חוויות מהמצעד

leopold5

New member
חוויות מהמצעד

א. היה נורא, אבל נורא, חם. ב. היה נורא, אבל נורא, כיף ומעניין. המשאית של חברותא הייתה מצוינת, עם המון מוזיקה חסידית והרבה שמח. תודה לאמיצים שעלו לייצג אותנו! היה מעניין לעבור בין הדוכנים של הארגונים השונים בתחילת האירוע. יש לא מעט ארגונים למען הקהילה ההומו-לסבית בישראל, והיה מעניין לפגוש מתנדבים של כולם (חוש"ן, שעוסקים במפגשים עם תלמידי תיכון, ותהל"ה, ארגון ההורים, ועוד). היו נאומים והופעות, ואז המצעד יצא לדרך. ג. המצעד היה ארוך! וזה דווקא היה יכול להיות נחמד, אלמלא החום. ד. היו המון תיירים. למי שאוהב את זה, ואני אוהב את זה, זה היה כיף לאללה. הזדמנות טובה לתרגל את יכולות המינגלינג שלי. ה. לא כל כך נהניתי מסוף המצעד. המצעד הגיע לחוף הים, והייתה מסיבה על החוף. למי שלא ממש אוהב מסיבות וריקודים, או למי שסתם היה לו חם מדיי, או מי שלא רצה ללכלך את הנעליים החדשות שהוא קנה ב600 שקל (מצטער, יש לי חולשה), לא כל כך היה מה לעשות שם, וחבל. ו. היה כיף ומעניין כבר אמרתי? חבר'ה, אני קורא את כל הדיונים כאן. אפשר לתת לחיים לעבור לידך בדיונים אינסופיים לבד בחדר אם המצעד כן מייצג אותך או לא מייצג אותך, ואפשר פשוט לצאת ולחיות קצת, בלי לעבור אפילו על תג אחד מן הכתוב בתורה. מותר פעם בשנה לשים משקפי שמש וכובע כדי שאף אחד לא יזהה אותך, וקצת לנשום לרווחה עם אנשים שגדלו עם רגשות דומים לשלך. הבחירה בידיכם.

גנימדס

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo34.gif

אני חושב שהפסקה שרשמת כל כך חשובה, פשוטה ועניינית- צריך להקפיץ את ההודעה הזו............. .חבל שפספסתי אותך
אולי זה בגלל שפרשתי בשיא ואולי בגלל שהיו כל כך הרבה אנשים (ככה זה כאשר כולם לבושים!! )

אני חושב שהמצעד באמת גרם לי להיות מאושר

קודם כול-כמה חם היה, ואני מדבר על מזג האויר! אפשר היה ליראות איך פתאום כול פיסת צל נהייתה מבוקשת ויבורכו אלה שהשפריצו מים מהמרפסות על החוגגים. עכשיו לעניין עצמו לצעדה-אני חושב ואני עדיין לא באמת הספקתי לעכל אתה מה שעבר עלי שם,אבל לא אכפת לי מכול אלו שצעקו גוועלד והמצעד הוא תועבה, אני הרגשתי שלם עם עצמי והרגשתי חלק מקהילה ענקית ושמחה! שפעם בשנה מותר לה לכמה שעות לשכוח את צרות היום יום, את האי שוויון בזכויות, אתה ההומופוביה, וגם את הצרות "הרגילות" עבודה,משפחה,בריאות... פעם בשנה לכמה שעות באתי בשביל להרגיש שאני חלק מקהילה,חלק מזרם מסוים, חלק ממשהו שאי אפשר לעצור אותו וכמו שנאמר פעם על עם ישראל "וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ" אתמול הרגשתי ככה עד לשד עצמותי, הבנתי גם מה זה אומר להיות גאה בעצמך וכמו הסיסמה של המצעד "שווה להיות גאה" באמת הרגשתי שווה. באמת! וזה תחושה עיליאית ומשכרת. רוב האנשים שם רובם המוחלט היו לבושים כרגיל כמו בכול יום ויום בכול עיר בישראל, נכון שהיו גם כאלה שהלכו מעבר ללהיות סתם בלי חולצה (ורבאק בוא ניראה אותכם הולכים בשמש בחום כזה על כביש אספלט בוער ולא מורידים חולצה) אבל זה היה מספר זעום לעומת עשרות אלפי (ואולי אפילו 100 אלף על פי המארגנים) ונכון שזה גרם לי לצקצק בלשוני כשראיתי אותם,אבל אז חלפה במוחי המחשבה-שיאללה שיהנו ושיהיה להם בכיף. כי אני בטוח שבטח יש אחד מהם שכול היום נאלץ ללבוש חליפות כי איזה איש חשוב ופעם בשנה לכמה שעות בא לו ללכת כמו שהוא מרגיש. כמו שהוא רוצה..ולא כמו שהסביבה מכתיבה לו. בעניין המשאית הדתית-אין מה להגיד. פשוט היה מדהים לראות את החבר'ה האלה שאירגנו את את היוזמה ואת אלה שצעדו בעיקבותיה נהנים ומפזזיםם למשמע ניגונים כמו למשל לניגון חב"ד. הייתם צריכים לראות את התגובות החיוביות ואת החיוך שהיה לאנשים ברחוב כשראו את החבר'ה האלה. ממש חימם את הלב. אנשאללה ששנה הבאה יהיה לי אומץ להיות על המשאית עצמה :) ועכשיו עוד דבר, ב28 ביולי אם אני לא טועה בתאריך אמור להיות המצעד הירושלמי. האח הקטן אומנם של המצעד התל אביבי, אבל בהרבה מובנים הרבה יותר חשוב ממנו. אני ממליץ לכולם להגיע. ואני ממליץ לכולם לראות את הסרט "ירושלים גאה להציג" שמספר את סיפרו של המצעד של 2006. גם אלו שמתנגדים למצעד-אנא מכם צפו בסרט http://www.mako.co.il/mako-vod-mako/documentary-s1/VOD-ea168971e229a11004.htm

סוף סוף חוויות אמיתיות - אין עליך נתנאליאו...

כל כך נעים ותענוג לקרוא את חוויותיך מהמצעד (ושלא יישמע שאני בעד המצעד הזה כפי שהוא). אהבתי את הסייפא של דבריך נתנאל - "הבחירה בידכם". יישר כח ותודה נתנאל היקר!!!

למעלה