חודש לפני החזרה

coconut 33

New member
חודש לפני החזרה

שלום .אני חודש לפני החזרה 1.האם מותר להתקעקע על היד וזה לא יזיק איכשהו להחזרה?

2.יש לי כלבה זקנה שעושה צרכים בבית במידה וההחזרה תצליח האם עליי להימנע לחלוטין מלאסוף את צרכיה? כמובן שמיד שוטפת עם סבון את ידיי.
תודה רבה

a morph

New member
תשובות

1. הסכנה היחידה בקעקועים בכלל היא זיהום, כמובן שהמדאיגים ביותר הם זיהומים בהפטיטיס C, B, או חלילה HIV. כל עוד את עושה את זה במקום אמין ויכולה לוודא שהפעולה מתבצעת בתנאים סטריליים - אין בעיה ואין כל קשר לפוריות, או לטיפולי פוריות.
2. כל הכבוד על הטיפול בקשישונת!
ולא, אין שום סיבה להימנע כל עוד את שומרת על ניקיון ושוטפת ידיים, אפשר גם להשתמש בכפפות חד פעמיות.

לגבי הקשישונת- בורכת וזה מצוין לבריאות :)

1. אני בבית עם בעלי חיים ולכל בני משפחתי בעלי חיים אהובים בבית.
    בנוסף, בן משפחה קרוב ואהוב הוא וטרינר, אז נעזרתי בו בתשובה.
  2. הבעיה המרכזית עם צואת בע"ח היא של חתולים ולא של כלבים. אלו מכילים לעיתים את הטפיל טוקסופלזה גונדי, העלול לגרום לבעיות חמורות בעובר. אבל, בשביל להדבק בטוקסופלזה מחתול צריכים להתקיים כמה תנאים:
    1) החתול נשא של טוקסופלזמה- לא כל חתול נשא של הטפיל
    2) החתול בשלב הפעיל של הנשאות ומפריש מעיין קפסולות שבתוכן הטפיל בצואה שלו- השלב הזה קצר מאד, בד"כ גורים מפרישים יותר מבוגרים ובכל מקרה מדובר בשבועות ספורים.
    3) האישה ההרה אוכלת את הצואה עם הטפיל- לא נראה לי שאת נוהגת לאכול צואת חיות :)

איך באמת נדבקים בטוקסופלזמה? הרבה מאד פעמים מירקות ופירות לא שטופים ומבשר שלא בושל כראוי. מספיק שאכלת בחוץ סטייק שנחתך על משטח עליו טופל בשר נא או סטייק רייר קודם ואת בסכנת הדבקות.ממש כמו סושי, אגב, שמביא להדבקה בחידקים גם אם הזמנת רול צמחוני, כי המשטח נגוע בחיידקים ממנות קודמות שטופלו עליו.
  3. הנה כתבה מצויינת של פרופ' אלי סומך על טוקסופלזה גונדי:

http://www.haaretz.co.il/1.1704109

4. אם הכתבה לא נפתחת אז הנה עצות מתוכה על מניעת הדבקות :
דרכים למניעת הדבקה בטפיל הטוקסופלסמה:
1) הימנעות מאכילת בשר שלא בושל כהלכה. בישול הבשר בטמפרטורה של 66 מעלות לפחות ישמיד את הפרזיט. ולחובבי הקרפצ'ו וסטייק הטרטר: הקפאת הבשר למשך 24 שעות לפחות בטמפרטורה של פחות מ-0 מעלות לפני צריכתו, תספיק גם כן כדי להיפטר מהפרזיט.
2) הימנעות משתיית חלב לא מפוסטר ומים ממקור לא אמין, והקפדה על רחיצת ירקות ופירות.
3) לרחוץ היטב כלים ומשטחים שהוכן בהם בשר נא. לדוגמה בעת הכנת ה"מנגל" המשפחתי, לא להגיש בשר מוכן בכלים שבהם היה הבשר הנא.
4) לדאוג לניקיון וכיסוי ארגזי החול בגני הילדים.
5) לרחוץ היטב את הידיים, רצוי במים חמים, לאחר טיפול בגינה ורצוי אף להשתמש בכפפות בעת טיפול בגינה.
6) לבעלי החתולים: מומלץ לדאוג לניקיון יומיומי של הארגז שבו החתול עושה את צרכיו. כדאי לדעת כי גם אם החתול הפריש את הטפיל בצואה, הטפיל יכול להדביק רק כעבור 24 שעות. כמו כן, להקפיד לשטוף ידיים לאחר מכן ולרחוץ את הארגז במים רותחים. כמו כן, להימנע מהאכלת החתול בבשר לא מבושל.

כששאלתי שלוש חברות וטרינריות ואמהות איך הן מעולם לא נדבקו הן פרצו בצחוק וענו: "אנחנו צמחוניות ורופאות בע"ח...לרוב זאת מחלה של אוכלי בשר שאוהבים לאכול במסעדות בשרים בחוץ או של אנשים לא זהירים. במרפאה עובדים עם כפפות ולא אוכלים קאקי של אף חתול".
בקיצור, הכלבה ממש לא מהווה סיכון. עם מסעדות בשרים, ממש כמו עם סושי, הייתי נזהרת הרבה יותר :) גם עם סלטים בחוץ אני די מודאגת, אבל אולי זו היסטריית יתר שלי.
יתרה מזו, מקווה שהקשישונת המקסימה תחיה ותזכה ללקק את תינוקך, לחזק את המערכת החיסונית שלו ולשמח אותו.
כידוע, ילדים שגדלים עם כלב בבית חולים 14 יום פחות בשנה, בממוצע, מילדים שגדלים בלי כלב. הסיכוי שלהם לפתח אסטמה ואלרגיות קטן בעשרות אחוזים ובגיל מעט בוגר יותר הם נהנים מיותר כישורים חברתיים, בטחון עצמי ואפילו כמה נק' איי. קיו. :)
למה כלב ולא חתול? בגלל שכלבים מלקקים את פני הילדים ומעבירים להם יותר חיידקים שמחזקים את המערכת החיסונית שלהם.
הקיצר, כלב בבית זה מעולה.
זה גם מוריד את רמות הסטרס שלך, מה שמחזק את המערכת החיסונית, מיטיב עם ההורמונים ועושה רק טוב לטיפולים.
בהצלחה רבה

וליתר בטחון

ורק ליתר בטחון, מאחר שלעיתים גם כלבים נדבקים בטוקסופלזמה, את יכולה לשלוח למעבדה בדיקת דם של הכלבה, באמצעות הוטרינר שלך, ולוודא אם היא נשאית של הטפיל.
אצלנו במשפחה זה בוצע עם כל החיות, שאומצו כולן מהרחוב, והביא הרבה שקט נפשי.

למעלה