חוות דעתכם?

חוות דעתכם?

היי התחלתי לאמן לאחרונה אחד מהמתאמנים בטיפול פסיכולוגי מזה שלושה חודשים ללא תרופות פסיכוטיות האם לדעתכם יש כאן מקום לאימון במקביל לטיפול. ללא מחשבות אובדניות ,הגיע לטיפול פסיכולוגי על מנת לעשות"סדר" תודה.

ordanco

New member
אני שמח שהעלת את זה - אתיקה

שלום, אני שמח שאעלת את הדילמה כיוון שאני חושב שהיא חשובה מאוד ואתית. אני פועל בסיוע של פסיכולוגית ופסיכיאטר שאני מאוד מאוד סומך עליהם והם עלי, כאשר מגיע אלי מתאמן שיש לי לגבי דילמה אני מתייעץ איתם באישורו, למה? כיוון שאני לא יודע מה שאני לא יודע. יש נושאים שאני לא בקיא בהם ולא למדנו אותם באימון וגם אם קראתי ספר זה או אחר זה לא מחליף הכשרה מקצועית ונסיון. במקרה ואדם מטופל במקביל ע"י 2 אנשים שונים זה יכול לעשות קצת באלגן למתאמן, אלא אם כן - יש תאום וערוץ פתוח לאזהרה. כלומר - מה אני הייתי עושה: א. אני הייתי מסכים לאימון בתנאי שהוא מאשר לי ערוץ פתוח עם הפסיכולוג. לא מענין אותי פרטים משיחותיהם אלא: ב. זיהוי סימני אזהרה במקרה ויש צורך מהפסיכולוג. כלומר אם המתאמן נכנס לדיכאון קליני רצוי שאתה תדע ותתאים את האימון שלך למצב החדש בתאום עם הפסיכולוג. ג. התאמה לנושאים והמטרות בהם אתם עובדים. שלא תבלבלו את המתאמן ותעבדו איתו על-2 כיוונים ממש שונים. מה דעתך?

מסכימה עם אורן

כאשר המתאמן מטופל על ידי איש מקצוע נוסף - רצוי מאד שיהיה קשר בין המטפלים לטובת הלקוח. היות וכיוון העבודה של פסיכולוג ושל מאמן הם שונים, הרי יש מקום לעבודה של המתאמן עם שניהם.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון וטיפול

כמה דברים: אפשר לשלב אימון וטיפול, אבל זה מורכב עבור המתאמן. אילו שני תהליכים מקבילים שעובר המתאמן, שכל אחד מהם מפעיל ומזיז אותו. זה יכול להיות "יותר מדי" בחוויה של המתאמן. כאשר אני נתקלת במצבים כאילו אני מציפה את השאלה למתאמן - איך זה יהיה עבורו. אפשרות יכולה להיות לדלל את האימון והטיפול - לעשות כל אחד מהם פעם בשבועיים למשל. שאלה חשובה נוספת ביחס לטיפול היא הגישה של המטפל לענין. אם המטפל שלו מתנגד לאימון, המתאמן יהיה שדה הקרב בין שני אנשי מקצוע וזה לא טוב. במקרה זה לא הייתי מתחילה אימון. מאחר וזה מקרה קצת יותר מורכב, ואתה מאמן מתחיל, הייתי ממליצה לך ללוות את האימונים שלך בסופרוויז'ן.

bridges

New member
אימון במקביל לטיפול פיסכולוגי...

גם אני חושב שניתן לאמן במקביל לטיפול פסיכולוגי שתנאי שיש הפרייה הדדית: שהאימון מספק חומר לטיפול והטיפול חומר לאימון. חובה שהמטפל יהיה מודע לכך שהלקוח שלו עובר אימון אישי ושיסכים לכך שזה לטובתו. אני לא חושב ששיתוף פעולה הדוק הכרחי או אפילו רצוי. שת"פ כזה עלול לעורר בעיות אתיות של שמירת סודיות. והלקוח עלול להרגיש שמשהו קורה מאחורי גבו, דבר שלא עוזר, לא לטיפול ולא לאימון. רונן

למעלה