חוות דעתכם

chenmo

New member
חוות דעתכם

טוב, אז אנחנו בשלבים אחרונים של התכנון. קשה לנו לקבל את ההחלטה של לסגור את התכנון ולהעביר אותו לוועדה. בשלב זה אנחנו מתלבטים (בין היתר) בנושא הפתחים (חלונות / דלתות) אין לנו אפשרות לחלונות או דלתות הזזה אלא רק פתיחה. (מגבלות אקוסטיות) מדובר במגרש של 300 מטר, בנוי 130 מטר קומה אחת עם הכנה לקומה שניה. נודה לחוות דעתכם. כיוונים, קיר משותף צפון, גינה לכיוון מזרח תודה

זה באמת 130?!?! ../images/Emo13.gif

הכנסתם שם את כל הפונקציות שאני הכנסתי ב 170.....
כל הכבוד. נראה לי יופי של בית. לא ציפיתי שהוא יראה לי מרווח אחרי שקראתי שאתם בונים 130, אבל הוא בהחלט נראה לי נח ומרווח יש בשרטוטים הרבה שרטוטים של חלונות עם כנפיים שנפתחות פנימה (בלגי?) מעל כורסאות, מעל מחשבים ..... אם אתם באמת מתכננים לרהט כמו בציור כדי לעצור ולחשוב על הפתיחה של החלונות, שלא יתקעו במסך או בראש של מישהו שבדיוק קם מהכורסא..

fireman

New member
נושא המטראז' כבר עלה בעבר

מספיק שמזיזים קיר 10-20 ס"מ והשינוי במטראז' הסופי מאוד משמעותי.

תכנון פרקטי

הייתי מכניסה את האי קצת יותר לקו המטבח, המרחק בין האי לספה נראה קצת קרוב מדי. שירותי הורים אני ממליצה לשנות את מיקום הכניסה לקיר בחזית החדר כדי ליצור איורור יותר טוב ומזיזה את דלת הכניסה לחדר לפני המקלחת ליד חדר הילדים האם הסקיי לייט במקלחת ילדים נפתח? הייתי מוסיפה וונטה.

Z ליאור

New member
בגדול יופי של תכנית ..

מה שכן,יש בעיה בסלון מטבח צפוף מדי וחבל, במקומכם הייתי מוותר על המזווה לטובת הגדלת המטבח וכך היה פותר את בעיית הסלון מטבח . בנושא אחסנה במקום המזווה ישנם פתרונות מעולים אמנם יקרים,אך זולים משמעותית מבניית מזווה . אישית איני אוהב מסדרונות בבית,ולא כניסה צידית לבית. בגדול אחלה תוכנית בהצלחה

Z ליאור

New member
עוד משהו

מכונת כביסה ומייבש (במיוחד מייבש )עדיף שיהיו צמודים לקיר חיצוני יש לבצע הכנה לשרוול מהמיבש החוצה (וזאת במידה ואין לכם מייבש עם איבוי פנימי) שרותים בדקו את האפשרות לשרותי אורחים (אני יודע שאי אפשר הכל ועל משהו צרכים לוותר ) חשוב מאד .

רק הערה אחת:

לדעתי הרבה יותר נוח שפינת האוכל קרובה למטבח ולא הסלון. אולי כדאי להחליף (ולהפריד בין המזנון לטלויזיה, שתהיה ניידת או על זרוע גמישה)

פיטנגו4

New member
בנוגע לפיתוח החוץ

1. שיפוע פחות מ-2% מספיק רק לאדמה חולית. שיפוע של 1.2% זה כמו מישור, לעג לרש (או לועדה). 2. אם יש בורות חלחול זה בסדר, אבל אם אין - פשוט אי אפשר לנקז את כל החלק הימני לרחבה מרוצפת. (החץ שכתוב עליו 1.6%). אם זה יהיה דק על אדמה - זה הגיוני, אם יהיה שם בטון - זה מחסום. 3. מה זה העיגול במרכז של צד ימין? ויש עוד אחד כזה למעלה במרכז ועוד אחד בגינה הקדמית? ביוב? בור חלחול? אחר? 4. את מודעת לכך שוהשארה רצועת אדמה בצד ימין ברוחב כמו של אדנית פלסטיק? (20 ס"מ?) מכיוון שהיסודות של החומה נמצאים למטה (הם יותר רחבים מהחומה), הריצוף משמאל והחומה מימין, נוצרה אדנית בטון תת קרקעית, וגם בלי ניקוז (ראי סעיף 4). אין לי מושג מה הייתי שותלת בכזה דבר, אולי צמחי מים... 5. אתם באמת צריכים רחבת ישיבה של 25 מ"ר ? זה משאיר לכם גינה פיצי את דעתי על הפנים, שמנוגדת לקודמי, אצמצם ל-2 משפטים, הכי פחות בוטים שאני יכולה (סליחה מראש): 1. זוהי דירה סטנדרטית מקומה 7 שהונחתה על הקרקע, ולא משום בחינה תכנון של בית על קרקע. 2. גם בדירה לא עושים מסדרון צר ברוחב של 1 מטר ואורך כמעט 5 מטרים, ולא תוקעים כסאות גב אל גב בצפיפות. לשני הנ"ל התירוץ הוא לא גודל וגם לא פשטות, כי אפשר לתכנן טוב גם בית קטן ופשוט .

ITCHAKG

New member
נקודה עקרונית ששווה מחשבה נוספת

יש לבדוק לעומק את הייתכנות של תוספת קומה בעתיד הקרוב (תוך שנתיים שלוש) ובמידה והתוספת תבוצע בעתיד הרחוק, אני הייתי מבצע רק הכנות קונסטרוקטיביות למדרגות ואז משנה את כל אזור חדרי השינה. הערת אגב , ניתן לבצע חלונות הזזה כולל הויטרינה בסלון שנותנים מענה אקוסטי , באם שרטוט פתיחת החלונות נכון אזי אתם עושים טעות ענקית מבחינה פונקציונלית .

chenmo

New member
ראשית תודה

תודה רבה, בהחלט היה שווה לנו לעלות את התכנון לפורום.... להלן מספר תשובות לשאלות שאלו בהתייחסותכם: 1. אכן מדובר בחלון בלגי או דמוי בלגי, נראה לנו כי אנו נתקין דמוי בלגי 2. יש לנו עדיין בעיה עם חלונות ודלתות הזזה, אם אנחנו רוצים חלונות או דלתות הזזה, אז מאושר לנו פרוםילים מסוג 7000 לחלונות ו-9000 לדלתות, אנחנו לא בטוחים שכדאי לנ. יש לנו פגישה היום עם חברת אלומיניום על מנת לבדוק את הנושא. 3. הזזת האי, קיבלנו, מה המרחק האידיאלי לדעתכם שצריך להיות בין האי לבין השיש שצמוד לקיר ? 4. סקיי לייט במקלחת ילדים, עדיין לא בחרנו דגם, זה חשוב לשלב התכנון ?, יש סקיילט עם וונטה? 5. מיקום מכונת הכביסה והמיבש, אנחנו מתכוונים להתקין צינור בזוית של 90 מעלות שיחובר למיבש ויצא בגג. 6. העיגולים שמסומנים במגרש מסמנים את פתחי הביוב 7. אנחנו בהחלט מכינים אופציה לקומה שניה, אך רק בעוד 10 שנים לפחות...(בעיית מזומן) שוב תודה

fireman

New member
יש לי בעיה בהבנה של כמה דברים

מה ז"א "מאושר לכם?" אתם קונים בית מקבלן או שאתם בונים במסגרת "בנה ביתך"? מה הבעיה האקוסטית המדוברת ומה הפתרון שהוצע? למה אין מידות מפתחים (חלונות\דלתות) בתוכנית? אולי אין בכלל צורך בפרופיל 9000?

בינא

Member
פרופיל 7000 ו-9000 קליל טובים לדלתות...

ויטרינות סלון וחלונות במפתחים גדולים מ-2 מ'. הפרופילים האלה הם גסים ועבים כי הם צריכים להיות חזקים. אין הצדקה להשתמש בהם בחלונות קטנים ממפתח (רוחב) של 1.5מ'.

fireman

New member
קליל 7000 מתאים למפתח

של עד 1.5מ' וגובה של 1.8מ' בחלונות ו-2.40מ' בדלתות (לכל כנף) לצורך העניין קליל 7000 הוא הפרופיל היחידי שיש היום בקליל להזזה כפרופיל קלאסי. הזזה נוספים הם הקליל 7300 ו1700 שהם פרופילים בלגיים שעולים יקר יותר מה7000 ולא מתאימים לכל מפתח בסדרה 9000 בחלונות המגבלות זהות לאלו של ה7000. בדלתות מדובר במפתח של עד 2.10X2.60 לכנף.

פיטנגו4

New member
בורות ביוב

מאד מאד מוזר המיקום שלהם. בד"כ עושים במרחק של מטר וחצי מהבנין, מה שמאפשר שתילה... למה הרחיקו אותם כל כך? רצוי שבתוכניות שלכם יופיעו גם הסימונים איפה עוברים הקוים. חשוב מאד מאד: לא לשתול שום שיח גדול ובודאי לא עץ במרחק של פחות ממטר מביוב, וגם לא מעל צנרת ביוב (שקיימת בשטח ומחברת את הבורות). במקרה שלך זה חשוב מאד להקפיד על זה שבעתיים. גם לעצים לא אלימים יש שורשים חזקים מאד ועבים קרוב לגזע.

מרחק אי מהמשטח המקביל

רצוי מ 80 ס"מ ומעלה אצלי יש 130 מאפשר עבודה של שני אנשים גב לגב לגבי מייבש כביסה הייתי ממליצה על מכונה שמעבה לתוך מיכל במקום צינור

למעלה