חודש הגאווה

קרטיס

New member
חודש הגאווה

אם אני זוחר נכון חודש הגאווה בפתח. אני אישית לא מבין את הקטע הזה.. למה לעשות חודש? למה להיות גאה בלהיות הומו או לסבית...כאילו זה מזה לא נורמלי! אולי אתם יכולים להסביר לי....

קרטיס

New member
אתה לא חייב

להיות מגעיל. עליתי לארץ מארה"ב... אז יש לי קצת בעיות בקתב... לא צריך להיות מגעיל!

galiltalil

New member
../images/Emo123.gif.

ממוש, אני לא יורד עליך בגלל הכתב שלך, אלא בגלל הדעות שלך. ברור?.

שלתי

New member
הפעם

ההודעה הזאת לא תמחק... אל תרד עליו. אתה מוזמן להסביר לו את דעתך...לא חובה לרדת עליו, זה רק מבריח גולשים ומכער את הפורום....

TheHock

New member
לפי מה שידוע לי

אירועי הגאווה (פעם יום, אחר כך שבוע עכשיו חודש) באים כמחאה על ההומופוביה. אם אני זוכר נכון (מההסבר שהסבירו לי שבוע שעבר - מה שמראה משהו על הזיכרון ה"טוב" שלי :) זה התחיל כמחאה על רצח של פרופסור על רקע העובדה שהוא היה הומוסקסואל. בקשר ללמה להיות גאה בכך בכלל... אני ישאל אותך - למה לא?

inbar spirit

New member
הם לא הצליחו ביום אז הם מנסים יומים

בוא נראה, הם עשו את זה יום ואנשים הסתכלו על זה קצת מוזר. הם עשו שבוע וצבעו את מגדלי אזריעלי בוורוד. הם יעשו חודש ו...(נשלים את השורה עוד חודש :) בכל מקרה ככה זה ומי שלא רוצה שלא יבוא. ומשפט לסיום: "אנשים בעולם מתחלקים לשני סוגי אנשים: אלה שמחלקים את העולם לשני סוגים ואלה שלא..."

guypele

New member
קרטיס היקר,

שאלתך מוכרת וידועה. למה חודש גאווה ? אף שברצוני לענות באריכות אקצר ואתמצת: 1. כולנו, כהומואים ולסביות גדלנו בחברה שבסה"כ איננה רואה בעין יפה את נטיותינו המולדות. גודלנו להאמין בטבעיות, ללא שום פקפוק, בהיותינו הטרוסקסואלים, הוכרחנו לעבור מסכת ייסורים, רגשות אשם וחששות בכדי לפרוץ את מעטפת הדיכוי המינני (לפי מין) עם זהותינו האמיתית, שגיבשנו למרות כל הקשיים והדחיה החברתית. לדו´ "יא הומו" היא עדיין קללה נפוצה שמשמעותה - "יא לא גבר, יא מעוות...". אנחנו שומעים זאת מפי אחרים יום אחר יום. למעשה, כל מי שקילל, פגע, הסתכל בעין עקומה, לא קיבל אותנו, ביקש מאיתנו-- "תתביישו לכם, תהיו הומואים נו מילא אבל בשקט, בצד, איפה שאף אחד לא רואה" - ותשובתינו הטובה ביותר היא להתאחד ולומר : אנחנו לא מתביישים, אנחנו גאים בעצמנו, גאים בזהותינו וגאים באומץ לקבל את עצמנו ולהכריח את החברה להשתנות!" 2. כל יום וחודש בשנה, בסרטים, בטליביזיה, ברחוב, בפרסומות - כמעט בכל אלמנט ציבורי של חיינו חוגגים את המיניות ההטרוסקסואלית...הרי בכל פסטיבל, על חוף הים, מסיבה ממוצעת המיניות השולטת היא גבר-אישה...לאהבה שלנו, לרגשות שלנו, לתשוקות שלנו - כמעט ואין ביטוי ציבורי. יום / חודש אחד בשנה אנחנו רוצים לאזן את התמונה. 3. למה לא? עוד סיבה טובה לשמוח ולחגוג קבלת האחר, פלורליזם, אהבת אדם... אני מבין מהודעתך שכנראה ואתה רואה בהומוסקסואליות תופעה נורמלית, וזה כמובן מבורך, אך עדיין נדבק לתפיסה ההומופובית הנושנה, שחוששת שאם נצא בגלוי ונעלוז קצת באויר הפתוח מי יודע מה יקרה ושבכלל הומוסקסואליות היא כאילו רק העדפותיו המיניות של אדם ולא זהות נפרדת נוספת כמו דת או מוצא אתני, שדורשת את ביטוייה הייחודיים. אני ממליץ לך לבוא ולבקר במצעד הגאווה ולבחון את העניין מקרוב...

haddas

New member
האמת היא...

שאני ממש לא מבינה מה קורה לאנשים כיום... אם היינו חיים בעידן השמרנות אז אפשר היה להבין...אבל כיום- בעידן שנות האלפיים, אנשים ליברלים ופתוחים (ברובם, אני חושבת...)- מה כל כך קשה להבין שיש שונה ושצריך לקבל אותו כמו שהוא? חודש הגאווה בא כדי למנוע הומופוביה ולהפריח מיתוסים. כמו שלגבי כל נושא שני כיום יש מיתוסים נכונים- גם לגבי הומוסקסואליות. לדעתי, זה נהדר שיש חודש כזה- בתור בנאדם רגיל שרוצה לדעת יותר.

Gloria_Nathan

New member
קרטיס...

תחשוב שמהיום לכל מקום שאתה הולך ישר אומרים עלייך "אתה אמריקאי, אתה אחר מאיתנו, אתה פחות מאיתנו, אתה לא שווה!" תחשוב שכשאתה תלך להתקבל לעבודה יגידו לך "אתה אמריקאי, אתה שונה מאיתנו, אתה פחות מאיתנו, אתה לא שווה, אנחנו לא ניתן לך לעובד פה *למרות שאתה מתאים* בגלל שאתה אמריקאי". תחשוב שכל בן אדם חדש שתכיר יגיד לך "אתה אמריקאי, אתה שונה ממני, אתה שווה פחות ממני, אתה לא שווה ואני יכולתי להיות ידיד שלך בקלות- אם רק לא היית אמרקיאי" תחשוב שכל בן אדם שאתה פוגש היה אומר לך "אתה לא אמריקאי אתה רק מבולבל, אתה רק טועה, אתה פשוט לא פגשת את הישראלים הנכונים וברגע שתפגוש אותם תראה שתפסיק להיות אמריקאי" אם כל זה היה קורה לא הייתה רוצה לעלות על הבניין הכי גבוה בעולם ולצרוח שכולם ישמעו "אני אמריקאי ואתם אולי לא אוהבים את זה- אבל זה מה שאני ואני גאה בזה"?? אני בטוחה שכן. אז אחרי שנים של דיכוי מצד החברה, אחרי שנים שאנחנו הסטרייטים גרמנו לאחינו ואחיותנו הגאיי להרגיש נחותים סתם, בלי שום הצדקה אני חושבת שמגיע להם את החודש הזה, מגיע להם הרבה יותר! מגיע להם להיות שווים כי זה מה שהם. האם אתה, שמודה בכך שאתה אמריקאי, אי פעם הרמת גבה ופקפקת בכך שפברואר הוא חודש ההיסטוריה השחורה? האם אי פעם אמרת "מי צריך דבר כזה? למה להזכיר לעולם שהיו גם שחורים חשובים??" אני בטוחה שלא (אלא אם כן אתה עד כדי כך צר מוחין...) ולכל היהודים פה אני רק יזכיר לפני שהנאצים באו ליהודים- הם באו להומוסקסואלים, ובעוד שליהודים היו כאלה שניסו לעזור- אם היו כאלה שניסו לעזור להומוסקסואלים הם היו בקושי שמינית ממספר אלא שניסו לעזור ליהודים.

EverMan

New member
תראה קרטיס

אתה צריך להבין את ההלך רוח , להרבה מאוד הומואים/לסביות מאוד קשה לצאת מהארון , ועד שהם יוצאים משם .. והבעיות שהמשפחה עושה .. לכן שהם יוצאים מאוד חשוב להם להפגין את זה , מאוד חשוב להם להגיד : אני הצלחתי. ובכך אולי לעודד עוד אנשים שבארון לצאת (לא להפוך אנשים כמו שחלקכם חושבים כי אם לעודד הומואים לא מוצהרים לצאת). באופן כללי אני גם לא תומך בעניין של גאווה (בתור קונספט) , אני חושב שכל אחד ונטיותיו יכול לחיות טוב מאוד. אם אני סטרייט הומו או זאופיל , כל אחד והנטיה שלו. אני לא חייב לפרסם זאת ברבים , ואני לא חייב שכללללל העולם ידע את זה. אבל ההבדל הוא שאותי מניחים מראש לסטרייט , אז יש לי הרבה פחות בעיה. להומואים מאוד קשה עם זה.

למעלה