חוויה מתקנת?!?

חוויה מתקנת?!?

אוקיי.. אז בשישי האחרון הוזמנו זוגתי ואני לארוחת ערב (מוזרה ביותר) מטרתה בעצם היתה חגיגת יומולדת לאחת המארחות.. אני לא הכרתי שם אף אחת מהמוזמנות וזוגתי הכירה את כלת השמחה בלבד. קבוצה קטנה של נשים בסביבות גיל ה-40 "חגגו" את השימחה, בדיבור רצוף על חווה אלברשטיין ויהודית רביץ - מי משניהן מושכת יותר ועל הופעה מסויימת שהן כולן (כמובן) נכחו בה.. בין קפה לקפה היו ריכולים פרטיים במטבח שכללו כמה נעיצות (ממש נעיצות) מבטים בעיקר בי.. אבל החלטתי להרפות מהפראנויה שאולי (בכל זאת) מפטפטים עליי.. אלא שאכן צדקתי.. הטריד מאוד את הנוכחות שיש לי שיער קצר, לטענתן המכובדת, אני מתהלכת עם "פלקט" עליי, שמסגיר באופן מיידי את העובדה שאני לסבית, הן אף לא הבינו מדוע נשים לסביות צריכות להפגין ולהראות שהן לסביות.. מיעוט או רוב? יש עוד נשים שחושבות ככה?..

So Lovely

New member
תמשיכי להתהלך עם "פלקט" כל עוד טוב לך

נכון, ישנן נשים לסביות שמפגינות את לסביותן על-ידי סממנים סטריאוטיפיים של לסביות- שיער קצר, בגדים רחבים (בד"כ ג'ינס וחולצת טריקו), הן נוסעות על אופנוע... ישנן כאלה שגם הולכות באופן קצת גברי, מדברות בסגנון של חברים לנשק בצבא וכד'. אבל את יודעת מה? אז מה... אלה נשים שמגיל קטן היו טומבואיות, שהרגישו שבא להן לשחק עם הבנים. אז במשך השנים הן אימצו להן סממנים גבריים סטריאוטיפיים. ישנן נשים שאצלן חלק מהדברים הם לא מאומצים אלא ממש גנטיים (כמו ההליכה שהזכרתי למעלה). כך ש"ההפגנה" הזאת שבנות המסיבה דיברו עליה היא לא תמיד באה כצורך להפגין, אלא היא טבעית. ואם הן לא רואות את זה ככה, אז זבש"ן. זה בדיוק כמו שיש הומואים שחיצונית נראים מאוד נשיים. קחי לדוגמה את הספר מיקי בוגנים. מאז שהוא נולד הוא זוכר את עצמו בתור אישה. כל חייו הוא הרגיש נשי. גיל ריבה, למשל, הדגיש את השפתיים (אני חושבת שגם מיקי בוגנים). שפתיים מודגשות אופייניות יותר לנשים. במקרה של השפתיים זה משהו שהוא אימץ, אבל האימוץ הזה בא מתחושה פנימית שהיא איננה מאומצת, אלא ממש מולדת. אז האם עלינו לשפוט את רצונם ולזלזל בהם? אותן בנות שהיו במסיבה לא שוות את התחושה הרעה שחשת שם. תתהלכי איך שבא לך- עם שיער קצר, ארוך, קרחת... העיקר שיהיה לך טוב. ולגבי הריכולים: אולי הן באמת ריכלו עלייך, אולי לא... גם אם כן, שיבושם להן. לעיתים אנחנו נתקלות בבנות ביצתיות שכל עניינן הוא ריכולים ולעג. אני בטוחה שיש לך את החברות הטובות מהמועדון שלך. תמשיכי להיות כפי שאת

dify

New member
אני כל כך מסכימה עם כל מילה :)

איזו הודעה מקסימה! רק רציתי לציין שאני למשל נוהגת על קטנוע מגיל 19 אבל פעם ראשונה שחשבתי על לסביות היה בגיל 25 ויצאתי מהארון רק בגיל 27, כך שבדיעבד היו יכולים להגיד- הנה, יש לך את הסימנים האופיינים, אבל האמת היא שלא היה שום קשר, כסטרייטית אני זו שהסיעה את החבר מאחור (וכן, זה גורף אחלה תגובות כשממלאים דלק ובפקקים..) אני לא בטוחה לכמה לסביות יש באמת אופנוע (להבדיל מקטנוע או טוסטוס). ואני חושבת שיש פה מרכיב פרקטי- בעוד שהרבה מחברותי הסטרייטיות חיות בידיעה הגמורה שברור שהחבר שלהן יביא אותן ויקח אותן, ללסביות זה לא ברור מאליו, ולכן הרבה פעמים הן יחפשו פתרון להתניידות וקטנוע זה פתרון זול נוח וזמין. זה כמובן לא נכון לכולן, אבל תכלס כלסבית יש דברים שאת לא לוקחת כמובן מאליו כמו שסטרייטית לוקחת (עוד דוגמא- חברות סטרייטיות שלי לא ילכו לבד למקומות מסוימים בלילה או לא ישנו לבד בדירה שלהן. האם לסביות יכולות להרשות לעצמן לחשוב ככה? הרי הן לא בונות שיהיה בחור שיגיע מתישהו להיות איתן) אני גם חייבת שאולי כחלק מתהליך של לערער על מסרים תרבותיים כגון "ברור שצריך להתאהב בבן המין השני" את גם עוברת איזשהו תהליך עירעור של מסרים תרבותיים אחרים ותוהה למה כל כך ברור שיש אופנה שחייבים לעמוד בה. וכך נוצר מצב שיש בנות שמרגישות שהן לא חלק מהמשחק התרבותי של גברים נשים ולכן הן לא חייבות לעמוד בצווי האופנה. את יודעת איפה עוד רואים את זה? אצל נשים נשואות... פעם ישבנו בפארק ואיזה בחורה בת 20+ חגגה שם יום הולדת. כל הבחורות נראו מדוגמות ורק בחורה אחת הגיעה ככה עם בגד זרוק ונוח (כיאה לישיבה על הדשא בפארק) ואז הם הציגו אחד את השני (ישבנו ממש קרוב ולא יכלנו לא לשמוע) והפתעה... הבחורה עם הלבוש הנינוח היתה היחידה שהיתה נשואה שם, עם הבעל צמוד, והאחרות היו רווקות בלי חבר... אז גם הנשואה כבר לא חייבת לשחק לפי כ-ל הכללים של לעשות רושם ולכן הרשתה לעצמה להגיע בקז'ואל... וחוץ מזה, אם את לסבית ואת רוצה לעשות רושם, לפעמים שיער קצוץ ומכנסי דגמח יעשו יותר רושם על מי שאת רוצה לעשות אותו :) ולפעמים זה פשוט מה שאת אוהבת :)

dify

New member
אני מכירה מלא בחורות עם שיער קצר

בעיקר אחרי גיל 20 ואף אחד לרגע אחד לא חושב שהן לסביות... אפילו שהן בלי עקבים וללא איפור... כך שזה תכלס שטויות. ולא רק שזה שטויות אלא שאח שלי, עצמי ובשרי, טוען שאני מהלכת עם פלקט מעלי... או במילים שלו "מנפנפת בלסביות שלך" רוצה לדעת איך אני עושה את זה? אני חיה עם זוגתי היקרה! מבחינתו זה שאני חיה איתה אבל יוצאת עם זה מחוץ לבית זה לנפנף בלסביות שלי... אז כך שגם אם תתאפרי, תאריכי שיער, תלכי על עקבים ותדברי כל היום על מסקרות ופרנצ' מניקור את עדיין יכולה לנפנף בעצם קיומך... עכשיו השאלה היא בעצם למה זה בכלל הפריע לך? יש לך בחירה אופנתית אחרת? כנראה שכן... את אוהבת אותה? אני מניחה שכן, ואם לא- אז כדאי לשנות האם זו הסיבה שרואים עליך שאת לסבית? יותר סביר שכל הנוכחות שם ידעו שאת לסבית גם לפני כן... מה שאני לא מבינה זה- האם מבחינתך הן לא אמורות היו לדעת שאת לסבית? האם יכול להיות שזה שזה סוד היה החלק הפיקנטי שגרר מבטים? ואולי זו היתה בעיקר תחושה שלך? ואולי הסיבה היתה אחרת לחלוטין (היה לך ירוק בין השיניים...) זה שהמכובדות שלך מוטרדות מאורך השיער שלך מעלה בי את התהיה- הן כולן בגיל 40 הלכו עם שיער ארוך?! אני חייבת להגיד לך שאמא שלי, בגיל 53, נראית הכי בוצ'ה בעולם, אבל מעולם אף אחד לא חשב ולא אמר לה את זה, כי היא היתה, ועודנה סטרייטית (שלחלוטין עונה על כל הקריטריונים של בוצ'ה קלאסית :) גם באופן ההתנהגות וגם בטעם שלה במראה חיצוני, תמיד אני צוחקת איתה שבגללה לא ידעתי איך אישה צריכה להתאפר והיא סירבה, פשוט סירבה לקנות לי שמלות שהייתי ילדה, הייתי רבה איתה על זה והיא היתה יורדת עלי שאני מגונדרת...:):):)) ועדיין, מעולם אף אחד לא חשב שהיא לסבית... אז כן יש נשים שמפריע להן שלא כולנו חיות לפי אותם סטנדרטים אני לא מבינה את הבעיה הזו אני אישית חושבת שאופנה היא דבר טיפשי, שאנחנו, כבני אדם, לחלוטין מבזבזים יותר מידי זמן על להתאים את עצמנו לאופנה שאיזה איטלקי שרוצה לבנות וילה ממציא, ואנחנו אפילו מוכנים לסבול כל מיני שטויות (כמו כריות בכתפיים...) בשם האופנה... כל כך מטומטם! (אמרה זו שראתה השבוע פרקים ישנים של מלרוז פלייס ובטוחה, ב-ט-ו-ח-ה שהשחקנים ממלרוז פלייס ירצחו מישהו אם הוא ישדר שוב את הסידרה, הכריות בכתפיים של השחקניות שם זה דבר שאין סיכוי שהן היו יוצאות איתו היום לרחוב, בטח לא מצתלמות...) טוב, גלשתי... בעצם רציתי להגיד שלדעתי, אם את שלמה עם מה שאת, את צריכה להגיד בפשטות, זה הטעם שלי, את אוהבת שיער ככה ואני אוהבת אחרת, זה לא נועד לנפנף, זה נועד לאפשר לי להיות בעלת טעם משלי. זכותי, לא?

תוספת קטנה אך מאוד משמעותית!!!

לצערי לא ציינתי - הן כולן לסביות! כל הנשים שנכחו ב"מסיבה"..

dify

New member
אז אני בכלל לא מבינה..

לדעתן את מושכת לעצמך אש כי את הולכת עם שיער קצר? לי ולזוגתי יש משפט למצבים כאלה: הגמל, בהחלט, לא רואה את הדבשת של עצמו...

אז ככה:-

זה הפריע לי.. כן, אפשר לומר שזה הפריע לי.. מצד שני אני חייבת לומר שממש ברגע זה אני בעצם מבינה שיש בתוך העניין הזה גם סוג של מחמאה שעד עכשיו לא קלטתי.. הדבר היחיד שהיה לחבורת הרכלניות האלה לומר עליי היה קשור באורך השיער שלי.. כנראה שעברתי את יתר הבחינות?..
סגנון הלבוש שלי היה רגיל לחלוטין, קלאסי אפשר לומר.. אז סליחה שלא רכשתי שימלה לארוע הביתי הזה.. אין לי שום בחירה אופנתית שגוררת תשומת לב מיוחדת, לא באתי לבושה כמו ראפר מהארלם.. כולן ידעו שאני לסבית.. וכל הנוכחות היו לסביות בעצמן.. לא היו סודות.. לא ממש מפריע לי מה הן חושבות.. אולי הפריע לי שהן לסביות בעצמן והן שופטות אותי על הלסביות שלי?.. ואולי נשים אחרי גיל 40 לפתע מצניעות את הלסביות שלהן, למרות שהן ממשות אותה וחיות זוגיות לסבית מלאה?.. ואולי זאת רק קבוצה קטנה מתוסבכת... הייתי חייבת לספר..

dify

New member
תפסת את זה מזווית מעניינת ../images/Emo13.gif

לא מבינה את זה ולא יודעת לפרשן את הקבוצה הזו שאני לא מכירה את החברות בה והדינמיקה הפנימית. לדעתי מה שחשוב באמת זה מה את מרגישה עם עצמך וזהו ואני מסכימה איתך- יש פה בהחלט מחמא, אם אורך שיער זה כל הביקורת עליך... כנראה שהיית מקסימה (רושמת לעצמי את זה לפעם הבאה שלמישהו יהיה מה להגיד על הסנדלים שלי...
)

פרח7

New member
כמה מחברותי הטובות ביותר הן מעל גיל 40...

והשאלה ששאלת על גיל 40 ומעלה אינה תקפה לגביהן. לסבופוביה בתוך הקהילה אינה קשורה לגיל יצא לי לגלוש באתרים של לסביות והומאים מכל הגילאים ואיכשהו האמירה "את לא נראית לסבית" או " אני הומו שלא נראה הומו" משום מה נתפסת כמחמאה. כל עוד זה לא ישתנה, הלסבופוביה (הומופוביה), חיה ובועטת בכל הגילאים. אני לא מבינה את הבנות האלה ממה שכתבת (לא הייתי שם ואני נסמכת על דברייך בלבד) זה נשמע לי שהן לא רק מתוסבכות אלא הן גם כאלה שמנסות להעביר הלאה את מורשת התיסבוך שלהן לדורות הבאים.

אהבתי את הנוסח ../images/Emo45.gif

"להעביר הלאה את מורשת התסבוך". משום מה כאשר נשים זעופות פנים שואלות אותי למה איני נשואה + ילדים ועולה מדבריהן שהן סבורות שאני במצוקה קשה וכבר סימנתי קו על כל הקריטריונים ל"גבר" שפעם היו לי תוך הסתפקות במועט, אני נותרת ללא ספק כי מורשת תסבוך שהן הודחו אליה, מושלכת כרגע עלי...אין לי ספק שמרביתן (אני מדברת על 'דודות' שכאלו) נישאו מתוך לחץ 'להיות נשואות', ונשארו בנישואין משום שלהיות גרושה זה יותר גרוע מ..... הטון, קפיצות השפתיים, התכווצותו של הפרצוף במין חומרת סבר שכזאתי בזמן השאלה/תוכחה הגורלית ("מדוע אינך נשואה") כל אלו מרמזים כי אני ה next ברשימת התפוצה שלהן, של תסבוך...

דעתי-

גם אני וגם הבת זוג שלי "פאמיות". הסטרייט הממוצע לעולם לא יבין שאנחנו לסביות, אם אנחנו לא אחת ליד השניה. כשאנחנו ביחד אנחנו הכי ביחד שיש, גם אם זה גורר תגובות מהציבור. הלסביות שלנו ומערכת היחסים שלנו מתבטאת בזה שאנחנו נינוחות. הרוב המוחלט של החברים שלנו הוא סטרייטי, לרוב אנו יוצאות למקומות סטרייטים, ולא חושבות פעמיים לפני שאנחנו מתנשקות. הנקודה שלי, היא שלא צריך שיער קצר בשביל להיות "פלקט". עצם הקיום הלסבי הלא- ארוניסטי עושה את זה לבד. והגיידאר הלסבי, אם תהית, מצליח לקלוט אותנו ביחד או לחוד, גם מבעד הליפ גלוס. תהי מי שבא לך להיות, וזהו. (בת 20+, 7 שנים מחוץ לארון)

למעלה