חוויות מוות קליני

ברינסלי

New member
חוויות מוות קליני ../images/Emo22.gif

שלום לכולם. תהיתי אם מישהו כאן מתעניין בנושא של מחקר חוויות מוות קליני והמשמעות שלהן. זה תחום שמתקשר לכל הנושא של רוחניות, משמעות לחיים, אהבה, קיום מוסריות עליונה (טוב ורע, חטא), משמעות הסבל, מהות האלוהים, פילוסופיה, ועוד ועוד. קראתי המון בנושא ומעניין אותי למצוא את "הזווית הישראלית", דבר שאני בטוח שקיים למרות שלא נתקלתי בו עד עכשיו. אני יודע שקיימת סקפטיות גדולה כלפי הנושא, אבל לדעתי זה בגלל שאנשים נוטים להתייחס לזה כמיסטיקה, כעל טבעי, וזה ממש לא ככה. בעיניי זה פשוט טבע קצת אחר מהקיום הפיזי המוכר לנו כאן. בעיניי יש בנושא הזה הצצה לאמת שהיא, תרתי משמע, גדולה מהחיים. אשמח לפרט ולענות על שאלות למי שמעוניין.

ברינסלי

New member
מוות קליני

לצורך העניין, מוות גופני ממש. עד לפני כמה זמן היו מתייחסים לזה לפי הרגע שהלב עובר דום סופי. אבל הוכח שלב יכול לחזור לפעילות גם אחרי כמה דקות של "מוות" כזה, אז היום מתייחסים לזה לפי פעילות מוחית, שנמדדת ע"י מכשיר חשמלי. באפס פעילות מוחית האדם מת, סופית. אבל קורה שאנשים חוזרים גם ממצב כזה, ועל מה שהם מספרים מתבסס המחקר. וכן, יש הרים של הוכחות נסיבתיות לחוויות חוץ גופניות אחרי טראומה פיזית קשה, אנשים שיודעים דברים שלא יכלו לדעת בשום אופן שקרו בסביבתם. ומעבר לזה, גם לגבי עזיבה מוחלטת של העולם. נכון שתמיד אפשר לפקפק כי זה אחרי הכל רק סיפורים אישיים ואי אפשר לדעת, אבל מכל הסיפורים שקראתי (עשרות, ויש עוד המון), ברור לי אישית, מעל לכל ספק, ש יש שם משהו!

ברינסלי

New member
סטטיסטיקה

ודרך אגב, לגבי המספרים: המחקר קיים מאמצע שנות השבעים, שאז החלה המודעות לנושא, ובתחילת שנות התשעים הראו סקרים על בסביבות 8 מיליון איש בארה"ב בלבד שעברו חוויות חוץ גופניות, או ממש חוויית מוות קליני, בעקבות טראומות פיזיות למיניהן. (דבר לא מפתיע עקב אורח החיים המערבי - סביר להניח שמתוכם, לפחות מיליון או שניים חבו את החוויה למחלות לב ולחץ דם
) היום, בכל אופן, כבר מעריכים שהמספר מתקרב יותר ל-13 מיליון, בארה"ב בלבד!!! שוב, לא כל אלה יכולים לספר ממש על מעבר ועל מקום אחר, אבל רבים כן יכולים להעיד על הימצאות מחוץ לגוף או לפחות תחושה של מודעות, של קיום, והוכחו מקרים שהם יודעים מה התרחש סביבם למרות שטכנית, הם הוגדרו מתים. ובמאות מקרים כן יש את הסיפורים שכבר הפכו לקלישאות "עידן חדש": המנהרה והאור בקצה, קרובים מתים, ועוד. כאן קיים הספק מה קדם למה, ביצה או תרנגולת: האם המיתוסים של המין האנושי על יציאה מהגוף בעת המוות יצרו את ה"הזיות" האלה, כפי שאומרים אנשי מדע ורציונליסטים, או שמא להפך: אנשים שחזרו ממצב מוות באלפי השנים האחרונות זכרו, סיפרו והפכו את הרעיונות למיתוסים ולתפיסות?

נושא מדהים :) זה קרה לא מזמן

אם אני לא טועה בחדשות אישה שהוגדרה כמתה והיא נמצאה חיה בבית חולים :) נ.ב סתם שטויות על המיתוסים של היציאה מהגוף חזרה שינוי צורה וכל מה שתרצי אוהבת את כולם מיכל:)

^^flower^^

New member
שאלה?

מוות קליני זה כאשר המכשיר מפסיק להראות את פעימות הלב ואז עושים החייאה ומכשיר חוזר להראות את דפיקות הלב - האדם חוזר לחיים? זה גם נקרא מוות קליני? מאוד מעניין כל הנושא! תודה רבה!!

ellii

New member
זה אכן ממש דפוק שלא נעשו מחקרים

מקיפים ומתועדים בנושא באופן משביע רצון שהרי...ענין החזרה ממות קליני והראייה והשמיעה והחוויות ה"רוחניות" שחווים המתים הקליניים..הם החומר המוחשי היחיד בהקשר למה שמעבר לחוקי הפיזיקה,אשר ניתן להוכחה ולמחקר.. ממש חבל ועצוב שמדענים לא הרימו את הכפפה הזו במידה המתבקשת.

למעלה