חוויות משבועות!

C r o n o

New member
חוויות משבועות!

זה היה שילוב של סוף שבוע ארוך וחג, אז... מה יצא לכם לשחק?

אלונסקי

New member
כלום!

כולם הבריזו לי שלושה ימים רצוף...

היה מאוד מאכזב...

זה אחרי ששבוע שעבר הלכו לסרט גרוע. כבר שלושה שבועות אני בלי משחק לוח לרפואה...

אני ביסורי גמילה. מזל שיש דיאבלו :)

Galos753

New member
בגעתי להחלטה : לרכוש Settlers of Catan.

זה לא בדיוק "מי קופ אוף טי". אני יותר בקטע של משחקי ריסק. עם הרבה ויכוחים ו-"אלימות".
אבל אני רוצה לקרב את כל המשפחה סביב משחק יותר ידידותי.

Galos753

New member
ב-3 (משפחה קטנה)

והאמת התעניינתי ב-Saint Petersburg. מכיר?
ולגבי Kingsburg ראיתי תמונות שלו ב-BGG וניראה לי קצת מורכב לא? אני אוהב פשטות מקסימלית של חוקים.

C r o n o

New member
את סיינט פטרבורג אני לא מכיר

אבל קינגסברג לא מורכב בכלל! אני חושב שזה משחק מאוד ידידותי כלפי משפחות, ואפילו גיימרים מנוסים וותיקים נהנים מהשילוב של המכניקה הפשוטה עם האסטרטגיות שהמשחק מציע (שהופכת לאפילו יותר מעניינת אחרי ההרחבה).

סקירה קצרה של המכניקה של סקוט ניקולסון:
http://youtu.be/jiJ8LGXrKCE?t=8m30s

Galos753

New member
צודק, לפי ההסבר נישמע פשוט

האם יש אבל אפשרות להשפיע על שחקנים אחרים חוץ מלחסום אותם עם הקוביות אצל היועצים?

בתכלס המשחק באמת ניראה לא רע ומאוד יפה מבחינה ויזואלית. אבל כימעט בטוח שאני ילך על "קאטן". א' יש לנו כבר קרובי משפחה שמשחקים בזה. ככה שיש יותר שחקנים מגוונים לנסות לשחק נגדם. ו-ב' המשחק הזה נפוץ יותר..אפילו בעיירה הקטנה שאני גר בה בצפון ניתן לרכוש את זה בצומת ספרים במחיר סביר. בניגוד לקינגסבורג שאני לא רואה בחנויות אונליין בארץ. ובתור סטודנט הכיס שלי לא יעמוד בהזמנת משחק מחו"ל...

C r o n o

New member
לא, עיקר האינטרקציה הוא בחסימת היועצים

למרות ש(לפחות בהרחבה) יש מבנים ויכולות שנותנים לך יתרונות בהתאם למצב של היריבים שלך.
משהו שהוא לא מזכיר בסקירה שלו הוא שבסוף כל שנה (המשחק מורכב מ5 שנים, במהלך כל אחת מהן יש 4 עונות עיקריות שרק בשלוש מהן בונים) יש איזשהו אויב אקראי (יש חבילה של אויבים) שמתקיפים את הממלכה (כלומר, את הערים של כל השחקנים), והעיר שלך צריכה להיות מוכנה מבחינת המבנים הצבאיים שבה ומספר החיילים שהיא מעסיקה - וזה עוד איזשהו מירוץ קטן על נקודות.

בכל מקרה, בקשר להזמנת משחקים מחו"ל - קינגסברג, ספציפית, הוא משחק שיצא תחת Fantasy Flight. המשחקים שלה זמינים בחנות הבריטית The Book Depository, שלא גובה דמי משלוח על שום דבר. המחיר שאתה רואה פה זה המחיר שתשלם (43$).
http://www.bookdepository.co.uk/Kingsburg-Andrea-Chiarvesio/9781589942981

בגדול, זה משחק שמאוד קל ללמוד וללמד. אני מעדיף את קינגסברג על פני סטלרז, אבל חושב ששניהם כיפיים.

sonde

New member
במבט קדימה

כאשר אני מסתכל על KINGSBURG מול SETTLERS OF CATAN הרי ש- KS עדיף.
היום אף אחד לא מוכן לשחק סביב השולחן SOC אבל תמיד יש פרטנר ל- KS, למה?
פשוט מאוד - שליטה! אחרי כמה וכמה משחקים של SOC אתה מבין שהשליטה שלך היא מעטה, המשחק הוא יותר פתרון בעיות - מה אני עושה אם מה שיש לי...
ב- KS השחקנים גם פותרים בעיות שנוצרו בעקבות הטלת קוביות אבל יש מבנים שמשפרים את מצבך.
בנוסף SOC ניתן לשחק רק ב- 3 כי ב- 4 שחקנים ב- 90% מהמקרים שחקן אחד נתקע. ב- KS המשחק עובד מצוין ב- 2 -3 - 4 - 5 שחקנים.
אני ממליץ היום לכל מי שרוצה להיכנס לתחום ללכת על KS. SOC מעלה אבק....

C r o n o

New member
המשפט האחרון יצא לך שבור ועם פואנטה הפוכה

גם אני חושב שקינגסברג עדיף, בעיקר אחרי ההרחבה - שם הקרבות הופכים לפן הרבה יותר מעניין (כי השימוש בחיילים מוגבל מאוד), יש מקצועות/יכולות לכולם, ויש אירועים שנשלפים כל שנה.

sonde

New member

זה מה שקורה כאשר לא ישנים בלילה.....
בקיצור KS עדיף SOC

sonde

New member

הלוח המרכזי לא מסובך בכלל, והלוח האישי דורש יכולת קריאה בעברית פשוטה....

את SOC אני לא מוכר, הוא חלק מהאוסף

sonde

New member
הקובץ שוקל 4MB

והניסוח קצת קולקל בכמה מקומות. אבל מספק.
מי שמעוניין אני אשלח חלו בדוא"ל

מודפס על A4/

y י ר י ת

New member
המשחק בעברית או שזה תרגום שלך?

שיחקתי בו לפני שבועיים
אבל עד שאני לומדת להכיר בתים וקלפים שדורשים אנגלית לוקח לי זמן
[חוצמזה שבשולחן ליד היו משחקים מפתים יותר שגזלו את שארית תשומת הלב שהיתה לי]

בטטהמן

New member
אני אהיה פרקליט השטן...

לדעתי, SOC עדיף על KS.

בקינגסבורג יש רק 3-4 אסטרטגיות והן מפורטות במאמר נפלא בBGG (לפחות עבור משחק הבסיס, את ההרחבה איני מכיר). מהרגע שבחרת אסטרטגיה אתה די משחק על טייס אוטומטי, כי האינטראקציה בין השחקנים לא גדולה. זה נכון עוד יותר ב-3 שחקנים שם בקושי חוסמים אותך (פחות סיכוי שלשני שחקנים יצאו קוביות דומות). יותר מזה, אחרי כמה משחקים באפליקציית הג'אווה של KS החלטתי שיש אסטרטגיה אחת שעדיפה לדעתי על השאר (embassy rush), אני תמיד בוחר בה ומשתעמם רוב המשחק...

בסטלרס אמנם יש הרבה פחות אסטרטגיה ארוכת טווח, אבל יש לוח מודולרי והרבה אינטראקציה בין השחקנים האמצעות מסחר. ב-4 אמנם יש פחות מקום להתרחב אבל יש יותר מסחר בין השחקנים, אז זה מתאזן. בנוסף ההרחבה C&K מוסיפה הרבה למשחק ומאריכה את חיי המדף שלו.

והערה לסיום: משני המשחקים די נמאס לי, ככה שבכל מקרה הם לא רואים אצלי הרבה שולחן.

C r o n o

New member
לי היה חג יחסית עמוס.

בין הארוחות, הצליחו להשתחל 2 משחקי Civilization (הגרסה של Fantasy Flight), משחק אחד של Chaos in the Old World ומשחק אחד אכזרי של Mansions of Madness שהגיע לפני כמה ימים בדואר.
אני מניח שבטוח מבחינתי להגיד ש-FFG הם החברה המפתחת האהובה עליי.

למעלה