חוויות

חוויות

והפעם מהצד של "מקבלת" השירות: אתמול בערב, לאחר בילוי בבננה ביץ' ישבנו כמה חבר'ה בבית קפה בטיילת. הזמנו שתיה והיות שלא היינו כל כך רעבים ורק רצינו משהו קטן לנשנש הזמנו ביחד סלט גדול ולחם. עברה חצי שעה, השתיה אמנם הגיעה אבל הסלט לא נראה באופק. כשהמלצרית עברה שאלנו אם שכחה אותנו והיא ענתה שממש לא, ושהיא מנדנדת למטבח. טוב לדעת שמה שנדרש בשביל שמנה כל כך פשוטה כמו סלט תצא הוא נדנוד מסיבי. עברו עוד 20 דקות ו-אין שום סימן לשלט. אחד החברם ניגש למנהל וזה אמר שהסלט יהיה על חשבון הבית. נחמד מאוד אבל איפה הוא? אחרי שעברה מעל שעה(
) ממועד ההזמנה ו-20 דקות מזמן הדיבור עם המנהל, החלטתי אני לגשת ושלאול. עד שהגעתי אליו המנהל היה עסוק בטיפול בתלונה של שולחן אחר, אז עמדתי לידו וחיכיתי. בינתיים פנתה אלי אחת המלצריות בשאלה במה היא יכולה לעזור והסברתי לה שאנחנו מחכים לסלט יותר משעה. בתגובה נעניתי ש"כל מנה שיוצאת מהמטבח לוקחת כ-20 דקות" (
) חזרתי על דבריי שאנחנו ממתינים כבר יותר משעה והיא אמרה "מה לעשות, יש עומס". אמרתי שעדיין זה לא נשמע הגיוני לחכות לסלט יותר משעה, והיא ענתה ש"מה לעשות, ככה זה", בטון לא הכי אדיב. בדיוק ברגע זה המנהל התפנה והסתובב אלינו. שאלתי אותו האם לדעתו הגיוני שאנחנו מחכים לסלט למעלה משעה והמלצרית עוד אומרת לי ש"ככה זה", והיא מייד התפרצה עלי ואמרה:"זה לא מה שאמרתי, אלתכניסי לי דברים לפה". מילא להתחצף ללקוחה, אבל ליד הבוס שלך?! המנהל מייד השתיק אותה, שאל איפה אני יושבת ואמר שמייד יחזור אלי עם תשובה. עברו עוד 10 דקות והסלט הגיע, עם ביאור של המלצרית: "תראו איזה פלא, הם הצליחו סוף סוף להכין אותו" וירידות נוספות על התפקוד הלקוי של המטבח. רטבים כמובן קיבלנו כשכבר כמעט סיימנו את הסלט אבל זה כבר לא היה משנה. כמובן שאת הארוחה כולה קיבלנו על חשבון הבית (ובצדק, אבל עדיין לא נראה לי שאני אתקרב לשם). למלצרית נתנו טיפ ביד כי זו באמת לא אשמתה, אם כי הייתי מצפה ממנה לבוא ולהתנצל על העיכוב לפני שפנינו אליה והיא זו שהייתה צריכה לדרוש מהמנהל שישב על המטבח, לא אנחנו. אני רק מנסה לחשוב מה היה קורה אם מישהו פחות נחמד מאיתנו היה נמצא במצב הזה. אנחנו היינו נחמדים, התלוננו בלי עצבים ובלי לפתוח את הפה...

אמנם לא הגבתם אבל... עוד תלונה

ישבתי עם חברה בבית קפה והזמנתי את אחד המשקאות האהובים עלי (בריזר אפרסק אם אתם מתעקשים). המלצרית אמרה שאין. היות שבהרבה מקומות הוא היה חסר בזמן האחרון, שאלתי אותה אם היא יודעת אם הפסיקו לייצר אותו הוא משהו, והיא ענתה ש"נראה לי שלא מביאים אותו יותר כי הוא פשוט מגעיל"(
) אחרי שהתאוששתי קצת מההלם עניתי לה שעל טעם וריח אין להתווכח, והיא חייכה ואמרה שבמקרה הזה אין מה להתווכח כי הוא פשוט משקה מגעיל. אז מה דעתכם? נראה לכם יפה שמלצרית אומרת על משהו שלקוחה מבקשת (ואוהבת) שהוא מגעיל? אני, לא משנה כמה אני מתעבת את מה שהלקוח היה מזמין, בחיים לא הייתי מעיזה להגיד דבר כזה, ועוד להשתמש במילה מגעילך ליד לקוח... אותי זה הרתיע מאוד.

singular

New member
סליחה על ההתבטאות

אבל מה היא סתומה? זה מזכיר לי שהייתי פעם בחנות גלידות והזמנו גלידה מהמכונה והעובדת המטומטמת צעקה לבוס שלה: "רפי, בוא תראה תגלידה, היא מזה מגעילה" מה נסגר איתה??? (כמובן שויתרנו על הגלידה) בכל אופן לא הגיוני להגיד על משהו מגעיל כי אחרי הכל בטוח היה מישהו שאהב את זה וכפי שנאמר על טעם וריח אין להתווכח נראה לי שאם המלצרית הייתה אומרת שהם פשוט לא מביאים אותו יותר זה היה מספיק ואם לקוח ממש רוצה לדעת למה פשוט להגיד שמכרנו ממש מעט כאלה ולכן הפסקנו להביא לצערנו יש עדיין כאלה שקודם מדברים ואח"כ חושבים ואין מה לעשות פשוט לא לקחת ללב ואם אתם במצב רוח טוב אפשר להעיר תשומת לב של מישהו כידי למנוע ממנה להבריח עוד כמה לקוחות singular

למעלה