חוויות מהטופל

mayab13

New member
חוויות מהטופל

לאחר שחפרתי פה טיפה על הטופל והעליתי את חששותיי בעבר, מאוד הערכתי את העזרה שלכם, קיבלתי את הציון הרצוי בשעה טובה ואשתף קצת מהחוויה שלי לאלה שמתעתדים לעבור את המבחן.

נבחנתי החודש (10.2013) במכללת לווינסקי ברמת גן. דגשים חשובים למי שמתכוון לגשת למבחן - באתר הרשמי של הטופל , שבו גם נרשמים למבחן ואפשר לראות תוצאות, כתוב בדרישות זיהוי תחת מדינת ישראל שאפשר להגיע לבחינה בישראל או עם תעודת זהות, או עם רישיון, או עם דרכון (ונראה לי גם חוגר). מה שהם מציינים ככה בקטנה שעל כל אחד מאמצעי הזיהוי צריך להיות חתימה של הנבחן. כידוע לכל הישראלים - לנו אין שום חתימה על שום דבר! לא על ת"ז, ובטח לא רישיון נהיגה. נבחן תמים פשוט יתעלם מזה ויביא מה שביקשו. אז זהו, שלא. בגלל שאין חתימה על אמצעי זיהוי בישראל יש לבוא עם 2 אמצעי זיהוי (כנראה כדי לחפר על חוסר חתימה בכל אחד מהם) - מה שאומר גם תעודת זהות, וגם רישיון נהיגה, או גם חוגר וגם רישיון נהיגה וכן הלאה. דרכון בודד מספיק אגב, ובמזל כל כך פחדתי שרק הרישיון שלי לא יספיק (איבדתי תעודת זהות בשלהי התיכון) שהחלטתי לבוא עם הדרכון שלי - עם דרכון זה מספיק ואין צורך בעוד אמצעי זיהוי. עם השאר - כמו שאמרתי, תביאו 2 אמצעים (אגב נתנו למישהו שם להיבחן עם רישיון וכרטיס אשראי שהיה עליו את השם באנגלית, חתימה ותמונה מאחורי הכרטיס - זה כבר היה אקט של נואשות בקרב הבוחנים שהבינו שהאתר של הטופל פשוט לוקה בחסר עם ההסברים שלו). אני, שהיה לי דרכון ולא היה לי בעיה להיבחן, הבעתי את זעמי על כך שזה לא כתוב באתר ויש כאלה שקיבלו ואוצ'ר להיבחן ביום אחר ויש כאלה שאפילו לא יכלו להיבחן בימים האחרים שהציעו להם. להזכירכם- זו לא בחינה זולה אז להגיע מוכנים.

תנאי המבחן היו מפתיעים לטובה - הכיתות היו קטנות, האזניות מדונה די אכותיות, שמעתי בהם ממש טוב, ואפילו סיפקו לי את האטמים לאוזניים (אין לראות בזה המלצה לא להביא אטמי אוזניים כי אין לדעת אם הם מספקים את זה כל פעם). המחיצות בין נבחן לנבחן היו די בדיחה כי זה היה קרטון שחתוך בצורה מביכה, אבל בכל זאת סיפק מחיצה. מזגן עוצמתי!
בוחן יושב איתך בכיתה לבעיות טכניות ושאלות בכללי .(לפעמים המבחן נתקע- אבל הוא גם עוצר את הזמן במקביל אז לא נורא. לי אישית לא ניתקע).
מיקרופון מעולה.

כל הנבחנים מתחילים ביחד בערך באותו זמן - היה כתוב פה בעבר שמי שמגיע ראשון פשוט מתחיל - זה לא היה נכון לאיפה שאני נבחנתי. כולם התחילו ביחד.
לי היה חשש שבחלק הדיבור אנשים יפריעו לי אבל אטמי האוזניים התגלו כמעולים! כמעט לא שומעים שום דבר מעבר לעצמך אז זה היה חלק שהפתיע אותי לטובה.

כל המבחן יש שעון בצד למעלה, וברגע שמסיימים את החלק הראשון קופץ שעון שרץ לאחור שמראה לך שיש לך 10 דקות הפסקה AND COUNTING...
מי שמסיים פשוט יוצא, אחרי 10 דקות ממשיך. החלק הזה כן גורם לשינויים בתחילת המבחן בחלקו השני -מי שיצא קודם להפסקה יחזור מוקדם יותר למבחן לחלקים הבאים ויתחיל את חלק הדיבור לפני כל השאר. בסוף אגב גיליתי שזה מתאזן, באיזה שהוא שלב כל הכיתה מדברת לעצמה בקול רם בחלק הדיבור - אבל שוב, אל חשש, האטמי אוזניים עושים את העבודה (בעיניי כמובן...)

רמת המבחן- רמה זה תמיד דבר בעייתי לדבר עליו כי רמה של אחד שונה משל האחר. מה שאני כן יכולה לייעץ בנושא - אני אישית לא עשיתי קורס טופל לאחר עצות רבות, רובם מכאן, של רמת האנגלית שלי שאמורה להיות מספיק. לקחתי 4 שעות של מורה פרטי דרך הסקייפ - שעתיים דיבור שעתיים כתיבה, בעיקר מחוסר ביטחון בנושאים האלה (שבסוף התגלו כהרע במיעוטו), פשוט כדי לקבל הכוונה מה מחפשים בטופל, איזה שבלונות צריך ללמוד בעל פה, איך צריך לענות על שאלה ואימון קל בנושא. אני רואה את עצמי בתור אחת עם אנגלית מעל הבסיסית. פטור מהפסיכומטרי והכל. ובכל זאת......החוויה מחלק הקריאה הייתה די מגעילה. עשיתי את כל המבחנים לדוגמה של אתר טופל + מבחנים עצמאיים שמצאתי ברשת. סיימתי את כולם לפני הזמן ועם מינימום טעויות- מהחלק הזה הכי לא דאגתי בכל הטופל. במבחן לעומת זאת - החיים נראו אחרת. קטעי הטקסט לא היו בכלל ברמה של המבחנים לדוגמה ולא בסטייה קלה אלא עצומה! למען הסר ספק שזה לא דעתי היחידה בנושא אספר שכאשר יצאתי להפסקה היו עוד 6 אנשים בחוץ, וכשהבוחן שאל אותנו איך היה בחלק הראשון אף אחד לא ענה עד שאמיץ אחד אמר - זה ממש לא כמו במבחנים לדוגמה ואפילו לא קרוב!. כולנו הנהנו בהסכמה ואחד אחר אמר שזה טריק טוב של ETS - לתת מבחנים לדוגמה קלים ואז להפציץ בטופל האמתי וכולם יצטרכו לעשות את הטופל פעמיים!. הטקסטים ברמה מאוד גבוהה, כל מילה 3 מתוחכמת, ואז לפעמים כנותנים עוד משפט שאמור "להסביר" את המילה הקשה- נותנים את השורה הכי מסובכת בעולם. בקיצור - תתחילו לקרוא מאמרים מדעיים ברמה גבוהה, וזאת עצתי למי שצריך להוציא ציון גבוה או לפחות מעל 100.
שאר החלקים גם היו מאוד גבוהים, גם החלק של האזנה כלל טקסט מדעי גבוה, אבל פחות קשה מהקריאה.

נבחנתי ביום שישי, אמרו לנו שתוצאות בין 10 ימים עד שבועיים ולאחר שבוע בדיוק בשישי בלילה (11 ככה) קיבלתי הודעה למייל שהתוצאות זמינות בפרופיל האישי שלי. למזלי קיבלתי מה שהייתי צריכה. מה שכן הייתי ממליצה למי שהאנגלית שלו ברמה טובה וגם לא מעוניין לשלם על קורס - ללמוד קטעי קריאה ברמה גבוהה, להתאמן המון כי בתכלס זה רק עניין של פרקטיקת פתירת המבחן ועמידה בזמנים, לדעת מה מבקשים ממך ( לדוגמה איזה תבנית של תשובה צריך לתת בחלק הדיבור - לתת הקדמה, לסכם יפה, להיות קוהרנטי), ובגדול - יהיה בסדר. לא בשמים פשוט שובר לשבת שם 4 שעות רצוף!!!

טוב חפרתי, אבל אני זוכרת שלפני שנבחנתי חיפשתי כל פיסת מידע עדכנית על הטופל אז אני מקווה שאת מי שזה כן עניין אותו זה יעזור.

תודה לכולם על העזרה :)

למעלה