חוויות

davidspring

New member
חוויות

כבר הרבה זמן שזה לא קרה לי, אבל אחרי 3 שבועות מבסוטים לגמרי, הגיע רגע ששנאתי וקיללתי את המדינת משטרה הזאת, הפשיסטית, האובר פטריוטית והמעצבנעעעעעת! בסופישבוע האחרונים כל מרכז בייג'ינג היה סגור לתנועה בגלל החזרות למצעד הצבאי המזורגג של יום העצמאות. יצאתי מהעיר באחד מימי העוצר האלו, וכשחזרתי כעבור שבוע, נקלעתי שוב לברוך הזה, ונאלצתי לצעוד שעה שלמה ברגל מהסאבווי ב CHONGWENMEN באיגוף ענקי עד להוסטל שבו התגוררתי ליד Dazhalan! ועוד שאלתי את הכרטיסנית אם אין בעיה לרדת בתחנה שרציתי- אין בעיה! איזה כיף...מסתבר שיש בעיה. וככה התחלתי לצעוד, רעב, עייף, עם תיק על הגב, אחרי 10 שעות ברכבת משנגחאי, ברחוב מלא שוטרים וחיילים,ולתהות עם עצמי האם אני בכלל אוהב להיות במדינה הקרה, האטומה והאפורה הזאת? ואז עברתי ליד איזה סבא שישב בפתח הבית וניגן מנגינה סינית נעימה באיזה כלי נגינה שנראה כמו מכונת כתיבה. חייכתי, הפסקתי לשנוא את סין והמשכתי ללכת, נכנסתי לסמטאות שלא ידעתי שהן קיימות בכלל פה במרכז העיר, והתחלתי להנות. הבנתי שזה פשוט זה- הדברים הטובים הקטנים יחד עם הדברים המעצבנים הגדולים או הקטנים, ויחד עם הדברים הטובים הגדולים, הכל ביחד סין. ועכשיו אני פה בחזרה בארץ הקטנה, יכול לקבל פרופורציות של- מדינת משטרה, בדיקות בטחוניות, רכבות ועוד. ואחרי כל ההתפייטות הזו- עוד משהו. מרכז בייג'ינג כבר שבועיים פלוס מלא מלא בחיילים ושוטרים מכל הסוגים והצבעים. במלונות ובהוסטלים בודקים את המטען לכל מי שנכנס. פניקה רצינית. זה די מובן בקטע של יום העצמאות ה 60 וכל זה, אבל אומרים (לוחשים), ואת זה לא ראיתי בטלויזיה ואני לא יודע אם זה מפוברק או משהו אמיתי שלא מפרסמים, שהיה לפני שבועיים במרכז בייג'ינג בדאג'לאן פיגוע תקיפה וירי של מוסלמים ונהרגו שוטר ותייר. האם זה פורסם איפשהו? בסין, בעולם?האם רחל דיווחה על זה?
טוב, כתבתי יותר מדי בשביל פעם אחת , אבל פעם בשנה זה בסדר...שתהיה לכולם שנה משובחת במיוחד. מצורפת תמונה של משהו קטן וטוב, רכבת שיוצאת בזמן ודוהרת ב 330 קמ"ש ומגיעה בזמן.

renjintso

New member
../images/Emo13.gif

כן הרגשות המעורבים האלה די אופיניים. בקשר לפיגועים, לא צריך ללחוש. היה אירוע דקירה בדאשאלן שבו נהרגו שני אנשי ביטחון והוא דווח גם בתקשורת המקומית, אם כי לא בהרחבה. יש כל מיני דיווחים של עדי ראיה ששונים מהדיווח הרשמי כמה ימים אחר כך היתה עוד דקירה באותו אזור ותיירת צרפתיה נפצעה ביום שישי האחרון היה פיצוץ במסעדה אויגרית - תאונה עם בלון גז לפי הדיווח הרשמי. איזה מזל שיש בלוני גז בעולם.

פנומן 72

New member
תשאל את התיירים שמגיעים לישראל ביום כיפור

אם הם אוהבים את היום הזה ש-25 שעות מהטיול שלהם מתבזבז על כלום... אני בטוח שהיו מסכימים להתחלף איתך ...

דווקא נראה לי מגניב בשביל תייר, הרי אין

כזה דבר בכל העולם. לחזור הביתה מישראל עם תמונות של רחובות ריקים ממכוניות ומלאים באנשים ואופניים, בהחלט יחודי. שלא נדבר על השקט, האוויר הנקי וכו'. תלוי איך מסתכלים על זה. צחי שוחט

GnomeBubble

New member
רק כדאי להיות מודע לזה מראש

אני לא יודע אם היו תיירים שלא ידעו ופתאום נתקעו באמצע שומקום בלי אוטובוס ובלי כלום, אבל אם כן הם באמת מסכנים.

davidspring

New member
יום כיפור אחד הימים המדהימים בארץ, בחיי

שקט, שמים כחולים, כבישים ריקים, אנשים רגועים, חופים ומעיינות נקיים ושקטים, תענוג אמיתי. גאון מי שהמציא את היום הזה, וגם לתיירים יש מה לעשות בחיים חוץ משופינג והוצאת ויזות. סחתין על יום כיפור. אני מצרף 2 תמונות שקפצו לי לעין, של סין החדשה ליד סין הישנה, או שנות האלפיים ליד המאה ה19, פעם זו בחזית ופעם השניה בחזית והאחרת מציצה מאחורי הכתף.

Mei11

New member
שנה טובה...

זה נשמע כמו סיוט להיות בבייג'ינג בתקופה הזו. רחל? :)

renjintso

New member
סיוט זאת מילה חזקה מדי

קצת ניג'וס והרבה מראות מעוררי תימהון. עד כה בימים שלא היו חזרות כמעט לא הרגשתי שקורה משהו. רואים הרבה משטרה ברחובות ואפילו כוחות קומנדו למיניהם, אבל הם לא גורמים לשיבושים כלשהם. בסופשבוע של החזרה הגדולה לקחתי את עצמי לפינגיאו אז הרגשתי רק את הפקקים האיומים באזור טיאנאנמן כשחזרתי, וגם זה רק בגלל שהייתי עצלנית ולקחתי מונית במקום דיטיה. למי שצריך לחפש מלון, או לעבור ממקום למקום מן הסתם יותר קשה.

happydog23

New member
באמת אחלה כתבה - כל המידע כתוב בצורה מאוד

חלקה וזורמת.

GnomeBubble

New member
איכשהו אני מבין אותך לגמרי ../images/Emo6.gif

האמת שזה קורה לי לא רק בסין - לפעמים אני חושב את זה גם על המדינה שלי (באופן ספציפי, כמעט בכל פעם שאני נכנס לתחנה המרכזית בירושלים, ובמיוחד בימי חמישי
).

פנומן 72

New member
הראיתי את המאמר לחברה שלי

היא בהחלט השתעשעה. היא אמרה שהרכבת של 328 קמ"ש היא די איטית. אז מה זה אומר עלינו בישראל ? מדינת עולם שלישי ? בהחלט.

למעלה