים טובים יותר(הסביבה האנושית במקום חדש היא בגדר נעלם, וכן אופיו של המעסיק, מפני שעד שמתחילים לעבוד בפועל אף- פעם אי- אפשר לדעת למה לצפות בעיניין זה), לבסוף החליט שלאור בדיקותיו, אין לו אינטרס לעבור מקום עבודה, מה גם שכל המשפחה מרוויחה ובגדול מקירבתו לבית. לנו אין עזרה עם הילדים ממשפחה, והקירבה לבית מבחינתינו הינה משמעותית. השאלה היא עד כמה הקירבה לבית חשובה ומשמעותית לך בהתנהלות היומיומית. אם אין לה משמעות גורפת את יכולה לבדוק מה מציעים בתחומך במקומות אחרים ואפילו לגשת למספר ראיונות עבודה. אם תמצאי מקום שמתגמל כלכלית, תוכלי להביא את העיניין בפני מעסיקך, אפילו לשם המיקוח, אולי כשיבין את ערכך בשוק העבודה תשתנה התייחסותו אלייך, הן במישור המקצועי והן במישור הכלכלי. אם עדיין למרות זאת ייתבצר בעמדתו, תוכלי להתפטר ולהתחיל לעבוד במקום בו הוצעה לך משרה רווחית יותר. את צריכה לחשוב עד כמה המשרה הנוכחית מתגמלת ומאפשרת לך נוחות גם מחוץ לשעות העבודה, ועד כמה נוחות זו חשובה לך. לגבי עיניין הותק, אם יש לך ביטוח מנהלים מגיעים לך פיצויים בגובה של 75%גם אם את מתפטרת (ככול הידוע לי...)

beky1

New member
אם אדם מתפטר

הוא אינו זכאי לפיצויי פיטורים כלל, מה גם שמדובר במקום עבודה פרטי לחלוטין שאין לו אינטרס לשלם גרוש תודה לך על תשובתך , במקרה שלי הקרבה הפיזית לבית היר קריטית , כמוני אין לי עזרה מחוץ למשפחה , כך שהכל תלוי בי ובבן זוגי . תודה לך

לדעתי, לאחר קריאת השרשור,

הייתי מייעץ לדבר על העלאה בזמן שנדרש ממך מאמץ מיוחד. למקום, אכן אין אינטרס לשלם גרוש אחד נוסף למי שעבורו זהו מקום כל כך נוח, ושיש לו מה להפסיד אם יעזוב. לדעתי, הזמן שבו נדרש מאמץ מיוחד זה הזמן לשאול "ומה יוצא לי מזה?".

beky1

New member
נעשה

תודה על ההתיחסות הדבר כבר נעשה יותר מפעם בעבר , מאמץ מיוחד נעשה לעיתים די תכופות , הנושא הועלה , התשובה: המצב קשה ומצב החברה אינו מאפשר (כבר כמה שנים.....)

motior

Member
טריק ישן

חפשי עבודה אחרת. חזרי לבוס ואמרי: מצאתי עבודה אחרת - הם מוכנים לשלם לי X. האמת היא שאני לא רוצה לעזוב, אבל הכסף חשוב לי. בסבירות גבוהה - תקבלי העלאה. בסבירות נמוכה (שאת צריכהל להיות מוכנה לה) - הוא יגיד לך תודה וישלח אותך למקום השני.

למעלה