חוויות מההזרעה

haych

New member
חוויות מההזרעה

היי,
אז אמנם זה לא פורום פוריות, אבל הנושא עלה פה לאחרונה אז חשבתי לשתף בהזרעה שעברתי היום.

אז הכל התחיל מזה שעשיתי מעקב זקיקים בחמישי ובצהריים התקשרו להנחות אותי להגיע להזרעה ביום ראשון. אמרו לי להזריק עוד יומיים גונאל ולמחרת היום השני להזריק אוביטרל - על פיו אני אמורה לבייץ היום בערב.
התקשרתי מיד אחרי שדיברו איתי וקבעתי בקלות תור להשבחה (טופס 17 ע"ש בעלי הוצאתי מראש). אמרו לי להגיע היום ב- 8:15. הקדמנו קצת ונכנסנו ישר. נתנו את הכוסית של הזרע שבעלי נתן בבית (צריך להגיע למכון עם הזרע תוך שעה מהשפיכה) ונשלחנו לחזור בעוד 40 דקות. חזרנו ואכן הזרע היה מוכן בזמן. קיבלתי מבחנה קטנה לשים בחזיה. כששאלנו איך יודעים שזה באמת הזרע שלו, היא אמרה שצריך לסמוך עליה :) והסבירה שיש את מכון פוע"ה שבד"כ בשירותיו משתמשים דתיים אבל כל אחד יכול - שזה אומר שמשגיחה נמצאת לאורך כל התהליך ובודקת שאין בלבולים.
משם נסענו למרכז בריאות האישה. הייתי צריכה ללכת למשרד, ושם נתנו לי מספר לרופא שעושה הזרעות באותו יום. הרופא שקיבלתי היה ד"ר שביט והוא פשוט קורע מצחוק, שכבתי שם על המיטה בוכה מצחוק...
בעלי נכנס איתי, התמקמתי, נתתי לרופא את המבחנה עם הזרע והוא שאב אותו לצינורית. הכניס ספקולום ואז הוא אמר שארגיש לחץ. אחרי שניה שאל אם הרגשתי, אמרתי שלא. אמר שארגיש בעוד רגע ושאגיד שאני מוכנה. אמרתי מיד שאני מוכנה והוא צחק ואמר שסיים כבר קודם. לא הרגשתי כלום! ויצאתי ממש בחוויה טובה.
שמתי מראש תחבושת כי חשבתי שיהיה דם/נזילות, אבל לא היה כלום. רק כשהגעתי לעבודה היה קצת דם בניגוב, ויש לי התכווצויות קלות. סה"כ ממש סבבה :)

טודובום

New member
מרגש מאוד

כולי תקווה שזו תהיה ההזרעה הראשונה והאחרונה !
כל הכבוד שהעברת את זה ככה בצחוק ובסבבה...
ומה ההוראות להמשך ?

haych

New member
לקמפ"ר היום ומחר

ולבוא לבטא אם אני לא מקבלת מחזור.

אבל כנראה שזו לא תיהיה הראשונה והאחרונה... הוא היה די בספק שאבייץ מימין בגלל שהמוביל והדומיננטי היה בשמאל, למרות שגם בימין היה לא קטן.
והמליץ לי לעשות עוד הזרעה אחת וכבר לעבור ל IVF...
אני צריכה לדבר עם הרופאה שלי, לראות מה דעתה.
אין לי כח לכאב ראש הזה עכשיו...
נראה לי שאני עוצרת הכל עד אחרי החגים. החודש בטח גם ככה תיהיה לי ציסטה אז חודש הבא אין טיפול, ואז נראה לי שכבר לא אעשה טיפול עד שאחזור מחו"ל כדי לא להיות מוטרדת.

elinoket

New member
מחזיקה לך אצבעות!

וגם אם לא יצליח, אומרים שלהניח את זה בצד עושה פלאים לפריון אז אולי זה באמת יצא לטובה

טודובום

New member
אני לא כ"כ מבינה בזה

אבל מה הבעיה לבייץ משמאל ולא מימין ?
ולמה אחרי 2 הזרעות ישר לעבור לIVF ?
מתי אתם נוסעים ולאן ?
סורי על כל השאלות, סתם כדי להבין

בכל אופן, מה שלא תחליטי, אנחנו כאן בשבילך לחבק, לעודד ולשמוח ואמן שהפעם זה יצליח !!

haych

New member
תודה מותק

חצוצרה שמאל שלי חסומה, אז הביצית והזרע לא יכולים להפגש..
בעקרון עוברים אחרי 3 הזרעות. אבל אצלי החצוצרה הדומיננטית היא זו החסומה, היא אוהבת לבייץ וגם כשאני לוקחת הורמונים כדי לייצר עוד ביציות - בצד שמאל הן מתפתחות מהר יותר. אז קצת חבל על הזמן.. עדיף לעבור ל IVF ולחסוך את המעבר בחצוצרה.
טסים לסקוטלנד בעוד חודשיים :)

טודובום

New member
עכשיו הבנתי....

אין אופציה לפתוח חסימה? או שזה לא בא בחשבון ?
סקוטלנד, איזה כיף ! לא שגרתי

haych

New member
לא יודעת..

בצילום רחם היא לא נפתחה, רק בצד ימין נפתחה. היה לי ניתוח בטן (לא קשור לענייני נשים) לפני כמה שנים והרופאה העלתה השערה שמדובר בהצלקויות. מניחה שאפשר לפתוח בניתוח, אבל מעדיפה IVF מאשר להכנס לפרוצדורות כאלה.

וסקוטלנד זה אחד היעדים השגרתיים, היינו כבר במגניבים יותר :)
היעד לשנה הבאה: קמצ'טקה!

eni84

New member
המון בהצלחה!

איזה כייף שהייתה לך חוויה חיובית :)
מחזיקה אצבעות לחודש מנצח!

מרגש!

מקווה שתופתעי לטובה :) (ומנסה להוסיף אימוג'ים מהנייד, אבל בסוף תמיד יוצאים כסימני שאלה... :) )

sharonbr2

New member
תודה על השיתוף! גם אצלי בקרוב

מלחיץ מה שכתבת על הזרע!!! חייבים לשמור על זה אשים לב כשאגיע לשם

haych

New member
הסיכוי שיהיה בלבול הוא כ"כ כ"כ נמוך..

היא ישר כותבת את השם, לא היה לי טיפת ספק שאולי חלה טעות.
אבל בגלל ששאלנו אז היא כבר הסבירה על מכון פוע"ה, אז רשמתי כדי שמי שתרצה תדע על האופציה הזאת.

שיהיה לך בהצלחה!!

מאחלת לך שתסעי לסקוטלנד מלאת בחילות, עייפות וקשיי שינה

ולא תגיעי בכלל ל IVF
סופרת איתך את הימים

haych

New member
מעדיפה את זה בלי כל החבילה

אבל אם זה המחיר, אני קופצת על המציאה.

מה צריך מבחינת מסמכים בשביל IVF? אני תוהה מה עוד צריך לעשות שאין לי...

מספרת מה שאני יודעת

אבל בסוף לא עברתי ל IVF - אולי כדאי לך לשאו את המנוסות בפוריות או פשוט את הרופא -

לי אמרו להכין את הבדיקות הבאות -
בדיקת זרע
בדיקת פאפ (תוצאות לוקחות במאוחדת איזה חודש....!)
כירורג שד
א.ק.ג לב
צילום רחם
בדיקת HIV
פרופיל הורמונלי

מצד אחד, הלוואי הלוואי שלא תזדקקי !!!
מצד שני - אם החצוצרה העקשנית משמאל חושבת שהיא יכולה לנצח, תספרי לה שיש תותחים יותר גדולים שעוקפים אותה בסיבוב ...

haych

New member
חוץ מא.ק.ג יש לי הכל :)

בתקווה שזה תופס, עשיתי פאפ, שד ופרופיל הורמונלי לפני חצי שנה, HIV לפני קצת פחות מזה וכמובן שצילום רחם... יאללה, אני מוכנה לעלות כיתה!
וכמובן שאשאל את הרופאה, אבל עד שזה יקרה אני צריכה לאכול לעצמי את הראש קצת

lollipop06

New member
וואו haych מרגש להתחיל...

גם אני בכיוון של הזרעות..
מגניב שעברת את זה בכיף ובצחוק!
אני עדיין בלבטים אם לעשות פרטי או דרך קופת חולים. אני בכללית. גם את?
אם עושים דרך קופת חולים אפשר לבקש רופא ספציפי או שזה מי שנמצא באותו יום?
בכל אופן שיהיה המוווון בהצלחה!
ותיהני בסקוטלנד איזה כיף!

לדעתי לא שווה להוציא על זה כסף בפרטי

זו פרוצדורה די פשוטה, תשאלי בפוריות מה דעתן. בהצלחה ו..... יאללה, לכי מפה כבר להריון ולידה ותתחילי לספור 9 חודשים!

haych

New member
גם אני בכללית

וזה הרופא שנמצא וזמין באותו זמן. הרופאה שלי נמצאת יומיים בשבוע ודווקא יצא לי על יום שהיא נמצאת, אבל בכל זאת קיבלתי רופא אחר.

את מתלבטת אם לעשות רק את ההזרעה בפרטי, או את כל המעקבים? כי ההזרעה לוקחת בדיוק שניה, בשבילה לא שווה ללכת לפרטי.

למעלה