חודש סליחות.

חודש סליחות.

בכל שנה יש לי מערכת יחסים מורכבת עם החודש הזה. לעצור ולחשוב לקראת השנה החדשה ובעשרת ימי תשובה הם לא דבר שאני נוהגת לעשות. במקום מחשבות יש לי מין דיקרות משונות בנפש; מעין סליחה בין האדם לאלוהים. אני ומשפחתי לא מאמינים בלדחות את הסליחה לרגע האחרון. כאשר פוגעים באחר, יש למצוא את הדרך הנכונה להתנצל ולכפר על המקרה. אבל בעיקר - להשתדל שהוא לא יקרה שוב; כלומר, להפיק את המסקנות הנדרשות ולעכל, עד כמה שזה כואב, את הלקחים. האנשים היחידים שאינני מבקשת מהם סליחה, הם האנשים שאני רואה כל יום. להם בהחלט ראוייה סליחה יחודית. אך כיצד תוכל סליחתי להיות יחודית כאשר זהו חודש שצריך לבקש בו סליחה? והאם היא באה מעומק הלב? ומה אתם חושבים על זה?

larisa125

New member
אני חושבת../images/Emo54.gif

שלא צריך חודש מיוחד שצריך לבקש בו סליחה, יש לעשות זאת כשפוגעים במישהו וזהו.

noam270

New member
לדעתי...

אני לא חושבת שצריך להיות חודש מיוחד שבו צריך לבקש סליחה, כי אז זה מצטייר כאילו זהו, כל דבר רע שעשית נסלח בחודש הזה כי זה חודש הסליחות. זה ממש לא נכון. אם עשית משהו רע, וידעת להודות בטעות שלך ולהתנצל, זה דבר טוב, אבל אנשים צריכים לעשות את זה בלי שום קשר לאיזה חודש זה... אני בדרך כלל מנצלת את הזמן הזה כדי לחשוב על כל הטעויות והדברים הרעים שעשיתי, אני זוכרת את רובם, ואז אני עושה את החשבון נפש שלי עם עצמי, את הסליחות ביקשתי כבר מזמן...

Tom Sawyer10

New member
אני חושב שבסופו של דבר

חודש מיוחד לסליחות לא יכול להזיק, אלא רק להוסיף: כי אנשים שמשכילים להכיר בטעותם ויודעים שצריך לבקש סליחה (ואפילו מעבר) בלי שום קשר ליום ולחודש בו הוא נמצא. אבל יש אנשים שטוענים: 'אני לא צריך לבקש סליחה', 'מה אני חננה?', 'מה אני פראייר?', 'אני לא מוותר על הכבוד שלי!' ועוד אמרות "חכמות" שלא מקדמים אותנו לשום מקום: לא כחברה ולא כאדם פרטי. בגלל הסיבות הנ"ל אני חושב שהכרזה על חודש מסויים לכיפורים וסליחות יכול רק להועיל ולעזור ולאנשים מסויימים להפתח ולעזוב את האגו והכבוד שלהם בצד ולפנות אל הנפגע ולהתנצל, ואילו לאנשים שבלי קשר לתאריכים יודעיםלבקש סליחה ולהודות במעשים מוטעים החודש הזה לא מזיק בכלל...

למעלה