חוות דעת, בבקשה !!

raichb

New member
חוות דעת, בבקשה !!

מצ"ב סקיצות לא סופיות לבית שאנו בונים במושב בדרום. מיועד למשפחה בת 6 נפשות לפחות. שיגענו כבר את האדריכל ונשמח לקבל כמה שיותר חוות דעת, גם מקצועיות של אדריכלים. סה"כ כ- 210 מ"ר מעטפת (רצינו פחות..) - קיבלנו תגובות שיש חללים מבוזבזים בבית ובגודל הזה אנחנו יכולים להפיק יותר מהמרחב, האם זה נראה גם לכם? האם יש יותר מדי חללים מבוזבזים? ואם כן איפה לדעתכם אפשר לצמצם? מה לגבי גודל החדרים,הסלון ופינת האוכל (האם יש משמעות לפינת אוכל מוגדרת?) האם זה בסדר לשים שרותים בכניסה לבית? מול המטבח יש סלון ילדים המיועד למחשב, טלויזיה, פינת שיעורי בית וכדו'. נראה לכם טוב? החדרים (לפחות שניים מהם) מיועדים לשני ילדים עם מקום לפתיחת המיטות ומקום לארון.האם זה אפשרי, מה גודל חדר סביר לתכולה שכזו? ניסינו שלא תהיה תחושה של מסדרונות בבית, האם הצלחנו? דרך אגב אנחנו בונים בעוטף עזה האם למישהו יש הצעות לגבי מיגון הגג והבית? תודה

efratcn

New member
הערות שלי

אני ממש לא אוהבת שכניסה לבית היא קיר. מאד אוהבת חללים פתוחים, בעיקר כשמדובר בבית פרטי. לטעמי אין משמעות לפינת אוכל מוגדרת אבל זה באמת עניין של סגנון חיים. אנחנו מארחים בעיקר בחוץ ולכן תכננו פרגולת אירוח גדולה שתיסגר בחורף. לדעתי זה שטח מבוזבז כמו שירותי אורחים (שאת הצבתם הייתי משתדלת להצניע, גם מכניסת הבית, אם כי המרחק מהחלל הציבורי מוצלח בעיניי). לגבי סלון ילדים - אני לא כ"כ אוהבת את הרעיון. מעדיפה להיות ליד הילדים כשהם עסוקים בכל מיני עיסוקים. יצירת 2 סלונים נפרדים ומוגדרים מפרידה את המשפחה ויוצרת חיץ פיזי נוסף על הפערים שקיימים גם כך. אין לי מושג מה הגודל הרצוי לאכלס 2 ילדים. אני מאלו שמעדיפים חדרים לא גדולים וכל עוד הילדים קטנים הם ביחד (חדרים של כ-9 פלוס מ"ר). לגבי עוטף עזה - אנחנו גם תושבי האיזור. הגדרנו מעל הממ"ד גג רעפים מתוך הבנה שקסאם שפוגע ברעפים מתפוצץ מעליו. לא יודעת בדיוק מה הגדרות פיקוד העורף כי אנחנו פטורים מממ"ד אבל אני חושבת (למיטב זכרוני) ש-40 ס"מ בטון מזויין ממגן גם מקטיושות אבל זה טירוף מוחלט. פשוט לבנות מקלט בבית. לא שווה את הסיכון האמיתי שקיים.

בינא

Member
כבר מזמן לא ראיתי בית ילדים מוסב למגורים

בדרך-כלל אני נמנע מתגובה על תוכניות שעולות לפורום...אבל הפעם קשה היה לי להתאפק...זה נראה כמו בית ילדים בקיבוץ של פעם שעשו לו הסבה למגורי משפחה שלא יודעת מה היא רוצה אז שמו שם הכל... תחליפו אדריכל/ית ומהר. התכנון הזה הוא פשוט אסון ותקצר היריעה. חשוב להשתמש בממ"ד כחדר שבו משתמשים ביום-יום, כדי שבעת צרה החדר אליו נכנסים מוכן בכל מקרה. אין שום סיבה שהממ"ד לא יהיה חדר ילדים. זה חדר לכל דבר.

לא רק שלא הצלחתם להמנע מתחושה של

מסדרונות בבית, אלא שבחיים שלי לא ראיתי תכנית עם כל כך הרבה מסדרונות ומבוכים ובזבוז מקום וחוסר יעילות. דווקא את גודל המטבח אהבתי מאוד.

רצרצרץ

New member
אני אוהב מטבחים גדולים, אבל...

24 מ"ר למטבח זה מוגזם ! לפי דעתי זה חלל לא נעים למקום כמו מטבח (שלא לדבר על המרחקים שצריך לעבור בזמן העבודה במטבח). 4.2 * 5.6 זה גודל של סלון בכלל לא קטן.... מסכים בהחלט לשאר ההערות על התוכנית.

פיטנגו4

New member
מפחיד

סליחה על הבוטות, אבל זה הזמן לאמר את זה ולא אחרי הבניה. בהתחלה חשתי שהאדריכל אשם, ואז קראית שכתבת "שיגענו כבר את האדריכל" וחשבת שיכול להיות שהוא לא היה אסרטיבי מספיק, נכנע, ונתן לכם מה שרציתם בלי להתנגד... דחפתם קיר לפה, חדר לשם, הוא שרטט בלי להתנגד, וזה מה שיצא. אני משוכנעת שהאדריכל לא שלם עם זה, או שהוא לא אדריכל... בכל מקרה - זה התכנון הכי מבולגן והכי לא נקי שראית בחיים שלי. ממש מבהיל. למחוק הכל .

רונס

New member
לדעתי הסלון עשוי להיות צפוף לכם במקצת...

סלון ילדים לדעתי מיותר, שאר הנק' די הועלו ע"י החברים.

shiranow

New member
מההתחלה

התחלתי לכתוב מה לא נראה לי, אבל אני חושבת שהביקורת או העצה הכי בונה היא זאת: שבו בבית, דברו על פרוגרמה בינכם לבין עצמכם כמה חדרים, מהי חלוקת הילדים בחדרים, כמה חדרי רחצה, כמה ארונות, כמה אזורי מגורים (סלון, סלון ילדים) ולאיזה צורך, כמה אתם מארחים ומהם הרגלי האכילה שלכם. אחרי שהפרוגרמה שלכם מוכנה, תנו אותה לאדריכל ותנו לו להציע לכם כמה אופציות. את מה שאתם לא אוהבים באופציות תגדירו באופן נהיר ובכתב כדי שיציע לכם עוד אופציות, אל תכתיבו ואל תנסו למצוא את הפתרון בעצמכם. אם התכנית המתורללת הזאת היא פרי השיגוע שהעברתם את האדריכל, תנו לו עוד צ'אנס. אחרת, תמצאו פתרון אחר.

צימעס

New member
מרחיבה בנושא הפרוגרמה

לא רק "מה אתם רוצים שיהיה (3 חדרים בגודל 11 מ"ר כל אחד)", אלא גם איך תשתמשו בכל חדר, ויחסי הגומלין בין החללים, כלומר מאיפה רוצים גישה לאן, מה צמוד למה, וגם - איפה רוצים יותר אור/פחות אור, יותר/פחות רעש, איפה חשוב יותר האקלים וכו' וכו'.

רשר

Well-known member
מנהל
בצעו חיפוש כאן בפורום - פרוגרמה, בועות,

עברו על הדיונים, כנסו לקישורים, והכינו עצמכם לדיון חדש עם האדריכל בו אתם תציגו את הדרישות והוא יבצע תוכנית כמיטב יכולתו, אני מניח שהתוצאה תהיה טובה ונעימה לכם ולו,

למעלה