חוויות מלונדון

R e n t

New member
חוויות מלונדון

אז חזרתי השבוע מלונדון (נסעתי ביום של כל הפיגועים...) מלא חוויות מהצגות מדהימות נורא, אז הנה מה שיש לי לספר: 1. מרי פופינס- מדהים מה שהצליחו לעשות שם מבחינת הפירוטכניקה והאפקטים הבימתיים. מרי פופינס שעפה מעל כל הקהל (כולל הרואיל והגראנד סירקל), ברט שהולך על התקרה הפוך ובכלל התפאורות עוצרות הנשימה שדיסני כל כך מומחים בלעשות. לורה, השחקנית ששיחקה את מרי (כל הקאסט המקורי עדיין משחק) שרה נפלא ונראית טוב על הבמה, אבל הייתה לה קצת בעיה של קרירות יתר. גאווין לי, השחקן ששיחק את ברט נותן הופעה וירטואוזית. הוא שר מעולה, משחק אחלה ורוקד פשוט פצצה (הוא מורה לריקוד באחד מהקולג'ים לתיאטרון מוזיקלי בלונדון). אחרי ההצגה חיכיתי בסטייג' דור והצטלמתי ודיברתי איתם. היה כיף! 2. מלך האריות- הצגה למעצבים ולא יותר. לא הרבה למשחק או שירה, והרגשתי שזה קצת ילדותי מדיי בשבילי (בדיחות לילדים קטנים), אבל הצליחו להגיע שם להישגים ויזואליים (הזריחה בהתחלה פשוט עוצרת נשימה) שאי אפשר לזלזל בהם. שווה את השלוש שעות שבהן הרגשתי קצת מטופש בשביל לראות מה אפשר ליצור על במה. 3. ברנשים וחתיכות- למרות שאני משוחד (חולה על המחזמר הזה), אני באמת חושב שזה הדבר הכי טוב שרץ עכשיו בווסט אנד. הכרטיסים אזלו עד אמצע אוקטובר, והקאסט- אין מילים. יואן מקגרגור בתפקיד סקיי וג'יין קארקווסקי (איליין מאלי מקביל) בתפקיד אדלייד (פשוט תפור עליה) עושים תפקידים פשוט מעולים. העיבודים לתזמורת והביצועים הקוליים מושלמים, הכורוס חזק בצורה בלתי רגילה, אבל הטופ של המחזמר הזה הוא הכוריאוגרפיה. הנאמרים של הוואנה, sit down youre rockin' the boat, והנאמבר הסופי- לא ראיתי כזה דבר. הקהל לא הפסיק למחוא כפיים (והתיאטרון היה מפוצץ לגמרי- כולל סאנדינג טיקטס). אחרי ההצגה, לפחות חצי אולם חיכה לשחקנים מסטייג' דור, אבל בגלל האירועים בלונדון הציבו שם המון שמירה והבהירו לאנשים שהשחקנים לא הולכים לחתום או להצטלם. בכל מקרה, חיכיתי שעה שאחד השחקנים המעניינים (ג'יין או יואן) יצאו, וכשג'יין יצאה, הבריטים החנונים פשוט עמדו דום. אני, כמו ישראלי אמיתי ישר קפצתי על ההזדמנות ודפקתי איתה כמה תמונות (למרות שהיא אמרה שאם היא תצטלם איתי היא תצטרך להצטלם עם כולם, ובסוף היא באמת הצטלמה רק איתי!). ליואן כבר לא נשארתי. למי שנוסע ללונדון- הצגה חובה, בכל מחיר ובכל מקום ישיבה (או עמידה, כמו שהסתבר לי, מוכרים גם כרטיסים לעמידה!). חייבים להזמין מקום מראש, כי האולם פשוט מפוצץ. אני באקסטזה!!

Hippie Jeannie

New member
וואו... נשמע מדהים...

אני כל-כך רוצה לראות את "ברנשים וחתיכות". זה אחד המחזות זמר שאני יותר אוהבת, ויואן מקגרגור פשוט כבש את לבי במולין רוז'... אוף, לונדון...

JC Superstar

New member
היי! חזרת...

שמח שנהנת... אמרתי לך לא ללכת ל"מלך האריות"... גם אני לא נהנתי מזה...

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חזרתי מארה"ב

תכננתי לראות רק מחזמר אחד (זמן ותקציב) אבל בסוף יצא שראיתי שניים. הראשון היה לא מתוכנן - הייתי בטיול קבוצתי קצר בסאן פרנסיסקו. בערב הראשון עשיתי סיבוב קצר ליד המלון ובמעבר חציה עצרה מולי מונית ועל גגה פרסומת לעלובי החיים. מייד נדלקו לי העיניים. כיוון שזה המחזמר האולטימטיבי מבחינתי, תמיד אמרתי לעצמי שבכל פעם שתהיה לי הזדמנות לצפות במחזמר אני לא אפספס אותה. מייד ידעתי שיש לי תוכניות למחר בערב - אם לא יהיה מה שימנע בעדי, אני אהיה שם. חזרתי למלון תוך זמרור שירים נבחרים מהמחזמר. למחרת בשעות הערב המוקדמות כשהסתיים החלק המאורגן של הטיול וכולם הלכו לצ'יינה טאון, אני ירדתי לא רחוק מהתאטרון לקנות כרטיס (מה זה צ'יינה טאון לעומת עלובי החיים?). לשמחתי היו כרטיסים (בדיעבד האולם לא היה מלא) ואני החלטתי לקנות כרטיס ב-45$ (היו 30$ במרפסת למעלה, 45$, 70$ ו-85$). בעצה עם המוכר, כיוון שכבר ראיתי את המחזמר בעבר (בלונדון ובארץ) ואני מכירה אותו טוב, העדפתי לשבת ב"קופסאות" בצד האולם, מהן אמנם לא רואים את הקצה הקרוב של הבמה, אבל כן רואים את כל האירועים הראשיים (שקורים במרכז) ובהחלט רואים את השחקנים מקרוב (וזה היה הכי חשוב לי, אני שונאת לשבת רחוק). בסופו של דבר בהפסקה התמקמתי מחדש באולם עצמו, עדיין קצת מאחור ובצד, אבל לא רציתי להפריע לאחרים עם השירה שלי... ראיתי קצת יותר מהבמה, לא הפרעתי ולא הסתרתי, זה היה הכי חשוב. אחרי שקניתי את הכרטיס הלכתי לי בדילוגים ברחובות סאן פרנסיסקו ושוב שרתי לעצמי שירים נבחרים. היה לי הרבה זמן, אז פינקתי את עצמי באמבטיית קצף חמה (היה מאד חורפי שם), וסוף סוף יכולתי להשקיע בהתיפייפות לקראת משהו (זה היה טיול, אז בימים עצמם לא בדיוק היה מה ואיך). כמובן שהיה מצויין כרגיל, עלובי החיים לא יכול לאכזב. השחקנים (לא מכירה אף אחד מהם) היו מעולים. כמו תמיד קיבלנו בתוכניה כל מיני אינסרטים של מי מחליף את מי, אבל מי שם לב בכלל? הם כ"כ מקצועיים שם, באופן מעורר הערצה, אז ממש לא אכפת לי. נשארתי קצת בסוף וראיתי חלק מהשחקנים יוצאים. קיוויתי להשיג חתימה של השחקן של אנג'ולרא על התוכניה, אבל הם יצאו כ"כ מהר ופתאום בבגדים רגילים לקח לי זמן לזהות מי זה מי... עד שקלטתי שהבחור הגבוה עם הרגליים הקצת עקומות שיצא משם היה הוא, הוא כבר היה מעבר לבלוק... טוב, לא נורא. השני היה 'המפיקים' בברודווי. הרבה זמן ידעתי שאם אני אגיע לברודווי זה מה שאני אלך לראות, אחרי שהמחזמר היה כ"כ מדובר וקיבל כ"כ הרבה פרסים ושבחים מכל כיוון. אין להם הרבה דירוגי מחירים לכרטיסים, וכרטיס רגיל (למעט המרפסת) עולה 100$, שיהיו בריאים... (מצד שני, 'ספאמלוט' עולה 200$! הכל יחסי) אז בשלישי בצהרים עמדתי שעה בתור בטיים סקוור, בשמש הקופחת של ניו יורק, רק כדי לגלות שלמחזמר הזה, הכרטיסים המוזלים הם לא חצי מחיר אלא בהנחה חלקית בלבד, ואני יכולה לשלם 75$ לכרטיס ולשבת במאזין בצד (למעלה). לא שוס בכלל. כיוון שהגישה שלי אומרת שרואים את השחקנים כמו שצריך או שלא רואים בכלל (ולשבת למעלה בצד יגרום לי רק להתבאס כל הזמן שכולם קטנים נורא ורחוקים) העדפתי ללכת ולשלם קצת יותר על מחיר מלא ולמצוא מקום טוב, מאשר לשלם הרבה ועדיין לא לשבת במקום שווה. הלכתי לקופת התאטרון, "שיגעתי" קצת את המוכר (הם לא סבלנים בניו יורק) ומצאתי מקומות מעולים להצגת הצהרים של יום רביעי - שורה רביעית ממש באמצע, באולם עצמו. עלה 96$ לכרטיס, אבל היה שווה ביותר. המחזמר היה מעולה, כמובן. מצחיק, מהנה, מוזיקה נהדרת, תפאורות ותלבושות מדהימות, שחקנים מצויינים אחד אחד... אי אפשר להפסיד. אמנם לא הבנתי 100% מהמילים וגם חלק מהבדיחות דורשות רקע אמריקאי נרחב יותר מזה שיש לי, אבל סה"כ הבנתי כמעט הכל, בהחלט באופן מספק למחזמר שלא היכרתי כלל (אפילו לא את הסיפור הכללי. אני נהנית הרבה יותר מסיפור שאני לא יודעת עליו כלום, ואז הכל חדש ומפתיע). הייתי הולכת לראות עוד מחזמר, אבל לא ממש היה מתי (וה גם יקר) ובעיקר לא היה מחזמר אחר שהיה לי חשוב במיוחד לראות (למעט אולי 'ספאמלוט' אבל במחירים שלהם לא היה על מה לדבר בכלל). סה"כ - אני מאד מרוצה.

arivederci

New member
נכנסתי לכאן במיוחד כדי לקרוא

איזה מחזמרים ראית בארה"ב (בפורומוזיקה לא שיתפת אותנו...).
גדול על עלובי החיים!! גם אני כנראה הייתי הולכת לראות אותו ,אפילו בפעם השלישית. שמחה לשמוע שגם "המפיקים" מוצלח. אני בהחלט מתכננת לראות אותו בהזדמנות הקרובה.

trilliane

Well-known member
מנהל
וואוו, תודה! את משקיענית את ../images/Emo98.gif

למעלה